رئیسپلیس مهاجرت و گذرنامه:
امکان سفر به عراق با گذرنامه زیارتی در تمام سال فراهم شد
رئیسپلیس مهاجرت و گذرنامه از امکان سفر در تمام سال با گذرنامه زیارتی (گذرنامه ویژه اربعین) خبر داد.
سردار علی ذوالقدر به خبرگزاری تسنیم گفت: پلیس گذرنامه امسال در ماموریت اربعین اقدام به چاپ گذرنامههای زیارتی (گذرنامه ویژه اربعین) با اعتبار 5 ساله و مبلغ 50 هزار تومان کرد.
ذوالقدر با بیان اینکه در توافق اولیه با دولت عراق بنا شد تا امکان سفر با گذرنامه ویژه اربعین تا پایان ماه صفر باشد، افزود: در صحبتهای جدیدی که بین مقامات دو کشور انجام شده است، قرار شد تا همچنان امکان سفر با گذرنامههای زیارتی (گذرنامه ویژه اربعین) برقرار باشد.
وی ادامه داد: البته در حال حاضر خروج از کشور با گذرنامه زیارتی از مرزهای زمینی (مهران و شلمچه) راحتتر از مرز هوایی انجام میشود و برخی از زائران در فرودگاه عراق با مشکلاتی مواجه میشوند که در تلاش برای رفع کامل مشکل هستیم.
وی بیان داشت: شهروندان میتوانند همچنان صرفنظر از اینکه گذرنامه بینالمللی آنها اعتبار دارد یا خیر برای صدور گذرنامه زیارتی (گذرنامه ویژه اربعین) اقدام کنند.
رئیسپلیس مهاجرت و گذرنامه متذکر شد: البته آن دسته از افرادی که تاریخ انقضای گذرنامه بینالمللی آنها به اتمام رسیده بود و برچسب اعتبار زده بودند، دیگر نمیتوانند با آن برچسبها به زیارت بروند و باید برای دریافت گذرنامه جدید اقدام کنند.
ذوالقدر یادآور شد: برخی دیگر از زائران اربعین حسینی که گذرنامه بینالملی داشتند اما از اعتبار آن 4 سال گذشته بود، میتوانستند برچسب تمدید اعتبار بر روی گذرنامههایشان بزنند و به مراسم اربعین بروند که باتوجه به اینکه ماه صفر به اتمام رسیده است، دیگر امکان سفر به عتبات با برچسبهای تمدید اعتبار نیست و افراد فقط میتوانند یا با گذرنامه ویژه اربعین یا گذرنامه بینالمللی به عتبات سفر کنند.
پلیس چگونه از معطلی زائران اربعین در مرزها جلوگیری کرد؟
خبر دیگر اینکه؛ جانشین معاون هماهنگکننده فراجا و رئیسقرارگاه اربعین فراجا از آمادگی صددرصد فراجا برای اجرای طرح «سجاد» در ایام غیر اربعین خبر داد و گفت: فقط نیازمند مذاکراتی با کشور عراق هستیم.
سردار سرتیپ محمد شرفی درباره اجرای طرح سجاد به خبرگزاری مهر گفت: هر ساله وقتی گذرنامه از سمت ایران چک و کنترل میشد به دلیل اینکه زیر ساختهای کشور عراق بهاندازه زیر ساختهای ما نبود شاهد ازدحام جمعیت در مرزها و ایجاد محدودیتهایی از طرف کشور عراق میشدیم. همچنین این محدودیتها باعث معطلی مردم پشت ایستگاههای بازرسی گذرنامه در طرف عراقی میشد و گاهی این معطلی به ۲ تا ۳ ساعت هم میرسید. لذا برای رفع این مشکل مذاکراتی در ایام راهپیمایی اربعین با طرف عراقی انجام شد و توافق کردیم زمانی که زائرین در گیت ایران کنترل میشوند در همان لحظه اطلاعات همزمان از ایران به عراق منتقل شود و این کار سرعت عبور را افزایش داد و نتیجه چندین ساعت ماندگاری در مرز مهران به چند دقیقه کاهش یافت.
شرفی افزود: برای اجرای این طرح که به نام طرح سجاد شناخته میشود در تمام مرزها و استفاده از آن در ایام عادی سال و خارج از زمان محرم و صفر نیازمند مذاکراتی با کشور عراق هستیم که اگر بپذیرند این طرح در مرزها به صورت دائمی اجرا میشود.
وی بیان داشت: علاوهبر مرز مهران در مرزهای شلمچه و چذابه و خسروی هم این امکان را برقرار کرده بودیم و بسترهای آن هم در تمام مرزها فراهم بود و به دلیل اینکه ضرورتی نشد و تردد در همه مرزها روان بود اجرا نشد؛ در حال حاضر اگر شرایط تغییر کند و هر لحظه نیاز باشد ما صد در صد آمادگی برای اجرای آن را داریم.