kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۸۹۶
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۹
اندیشکده آمریکایی گزارش می‌دهد

فصل جدید روابط استراتژیک بین کره‌شمالی و روسیه

 
 
 
در حالی که منابع خبری در کره‌جنوبی از سفر کیم به روسیه نوشته‌اند، اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در گزارشی از «فصل جدید همکاری استراتژیک کره‌شمالی و روسیه» نوشت. 
براساس گزارش شبکه خبری یونهاپ کره‌جنوبی، یک منبع ارشد دولتی که خواست نامش فاش نشود اعلام کرد، به نظر می‌رسد «کیم جونگ اون» روز دوشنبه (20 شهریور) کره‌شمالی را به مقصد روسیه برای دیدار با پوتین ترک کرده است. براساس گزارش این شبکه خبری به نظر می‌رسد که کیم جونگ اون، رهبری کره‌شمالی به سمت مرز شمال‌شرق این کشور رفته تا با یک قطار ویژه راهی روسیه شده و احتمالاً سه‌شنبه با پوتین دیدار کند. البته کاخ کرملین اعلام کرده است که رهبر کره‌شمالی طی روزهای آینده با دعوت رسمی رئیس‌جمهور روسیه، به روسیه سفر خواهد کرد.
همزمان با این اتفاق، اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در گزارشی به بررسی روابط روسیه و کره‌شمالی پرداخته و درباره گرم‌تر شدن روابط این دو کشور، به‌ویژه در ماه‌های اخیر نوشته است: «تا پیش از حمله روسیه به اوکراین، روابط مسکو و پیونگ‌یانگ، با وجود روابط نزدیک بین کره‌شمالی و اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۱۹۷۰، تنها با معاملات محدود و ارتباطات دیپلماتیک شناخته می‌شد.»
شورای روابط خارجی درباره تاثیر گسترش روابط پیونگ‌یانگ با مسکو بر پویایی در شبه‌جزیره کره و شمال‌شرق آسیا، تصریح کرد: «تجدید روابط نظامی کره‌شمالی و روسیه خرید دوطرفه کالاهای نظامی، از جمله فناوری‌هایی را که ارتش کره‌شمالی مدت‌ها آرزوی آن را داشت، اما به‌دلیل تبعیت چین و روسیه از تحریم‌های بین‌المللی برای دهه‌ها تشنه آن بود، بازمی‌گرداند که شامل مواردی همچون هواپیماهای ارتقاءیافته و سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته است.»
در همین راستا، تحریم‌های غرب علیه روسیه به‌دلیل جنگ اوکراین، گسترش یافته و چشم‌انداز کره‌شمالی را برای دسترسی به حمایت نظامی مهم از خارج از کشور فعال کرده است. کره‌شمالی علاوه‌ بر این، اهمیت ژئوپلیتیکی روابط نزدیک‌تر چین، کره‌شمالی و روسیه را با میزبانی از سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و لی هنگ جونگ، عضو کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در اواخر ژوئیه در هفتادمین سالگرد امضای آتش‌بس کره نشان داد؛ مناسبتی که کره‌شمالی آن را در داخل به‌عنوان «روز پیروزی» نامگذاری می‌کند. احتمال پیوستن کره‌شمالی به مانورهای نظامی منظم چین و روسیه نیز گامی رو به جلو برای این ائتلاف خواهد بود.