مذاکرات تهران- ریاض درباره میادین مشترک آرش
مالک شریعتی نیاسر در گفتوگو با ایرنا درباره اقدامات دولت سیزدهم برای بهرهبرداری از میدان مشترک نفتی- گازی آرش گفت: در میدانهای مشترک نفتی نظیر آرش و امثال آن، سیاست خارجی کشور، اقدامات وزارت نفت، مسائل حقوق بینالملل و نوع روابط با کشورهای مرتبط با آن تعیینکننده هستند و در حقیقت رسیدگی به آن فرادستگاهی است.
وی با بیان اینکه کمیسیون انرژی مجلس خواستار تسریع در بهرهبرداری از چنین میادین مشترکی است، افزود: وزارت نفت در دولت سیزدهم در این حوزه پیگیر است تا کوتاهیهایی که در دولتهای قبل در حوزه میادین مشترک نفتی و گازی صورت گرفته، جبران شود.
وی با اشاره به اختلافهایی که بین عربستان، کویت و ایران از دولت قبل بر سر مسئله میدان مشترک نفتی- گازی آرش شکل گرفت، یادآور شد: تأخیر و کُندی دولت قبل در حل اختلافات میادین مشترک نفتی سبب شد در برخی از مسائل این میدان پیچیدگیهایی ایجاد شود ولی وزارت نفت دولت سیزدهم رسیدگی به این موضوع را از طریق مسالمتآمیز در کنار توسعه پالایشگاههای فراسرزمینی در دستور کار دارد و برنامهریزیهای لازم را هم برای آن انجام داده است.
شریعتی دلیل برخی اختلافها بین جمهوری اسلامی ایران، عربستان و کویت در میدان مشترک نفتی آرش را کمکاری دولت گذشته برای رفع سوءتفاهمها عنوان کرد و افزود: بهرغم اینکه دولت یازدهم و دوازدهم اهمیتی به این میادین نمیداد، ولی دولت سیزدهم در تلاش است با از سرگیری روابط با عربستان و مذاکرات میان صنعا، ریاض و تهران، اختلافات در پرونده میدان نفتی- گازی آرش (الدوره) را بهصورت مسالمتآمیز رفع کند.
بر اساس این گزارش، میدان مشترک نفتی- گازی آرش در شمال خلیجفارس قرار دارد که ذخیره درجای گاز طبیعی آن حدود ۲۰ تریلیون فوت مکعب و ذخیره نفت خام در جای این میدان نیز نزدیک به ۳۱۰ میلیون بشکه برآورد میشود که سهم ایران را حدود ۴۰ درصد تخمین زدهاند.
گفتنی است شورای همکاری خلیجفارس در نشست اخیر خود در اظهاراتی بیمبنا مدعی شد که مالکیت میدان نفتی آرش متعلق به عربستان و کویت است و ایران حقی در آن ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان هم در پاسخ گفت که ایران از همسایگان انتظار دارد با رویکردی واقعبینانه از طرح ادعاهای غیرواقعی پرهیز کنند. ایران براساس مذاکرات دوجانبه با کویت، همواره بر همکاری دوستانه و سازنده در منطقه آرش تاکید کرده است.