برق تحویلی به صنایع در تیرماه بیشتر از میانگین ماهانه بود
به گزارش خبرگزاری مهر، علی رادمهر درباره وضعیت برق صنایع کشور خبر داد: بسیاری از صنایع در تیرماه سال جاری و در اوج گرما برق بیشتری دریافت کردند که این میزان انرژی بیشتر به جهش تولید صنایع ختم خواهد شد.
گفتنی است، براساس اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال، از سوی صنایع تولیدکننده روی و فلزات جانبی این محصول در بورس اوراق بهادار تهران، صنعت روی زنجان در سه ماه منتهی به ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۲ در مجموع 2760 مگاوات ساعت برق دریافت کرده است.
بر این اساس میزان متوسط ماهانه برق رسیده به صنعت روی در بهار سال جاری ۹۲۰ مگاوات ساعت بوده است. این آمار نشان میدهد در تیرماه امسال نیز میزان انرژی برق مصرف شده در صنعت معادل ۱۵۵۷ مگاوات ساعت بوده است. نگاهی دقیق به آمار بیان شده مشخص میکند، صنعت روی فعال در بورس تهران در تیرماه حدود 70 درصد بیشتر از میانگین ماهانه در فصل بهار برق دریافت کرده است.
لازم به یادآوری است، روی از پرکاربردترین فلزاتی است که در ایران برای تولید ورق گالوانیزه استفاده میشود. ایران با داشتن ۱۱ میلیون تن روی، پنج درصد از ذخایر روی دنیا را به خود اختصاص داده است اما کمتر از یک درصد روی دنیا در ایران استحصال میشود. کارخانه سرب و روی انگوران واقع در زنجان، بزرگترین معدن روی در ایران است که در ۱۳۵ کیلومتری زنجان واقع شده است.
بهبود تامین برق صنعتی و مشترکان کشاورزی
همچنین نصرالله پژمانفر؛ رئیسکمیسیون اصل 90 مجلس در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به برگزاری جلسهای با حضور وزیر نیرو و بخش خصوصی با موضوع تامین برق صنایع و کشاورزی اظهار داشت: روز دوشنبه جلسهای با حضور وزیر نیرو و تشکلهای بخش خصوصی با محوریت تامین برق بخش صنعت در دستور کار قرار گرفت و موضوعات مختلفی در این نشست مثبت میان دولت و بخش خصوصی مطرح شد.
او در تشریح محورهای مطرح شده در جلسه مذکور گفت: گزارش وزارت نیرو در ارتباط با برنامههای اجرا شده به منظور تامین برق بخش کشاورزی و صنایع از جمله محورهای بیان شده در جلسه کمیسیون اصل نود بوده است. گزارش وزارت نیرو در ارتباط با اقدامات انجام شده مورد تایید کمیسیون اصل نود است و روند تامین برق مشترکان صنعتی و مشترکان کشاوزی نسبت به سال گذشته بهبود یافته است.
رئیسکمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در بیان اقدامات وزارت نیرو در حوزه برق اظهارداشت: دولت با اتکا به ظرفیتهای موجود، بیش از هفت هزار مگاوات نیروگاه به مدار توسعه آورده است که اقدام موثری در تامین برق مشترکان در فصل گرم به حساب میآید.
وی با اشاره به فشار وارد شده بر شبکه برق کشور گفت: شاهد رشد پنج هزار مگاواتی مصرف در تابستان سال جاری هستیم که فشار قابل توجهی به شبکه برق وارد کرده است. ناترازی برق با اینحال، در دو سال گذشته کاهش داشته است. درد ناترازی برق کشور با اجرای برنامه دولت مبنی بر افزایش 35 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق؛ درمان خواهد شد. ضمن اینکه استفاده بیشتر از بخش خصوصی در روند افزایش ظرفیت نیروگاهی میتواند به شتاب در کاهش ناترازی کمک کند.