باران فلاکت بر سر اسرائیل از صف شلوغ مهاجرت تا عملیات در قلب تلآویو
سرويس خارجي-
اگر «صف» و «ايستان در صف» را يكي از ويژگيهاي برجسته جهان سوم بدانيم، امروز اين مشخصه بارز را در رژيم صهيونيستي هم ميتوان ديد، با اين تفاوت كه صف در رژيم صهيونيستي براي مهاجرت و فرار از جامعه درگير بحران تشكيل شده است. از هفت ماه پيش كه نتانياهو در تلآويو به قدرت بازگشت، جامعه صهيونيستي كه تا قبل از آن با بحران ناامني و تقابل با گروههاي فلسطيني و مقاومت روبهرو بود، به بحران بزرگتر فروپاشي داخلي هم گرفتار شد. طرح نتانياهو براي تغيير قوانين قضايي و حذف نظارت دستگاه قضايي بر عملكرد نخست وزير باعث شده تا بسياري از صهيونيستهاكار تلآويو را پايان يافته بدانند، چون به اعتقاد آنها وقتي نظارتي بر كار نتانياهو نباشد، او دست به هر كاري خواهد زد و اين وضعيت چيزي جز يك جامعه درگير ديكتاتوري شخصي نتانياهو نيست!
حذف نظارت قانوني بر عملكرد نخست وزير به فرار سرمايه، خروج شركتها و بازرگانيها و تمايل زياد به مهاجرت شهروندان براي خروج هميشگي از رژيم اسرائيل منجر شده تا آنجا كه برخي گزارشها از تمايل يك سوم و برخي ديگر از تمايل يكچهارم صهيونيستها براي خروج هميشگي از سرزمينهاياشغالي حكايت دارد. موضوع خروج و مهاجرت از رژيم صهيونيستي در ادبيات سياسي به عنوان «مهاجرت معكوس» معروف شده و گزارش تايمز اسرائيل از دو شيفتشدن فعاليت كاري آژانسهاي صدور گذرنامه به دليل چند برابر شدن تقاضاي گذرنامه حكايت دارد. حتي يديعوت آحارونوت در گزارشي تشكيل صف در برخي باجههاي صدور گذرنامه در تلآويو را تائيد كرده است. کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نيز با انتشار یک نظرسنجی از «افزایش سطح اضطراب و نگرانی موجودیتی» شهرکنشینان صهیونیست به دلیل تشدید بحرانها خبر داد و اعلام کرد که ۳۳ درصد از اسرائیلیها به خارج شدن از فلسطیناشغالی میاندیشند.
صهيونيستها مهاجرت معكوس را «يريدا» مينامند. براي آنها يريدا مانند يك كابوس است. يريدا در دورههاي تاريخي يكي از عوامل فروپاشي دولت باستاني يهود عنوان شده و اكنون بسياري نگران تكرار يريدا در رژيم اسرائيل هستند. برهمين اساس نيز در قوانين و متون ديني يهوديان یاهالاخا محدودیتهای زيادي برای مهاجرت و خروج تعریف شده، تا آنجا كه صهيونيستهاي مذهبي معتقدند كه مهاجرت و اسکان در خارج تنها در موارد گرسنگی شدید و قحطي مجاز است. حتي خروج موقت نيز در یهودیت ارتدوکس یا سنتی به عنوان یک عمل ناشایست برای یک مرد تلقی میشود و صهيونيستها نگاه مثبتي به كساني كه از اسرائيل مهاجرت ميكنند، ندارند. برهمين اساس نيز از سال 1948 تا 1961، مقامات تلآويو حتي مجوز خروج شهروندان را به سختي و به ندرت صادر ميكردند و اجازه خروج به هركسي را نميدانند. اين سختگيري آنقدر زياد بود، كه هرگونه خروج از رژيم اسرائيل تنها به شرط داشتن ويزاي خروج و تهيه بليط با ارز ارسال شده از خارج ميسر بود و صهيونيستها اجازه نداشتند با ارزي كه در داخل خريد كردهاند، بليط سفر به خارج تهيه كنند. نويسندهاي بنام «اوریت روزین» در سال 2010 در مقالهاي با عنوان «اسرائیل و حق سفر به خارج از کشور» اين محدوديتها براي خروج و مهاجرت را مورد بررسي قرار داده است. با وجود همه اين سختگيريها، اما يريدا(مهاجرت از اسرائيل) در همه دهه 1980 ادامه يافت و چند برابر شد. روزنامه تايمز در مطلبي به قلم والتر ويليام گفته است كه ميزان مهاجرت و خروج از رژيم اسرائيل در سال 1984 و 1985 تحت تاثير ناامني و بي ثباتي در تلآويو و تحولات لبنان بيش از مهاجرت به درون آن بود. اوج گيري يريدا و پدپده مهاجرت معكوس براي رهبران تلآويو مانند يك كابوس است و اين احتمال وجود دارد با توجه به موج بحرانهاي داخلي بارديگر يريدا در رژيم اسرائيل اوج بگيرد و صدها هزار نفر چمدان خود را براي ترك هميشگي رژيم صهيونيستي آماده كنند. اوجگيري يريدا در مناطق صهيونيستي آينه تمام عيار بحران در اين سرزميناشغالي است.
شليك در قلب تلآويو
همزمان با اوجگيري بحران داخلي در مناطقاشغالي فلسطين، ناامني نيز بر تلآويو سيطرهانداخته است، تا آنجا كه مركز شهر تلآويو به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي كه به اصطلاح آن را امنيتيترين منطقه نيز ميدانند، شامگاه شنبه شاهد عمليات موفق يك جوان فلسطيني بود. در اين عمليات چهار نفر زخمي شدند و يكي از زخميها كه يك افسر امنيتي شهرداري تلآويو بود ساعاتي بعد به هلاكت رسيد. پایگاه خبری روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت اعلام کرد که مجری عملیات تیراندازی در تلآویو که جوانی 27 ساله با نام «كامل ابوبكر» بوده است، وصیتنامه همراه خود داشته و ظاهرا به قصد گرفتن انتقام حمله روز قبل شهرکنشینان صهيونيستي به روستای برقه که به شهادت یک فلسطینی منجر شد، دست به این عملیات زده است. عملیات تیراندازی شامگاه شنبه در یکی از معروفترین خیابانهای تلآویو و در نزدیکی محل برگزاری تظاهرات هفتگی اسرائیلیها علیه نتانیاهو انجام گرفت، اما اين عمليات نتوانست مانع از برگزاري تظاهرات گسترده در هفته سي و يكم اعتراضات شود و معترضان ساعتي پس از عمليات جوان فلسطيني، عليه نتانياهو به خيابانها آمدند و روي بنرهاي خود نوشتند: «نتانياهو 100درصد دروغ ميگويد.» از سوي ديگر، در پی عملیات تیراندازی در قلب تلآویو، ارتش رژیم صهیونیستی از ترس نفوذ مبارزان فلسطینی به سرزمینهایاشغالی 1948، سطح آمادهباش نیروهای خود در ایست بازرسیهای کرانه باختری را بالا بردند. نكته جالب در اين عمليات آن بود که مجری عملیات تیراندازی در تلآویو اوایل سال جاری ميلادي يعني حدود 6 ماه پيش نيز به سمت یک گشتی ارتش در جنین تیراندازی کرده بود و از مدتها پیش تحت تعقیباشغالگران صهیونیست قرار داشت. براي صهيونيستها اين عجيب بود كه چگونه اين جوان فلسطيني كه ساکن روستای رمانه در غرب جنین بوده است، توانسته بود خود را بي دردسر و با سلاح به مركز تلآويو برساند و دست به يك عمليات موفق بزند. کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی گزارش داد، آنچه در تلآویو رخ داد شکست امنیتی بزرگی بود، چون فلسطینی که این عملیات را انجام داد، تحت تعقیب ارتش بود و ارتش نتوانسته بود او را پیدا کند. این رسانه افزود: «همه مقامات امنیتی باید توضیح دهند که چگونه یک مسلح تحت تعقیب که از قبل برای سیستم امنیتی شناخته شده بود، از قلب اردوگاه جنین به قلب تلآویو راه یافت.» در عین حال نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی صبح يكشنبه به شهرک رمانه در غرب جنین در شمال کرانه باختری و منزل محمود ابوبکر یورش بردند و به نقشه برداری و اندازهگیری مساحت منزل وی پرداختند تا آن را تخریب کنند.
هشدار شاباک به نتانیاهو در مورد کرانه باختری
از سوي ديگر، منابع عبری زبان اعلام کردند که سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی شاباک نسبت به اوضاع امنیتی جاری درکرانه باختری به بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم هشدار داده است. روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت در همین راستا نوشت که «رونین بار» رئیسشاباک اواخر هفته گذشته در جلسهای با نتانیاهو به او در رابطه با اوضاع امنیتی در کرانه باختری و سناریوهای احتمالی در این منطقه هشدار داده است. این روزنامه اشاره کرد که هشدار شاباک به نتانیاهو حتی شامل احتمال ربوده شدن شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری نیز بوده است. به گفته این روزنامه، طی 6 ماه گذشته میانگین هشدارها نسبت به احتمال وقوع عملیاتهای ضدصهیونیستی به 200 مورد در روز رسیده است که ین 3 برابر مدت مشابه سالهای گذشته است. در تازهترین آمارها، میانگین روزانه هشدارها نسبت به احتمال وقوع عملیاتهای مقاومتی به 450 مورد رسیده و بیش از 1700 فلسطینی هم که مظنون به دست داشتن در این عملیاتها یا برنامهریزی برای آن بودند، بازداشت شدند.