از رنگینکمانی به وسعت اقوام تا همصدایی گروهها در «همآهنگ»
نفیسه خلیلی
برنامه تلویزیونی «همآهنگ» با اعلام گروه برگزیده جمعه به کار خود پایان داد.
اگرچه ساختار برنامه تلویزیونی «همآهنگ» از جهت شناسایی استعدادها از دیگر برنامههای استعدادیابی داخلی و خارجی تفاوت چندانی نداشت، اما مقولهای را برای شناسایی استعدادها انتخاب کرده بود، که تا پیش از این سابقه نداشت. مقوله تخصصی سرود و موسیقی جزو موضوعاتی بود، که تیم این برنامه را بر آن داشت، تا برای شناسایی استعدادهای مردمی آستین همت بالا بزنند و با تیم ۱۲۰ نفره مسیر زمینی ۱۴ هزار کیلومتری را طی کنند؛ آنهم به همراه تجهیزات فیلمبرداری و استودیوی سیار.
سید محمدصادق حسینی، تهیهکننده برنامه «همآهنگ» بر این باور است که گاهی در برنامهای حضور دو نفر اقتضاء میکند، که در استودیو حضور داشته باشند. اما برنامهای دیگر به این صورت است که حتماً باید تیم برنامه شهر به شهر بچرخند، تا بتوانند از مفهوم جدی عدالت دفاع کنند.
به گفته حسینی، بضاعت مالی بعضی از گروههای سرود امکان حضور در تهران را به آنها نمیداد و اگر ما برای شناسایی آنها اقدام نمیکردیم، محال بود این استعدادها در تهران کشف شود. حتی خیلی از گروههایی که در مرحله استودیویی بودند، برای اولینبار بود به تهران آمدند. همین موضوع سبب شد تا این تیم برنامهسازی به همراه هیئت انتخاب در هر شهر بین ۹ تا ۱۷ گروه سرود را شناسایی کند و ظرفیتهای هر استان را در این زمینه رصد کند.
البته قبل از برگزاری برنامه «همآهنگ» طی فراخوانی از نهادهایی مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آموزش و پرورش، حوزه هنری، مساجد، بسیج و... خواسته شده بود تا اگر کسی در زمینه سرود حرفی برای گفتن دارد، در برنامه شرکت کند. به گفته تهیهکننده برنامه، نزدیک به ۶۰۰ و خردهای گروه نمونه کار فرستادند، که از این تعداد ۱۱۰ گروه به استودیوی سیار راه یافتند. در نهایت ۳۶ گروه برای رقابت استیج اصلی «همآهنگ» انتخاب شدند.
در واقع برنامه در دو بخش طراحی شده بود. در بخش اول گروه برنامهساز به شهرهای مختلف رفتند و مستعدان این عرصه را که ۱۱۰ گروه بودند شناسایی کردند. در مرحله دوم از بین گروههای شناسایی شده، ۳۶ گروه وارد رقابت اصلی برنامه شدند.
ایده اصلی «همآهنگ» اینطور شکل گرفت، که در سال ۱۳۹۹ جمعی از علاقهمندان به حوزه موسیقی و سرود بهدنبال آن بودند تا مقوله سرود را در حوزه موسیقی کشور ارتقا بدهند. اگرچه آن زمان ایده عملی نشد، ولی از شهریور سال ۱۴۰۰ پروژه این برنامه کلید زده شد و نزدیک به یکسال کار تحقیق پروژه زمان برد. در مجموع برنامه «همآهنگ» با امضای موسسه مأوا (سازمان هنری رسانهای اوج) بهعنوان سفارشدهنده پروژه پیش رفت و جمعه ۲۳ تیرماه با اعلام گروه برگزیده به کارش پایان داد.