دولت روحانی دولت بيثباتي اقتصاد و كاهش سرمايهگذاري
سرویس سیاسی-
روزنامه اعتماد روز گذشته در گزارش اقتصادی خود با عنوان « هراس سرمايه در دهه 90»به نقل از رئیسکل بانک مرکزی نوشت: «در يك دهه گذشته نااطمينانيهاي متاثر از فضاي بيثابت اقتصاد كشور نقشي مهم در كاهش سرمايهگذاري و توليد و همچنين ترغيب فعالان اقتصادي به فعاليتهاي سفتهبازي داشته است. متوسط نرخ رشد سالانه تشكيل سرمايه ثابت ناخالص كل، ماشينآلات و ساختمان طي دوره 1391 تا 1400 بهترتيب معادل منفي 6.9، منفي 9.1 و منفي 5.2 درصد بوده است. البته خوشبختانه در 9 ماهه سال گذشته ميزان سرمايهگذاري يا همان تشكيل سرمايه ثابت ناخالص با رشد 7.7 درصدي ركورد اين شاخص را در طول يكسال اخير زده است و ميزان رشد اقتصادي در 9 ماهه سال گذشته 3.7 درصد شده است كه فاصله قابل توجهي با متوسط 0.8 درصدي اين شاخص در طول يك دهه اخير دارد... عامل اصلي تورم در دهه ۹۰ در ابتدا ناشي از شوك ارزي بوده است، اين شوك باعث ايجاد هراس و ترس در بازارها شده و اين هراس به فرار سرمايه انجاميده است.»
این اظهارات در حالی است که رکوردزنی دولتِ مورد حمایت اصلاحطلبان در تورم، بیکاری، نقدینگی، ضریب جینی، تصمیم غلط و غیرکارشناسی دلار ۴۲۰۰ تومانی، اجرای غلط طرح سهمیهبندی بنزین، حذف کارت سوخت، بیعملی در ساخت مسکن، عدم مدیریت صحیح بازار خودرو، تورم ۴۳ درصدی، افزایش ۸ برابری قیمت دلار، حمایت از مدیران نجومی، توتال، تبعات قرارداد کرسنت، و... تنها بخشی از کارنامه غیرقابل دفاع دولت روحانی در دوره 8 سال گذشته است.
اسطورهسازی از بانیان «دیپلماسی التماسی»!
روزنامه آرمان ملی روز گذشته در مطلبی نوشت: «محمدجواد ظریف یکی از خادمترین و مردمیترین وزرای بعد از انقلاب است که اکنون هم که دیگر در قدرت نیست از جایگاه خوبی در نزد مردم برخوردار است. این محبوبیت و اثرگذاری کلام موجب میشود که هر بار او به روشنگری میپردازد عدهای اقدام به تخریبش کنند.»
نویسنده این مطلب در ادامه ظریف را به افرادی چون بزرگمهر حکیم و امیرکبیر در تاریخ ایران تشبیه کرده! و نوشته است: « امیدواریم مسئولین در برابر این تخریبها ایستادگی کنند و قدر خادمان به کشور و ملت را بدانند. این تخریبها مخرب است زمانی که فرد خادمی مانند دکتر ظریف که به ملت خدمت کرد اما به او برچسب میزنند دیگر چه کسی اطمینان میکند که مسئولیتی را عهده گیرد چرا که فردا روزی علیه او نیز تخریب صورت میگیرد.»
این روزنامه مدعی اصلاحات ادعاهایی را پیدرپی در مورد وزیر سابق خارجه مطرح کرده که مشخص نیست بر چه اساسی آنها را بیان میکند. «یکی از خادمترین و مردمیترین وزرای پس از انقلاب»، «جایگاه خوب نزد مردم» و اقدام به «روشنگری» مواردی است که چندان نسبتی با وزیر خارجه دولتی که راهبردش «دیپلماسی التماسی» بود و خود اذعان کرد که در مذاکرات نتوانسته خطوط قرمز نظام را رعایت کند، ندارد!
محمدجواد ظریف دوسال ابتدایی دولت یازدهم را در تلاش برای توافق با جهانی که البته محدود به آمریکا و چند کشور اروپایی بود گذراند و در پس از رسیدن به این توافق که همه مسائل کشور وابسته به آن جلوه داده میشد و حداقل قرار بود مسیر تعامل خارجی را برای ما هموار کند، اعتراف کرد که «ما هنوز نمیتوانیم در انگلیس یک حساب بانکی باز کنیم»
جدای از آنکه رئیس بانک مرکزی وقت هم دستاورد شاهکار محمدجواد ظریف را برای اقتصاد «تقریبا هیچ» خواند!
و از همه دردناکتر اینکه به گزارش واشنگتن اگزماینر، جان کری در سال 2016 در جمع کارمندان سفارت آمریکا گفت: خاطره رسیدن به توافق تاریخی 5+1 و ایران و نحوه تسلیم شدن وزیر خارجه ایرانیها در برابر آمریکا، خاطرات خوب و ارزشمندی برای بازگو کردن در جمع نسلهای آینده آمریکاست»
کری همچنین گفته بود: برای نوههایتان تعریف کنید که چگونه در یک اتاق نشستید و ظریف را مجبور کردید که در برابر قدرت متقاعدکننده شما تسلیم شود.
ضمن اینکه روزنامه آرمان ملی در حالی از تخریب مسئولین کشور انتقاد میکند که خود در تیتر یک همین شماره، در خصوص منصوب شدن محسن رضایی، معاون سابق رئیسجمهور به سمت رئیس دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، عنوان «سرگرمی جدید آقامحسن» را درج کرده است!
آری، مدعیان اصلاحات تنها انتقادی که علیه جریان خودشان باشد را ناروا میدانند و هرگونه طعنه، تهمت، حاشیهسازی و تخریب مخالفین خود را جایز میدانند!