استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی
پرداخت سود به سپردهها
س) بانکها به سپردههای مردم بین سه تا بیست درصد سود میدهند، آیا با توجه به سطح تورم، صحیح است این مبلغ اضافی را بهعنوان عوض کاهش قدرت خرید سپردههای مردم در روز دریافت آن، نسبت به روز سپردهگذاری محاسبه کرده تا بدینوسیله از عنوان ربا خارج شود؟
ج) اگر آن مبلغ اضافی و سودی که بانک میدهد از درآمد حاصل از بهکارگیری سپرده با وکالت از سپردهگذار در ضمن یکی از عقود شرعی صحیح باشد، ربا نیست بلکه سود معامله شرعی است و اشکال ندارد.
حکم وام مسکن
س) بانک مسکن جمهوری اسلامی وامهایی را برای خرید یا ساخت و یا تعمیر خانه به مردم میدهد و بعد از پایان خرید یا ساخت یا تعمیر خانه، وام را بهصورت اقساط پس میگیرد، ولی مجموع قسطهای دریافتی بیشتر از مبلغی است که به وامگیرنده داده شده است، آیا این مبلغ اضافی وجه شرعی دارد یا خیر؟
ج) پولهایی که بانک مسکن به منظور خرید یا ساخت خانه، میدهد، عنوان قرض ندارد بلکه آن را طبق یکی از عقود صحیح شرعی مانند شرکت یا جعاله یا اجاره و امثال آن پرداخت میکنند که اگر شرایط شرعی آن عقود را رعایت کنند، اشکالی در صحت آن نیست.
چاپ عکسهای خانوادگی در عکاسیها
س) ظهور و چاپ عکسهای خانوادگی و یا عروسی که در آنها خانمها با محارم خود و بدون حجاب کامل میباشند توسط عکاسیها چه حکمی دارد؟
ج) ظاهر کردن و چاپ آن نزد عکاسی که آنها را نمیشناسد بدون قصد ریبه و لذت و خوف وقوع در فتنه و فساد اشکال ندارد.
نگاه به موهای زنان در فیلمها
و برنامههای تلویزیونی
س) آیا نگاه کردن به جلوی مو و پیشانی دختران و زنان در فیلمها و برنامههای تلویزیونی جایز است؟
ج ) نظـر به موی سر و صورت و حتی بدن دختران و زنان در فیلمها و برنامههای غیرمستقیم تلویزیونی حکم نظر به نامحرم را ندارد مگر آنکه از روی شهوت و یا موجب مفسده و یا خوف فتنه باشد.
پوشاندن زینت زنان از نامحرم
س) آن مقدار از زیور زنان که ظاهر است مثل حلقه نامزدی، آرایش معمولی ابروان و... آیا واجب است پوشانده شود؟
ج) هر آنچه عرفا زینت محسوب میشود باید از نگاه نامحرم پوشانیده شود.