kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۵۵۹۷
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۶
مدیر اجرایی اتحادیه سوخت‌های جایگزین:

ایران با استفاده از ظرفیت CNG صادرکننده بنزین می‌شود

مدیر اجرایی اتحادیه سوخت‌های جایگزین گفت: ایران می‌تواند با استفاده از ظرفیت CNG تبدیل به صادرکننده بنزین شود.

به گزارش فارس، علی محمودیان در نشست خبری اتحادیه سوخت‌های جایگزین و صنایع وابسته عنوان کرد: از بی‌نظیرترین اتفاق‌هایی که در نیم قرن اخیر در کشور به وقوع پیوست، توسعه صنعت CNG بود. از ابتدای سال ۸۲ پروژه تبدیل خودروهای بنزینی به CNGسوز کلید خورد. دانش مربوط به این حوزه از طریق اروپا به کشور انتقال پیدا کرده بود و سبب شد ۲۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی جایگزین ۲۰ میلیون لیتر بنزین شود. اما از سال ۹۰ به بعد رشد بنزین افزایش پیدا کرد و سبب شد مصرف بنزین تا به امروز به ۱۱۲ میلیون لیتر در روز برسد.
او افزود: مصرف بنزین در سال ۸۱ برابر با ۶۱ میلیون لیتر در روز بود که با اجرای طرح دوگانه‌سوز کردن خودروها میانگین مصرف روزانه بنزین در پایان سال ۱۳۹۰ برابر با ۶۰ میلیون لیتر شد. یعنی بر اساس شدت مصرف باید ۸۰ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کردیم که از این مصرف ۶۰ میلیون لیتر بنزین و ۲۰ میلیون متر مکعب CNG با بنزین جایگزین شده و در نتیجه مصرف بنزین این‌گونه کاهش پیدا کرده است. اتفاقی که باعث کاهش مصرف CNG از سال ۱۳۹۰ به بعد در کشور شد این بود که با افزایش هشت برابری قیمت CNG انگیزه برای متقاضیان CNG در کشور کاهش پیدا کرد.
مدیر اجرایی اتحادیه سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته ادامه داد: در سال ۱۳۹۸ یک مصوبه ابلاغ شد که در ابتدا یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودرو و پس از اصلاح مصوبه یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو تبدیل شوند اما این موضوع مطابق مسئله پیش نرفت و اما با اجرایی شدن آن می‌توانستیم ۱۰ میلیون لیتر دیگر کاهش مصرف بنزین داشته باشیم.
محمودیان با ‌اشاره به توسعه CNG در روسیه گفت: روسیه در یک دهه گذشته برنامه توسعه‌ای CNG را به شدت پیگیری کرده و همین موضوع سبب شده که بتواند بنزین خود را صادر کند و به عنوان صادر‌کننده شناخته شود. ایران هم می‌تواند با استفاده از ظرفیت CNG تبدیل به صادرکننده بنزین شود.
مدیر اجرایی اتحادیه سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته خاطرنشان کرد: در تاریخ ۲۵ اسفند سال ۹۷، دولت مصوبه‌ای در حوزه صنعت CNG به تصویب رساند که براساس آن ایمنی خودروهای گازسوز، هوشمند‌سازی و استاندار‌سازی آنها انجام شود.
محمودیان افزود: در بند ۴ این مصوبه بنا شد ۳۹۲ ریال به ازای هر متر مکعب گاز از مردم گرفته شود و برای کمک به ایمنی خودروهای گازسوز به علت هزینه‌های بالای این قطعات پرداخت شود. اکنون این مبلغ به 1500 میلیارد تومان رسیده و در حساب‌های شرکت ملی گاز قرار دارد ولی تاکنون پولی به این صنعت اختصاص پیدا نکرده است.