kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۱۲۰۱
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۱
در جریان بررسی لایحه بودجه 1402

خانه‌های لوکس با ارزش بالای ۲۰ میلیارد تومان مشمول مالیات شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، با اخذ مالیات از خانه‌های لوکس بالای ۲۰ میلیارد موافقت کردند.
 
 
 
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح دیروز (سه‌شنبه) نهم اسفند ۱۴۰۱، نوبت اول از پنجمین روز بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲،‌ بررسی مواد ارجاعی از برخی تبصره‌های باقی مانده لایحه بودجه ۱۴۰۲،‌ را آغاز کردند تا سقف درآمدی دولت برای سال آینده بسته شود.
نمایندگان از روز شنبه (ششم اسفند۱۴۰۱)، وارد بررسی گزارش شور دوم کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سه شیفت شدند و بررسی‌های خود را از رسیدگی به بخش‌های درآمدی بودجه آغاز کردند و سپس وارد بررسی بخش‌های هزینه‌ای می‌شوند.
در ابتدای جلسه علنی نوبت صبح دیروز و در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲، بررسی بندهای ارجاعی مربوط به عوارض و مالیات در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
نمایندگان بند ل تبصره ۶ لایحه را هم به تصویب رساندند و بر اساس آن، نحوه محاسبه تخفیف مالیاتی برای مودیان خود اظهار را تعیین کردند.
 مشمولیت صادرات مواد معدنی، فلزی، نفتی، گازی و پتروشیمی به پرداخت مالیات،‌ از دیگر مصوبات نمایندگان در جریان بررسی‌های مربوط به بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ بود.
نمایندگان مجلس برای اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان و جلوگیری از خام‌فروشی، صادرات محصولات معدنی، فلزی و غیرفلزی، نفتی، گازی و پتروشیمی را مشمول مالیات و عوارض صادراتی کردند.
نمایندگان در مصوبه‌ای دیگر برای تحقق عدالت اجتماعی، با اخذ مالیات از خانه‌های لوکس بالای ۲۰ میلیارد موافقت کردند.
بر اساس این مصوبه، زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ‌ویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و خانه‌های لوکس که ارزش آنها بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال باشد مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند.
 از معافیت مالیاتی فعالیت‌های مطبوعاتی
تا اختصاص سهم گازرسانی به مناطق محروم
این مالیات برعهده شخصی است که در ابتدای هر سال مالک املاک فوق بوده و افرادی که فقط مالک یک باب منزل مسکونی هستند و در ده سال اخیر تغییر مالکیت نداده‌اند از شمول این حکم مستثنی می‌باشند. خانه‌های لوکس و باغ ویلاهای درحال ساخت، مشمول این مالیات نمی‌باشند.
همچنین با تصویب مجلس، فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی، قرآنی و مؤسسات رسانه‌ای، از پرداخت مالیات معاف شدند. در ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور،‌ نمایندگان مصوب کردند تا خیرین مسکن‌ساز و افراد تحت پوشش سازمان‌ها و نهادهای حمایتی از پرداخت هزینه‌های صدور پروانه ساختمانی، عوارض دهیاری و شهرداری و هزینه‌های انشعاب برای یک‌بار معاف شوند.
همچنین به برخی دستگاه‌های اجرائی دارای اعتبار از محل مصارف عمومی دولت، صندوق‌های بازنشستگی کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی اجازه داده شد تا نسبت به فروش نفت خام و میعانات گازی اقدام کنند.
نمایندگان مجلس همچنین در نوبت عصر با اختصاص4 همت سهم گازرسانی به روستاها و مناطق کوهستانی سردسیر و صعب‌العبور موافقت کردند. بر این اساس، وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذی‌ربط مکلف است از محل سهم چهارده و نیم‌ درصد (14/5٪)شرکت مذکور تا میزان چهل هزار میلیارد (۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال بعد از هرمزگان و استان‌های نفت‌خیز و گازخیز با اولویت روستاها و مناطق در حاشیه و محاط در جنگل‌ها و مناطق بحرانی که از لحاظ گازرسانی پایین‌تر از حد متوسط کشوری هستند و روستاهای واقع در مناطق کوهستانی سردسیر و صعب‌العبور حداقل چهار برابر سرانه و گازکشی اقدامات لازم را به‌عمل آورد. شرکت مذکور موظف به گازرسانی تا درب مدارس و مساجد روستایی است. وزارت نفت مکلف است گزارش عملکرد این بند را هر سه‌ماه یک‌بار به کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه‌ و بودجه کشور ارائه دهد.
همچنین در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، نمایندگان در مصوبه‌ای سازوکار پرداخت بخشی از بدهی دولت به صندوق توسعه ملی را تعیین کردند. طبق این مصوبه، کل سهم ۳ درصد مناطق نفت‌خیز، گاز خیز و توسعه نیافته باید به ردیف مذکور واریز شده و ۱۰۰ درصد آن به استان‌ها بر اساس جدول شماره ۱۰ این قانون اختصاص یابد.
قالیباف: سقف بودجه را نباید افزایش دهیم
روز گذشته و در جریان بررسی لایحه بودجه 1402 محمدباقر قالیباف رئیس‌ مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکری درباره افزایش درآمدهای دولت ناشی از افزایش قیمت ارز با تاکید بر اینکه سقف بودجه را نباید افزایش دهیم و این موضوعی روشن و قطعی است، گفت: در قانون بودجه، اصلاحات بودجه پیش‌بینی شده است؛ پس از تصویب بودجه اگر برای دولت درآمدی بیش از درآمد در قانون بود، دولت مکلف است در هر مقطعی اصلاحیه یا متمم بودجه به مجلس ارائه دهد؛ اصلاحیه بودجه برای کسری بودجه و متمم بودجه برای افزایش درآمد است. فعلاً هر آنچه تصویب می‌کنیم در سقف لایحه بودجه فعلی است.