سودجویی وکاهش دام زنده از دلایل افزایش قیمت گوشت است
به گزارش خبرگزاری فارس، افشین صدر دادرس در گفتوگو با رادیو اقتصاد در تشریح دلایل افزایش قیمت گوشت تصریح کرد: اگر آمارهای مرکز آمار ایران را در پایان پاییز ۱۴۰۱ ملاحظه بفرمایید تولید دام سبک ۷۳ میلیون راس دام بود که ۵۵ میلیون راس آن گوسفند بود.
او افزود: ولی در پایان پاییز افتی را در تعداد دام شاهد بودیم که تعداد دام ما به ۶۲ میلیون رسید که ۴۶ میلیون راس آن گوسفند بود. در واقع ما به چیزی حدود ۱۱ میلیون راس تعداد داممان حد فاصله بهار تا پاییز کاهش پیدا کرده که همین یکی از عوامل کمبود تعداد برهها و دامهای پرواری و افزایش قیمت دام زنده است. البته درست است که قیمت دام زنده افزایش پیدا کرده و به تبع آن نرخ گوشت هم در بازار بالا رفته اما عمده این بالا رفتن قیمت در بازار به خاطر بهای دام زنده نیست. متاسفانه سودجوییهایی که در بازار انجام میشود به این وضعیت دامن زده است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک ادامه داد: در شش ماهه اول مصرف گوشت پایین و زایش دام بالاست اما در شش ماهه دوم زایشها کمتر و مصرف بیشتر است و دسترسی به منابع دیگر هم وجود ندارد. هرگونه تغییری در این روند طبیعی اتفاق بیفتد بازار را دچار التهاب بیشتری خواهد کرد.
دادرس افزود: با وجود بارشهای خوبی که در زمستان داشتیم مخصوصا در مناطق جنوبی کشور دامها به خوبی تغذیه میشوند و زایشهای خوبی بوده. از نیمه شمالی و چند استان دیگر هم خبر گرفتم که زایشها خوب است و از اواخر همین ماه تعداد دامی که وارد بازار میکنیم میتواند آن نقصانی که تا الان داشتیم را جبران کند.
او افزود: همانطور که در گزارش هم مسئولین جهاد کشاورزی و سازمان میادین گزارش دادند و شنیدیم در سطح وسیعی گوشت توزیع میشود و امیدواریم که قیمتها به تعادل برسد. ما متولی اصلی گوشت نیستیم. ما در واقع اتحادیه تولیدکنندگان هستیم و بحث تولید را حمایت و پشتیبانی میکنیم.
دادرس در پاسخ به اینکه واردات چه تاثیری در قیمت گوشت داشته است، گفت: این را بازدیدهای میدانی تایید میکند که آیا واردات روی قیمتها تاثیری گذاشته یا نه. به نظر من الان خیلی نمیتواند موثر باشد. البته با آن گسترش حجم توزیع در شهر تهران و سایر کلانشهرها امیدوارم قیمتها کنترل شود.