آسیبزنندگان به خاکهای زراعی باید خسارت بدهند
صفدر نیازی در یک نشست خبری با اشاره به تصویب قانون حفاظت از خاک که بهتازگی انجام شده است گفت: این قانون در حال حاضر منتظر ابلاغ آییننامه است و در صورت ابلاغ این آییننامه، صنایع یا افرادی که به هر نحو به خاک آسیب بزنند و فعالیت آنها پسماندی برای خاک داشته باشد باید خسارت پرداخت کنند.
این مقام مسئول در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان مبنی بر دلایل عدم اجرای فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری احیای اراضی ایلام و خوزستان، گفت: اجرای فاز دوم این طرح نیازمند 80 همت اعتبار است و زمان آن معلوم نیست و شاید تا 10 سال نیز طول بکشد!
وی افزود: کل بودجه معاونت ما 3400 میلیارد تومان است و در صورتیکه دیگر پروژهها را نیز تعطیل کنیم در چندین سال هم نمیتوان آن را اجرا کرد و باید بودجهای خاص اختصاص یابد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم نیز درباره فاز دوم طرح فوق گفت: این طرح اکنون تحت مطالعه است و امیدواریم از سال 1403 به آن بودجه اختصاص دهند. زیرا در لایحه بودجه 1402 اعتباری به این طرح اختصاص داده نشده است اما با این وجود وزارت جهاد کشاورزی پیگیر است که این طرح اجرایی شود.
نیازی در ادامه با بیان اینکه در میزان مصرف آب کشاورزی بین دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و نیرو اختلاف است، اظهار داشت: در صورتی که وزارت نیرو به تکلیف خود برای تحویل آب حجمی به کشاورزان عمل کند این اختلاف هم وجود نخواهد داشت و دقیقا میزان مصرف آب کشاورزی مشخص میشود.
وی افزود: وزارت نیرو مدعی است که 87 میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی استفاده میشود، درحالی که بر اساس بررسیها و پژوهشهای موسسه فنی و مهندسی آب و خاک کشور که روی 32 محصول انجام شده این رقم 71 میلیارد مترمکعب است.
نیازی، راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی را 46 درصد عنوان کرد که طبق برنامه هفتم توسعه این راندمان باید 5 درصد افزایش یافته و به 51 درصد برسد.