kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۲۴۲
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۸
با هدف کاستن از آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی

آمریکایی‌ها به دنبال افزایش سن برای استفاده از فضای مجازی

 
 
 
سرویس خارجی-
هر چند پیش از این سن قانونی ورود و استفاده از اکثر بسترهای فضای مجازی در آمریکا 13 سال تعیین شده است اما، مسئولان این کشور به این نتیجه رسیده‌اند، این سن باید باز هم افزایش یابد چرا که، آسیب‌های این تکنولوژی بسیار جدی‌تر و خطرناک‌تر از تصورات آنها بوده است.
انقلاب سوم صنعتی و در پی آن شکل‌گیری ابعاد انقلاب چهارم حول و پیرامون فناوری اطلاعات، زندگی ملت‌ها را دستخوش تغییرات فراوان کرده است. هرچند که عصر دیجیتال و زیست در فضای مجازی هم راحتی فراوانی را به ارمغان آورده و هم تبدیل به یک ضرورت شده اما قطعا مثل هر تکنولوژی دیگری، آسیب‌های خود را هم دارد که اگر نداشت، این همه قانون و دستورالعمل برای استفاده از آن صادر نمی‌شد. فضای مجازی یکی از اضلاع برجسته عصر حاضر، به انتقال سریع داده و افزایش آگاهی انسان‌ها کمک کرده‌اما همزمان تهدیداتی را به ویژه علیه قشر نوجوان و جوان به وجود آورده تا آنجا که اکثر کشورها حتی آن دسته که تفکرات کاملا لیبرالی دارند و صاحب چنین تکنولوژی‌هایی هستند خود، به فکر وضع قوانین و مقررات سخت در این خصوص هستند. آخرین نمونه این نگرانی مربوط به گزارشی است که «سی ان ان» به تازگی آن را منتشر کرده است. شبکه تلویزیونی«سی‌ان‌ان» در گزارش خود به بررسی چالش‌های حول این موضوع پرداخته آنجا که می‌گوید: «در حال حاضر شرکت‌های متا، توئیتر و بسیاری از شبکه‌های اجتماعی مطرح دیگر تنها به نوجوانان بالای ۱۳ سال اجازه پیوستن به این پلتفرم‌ها را می‌دهند. با این وجود ویوک مورتی جراح مطرح آمریکایی و فعال حوزه سلامت می‌گوید با مشاهده داده‌ها و اطلاعات در این زمینه معتقدم که ۱۳ سالگی برای پیوستن به این شبکه‌های اجتماعی سن بسیار کمی است. دوران کودکی و نوجوانی، بسیار حائز اهمیت است زیرا نوع نگاه جوانان به روابط اجتماعی و اعتماد به نفس آنها در این سن شکل می‌گیرد و محیط تحریف‌شده شبکه‌های اجتماعی به بسیاری از این کودکان آسیب می‌زند.» مورتی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های کلان غول‌های فضای مجازی برای تبلیغات و جذب بیشتر مخاطب، تاکید می‌کند که این یک جدال منصفانه نیست و قشر آسیب‌پذیر شدیدا از این رویکرد متضرر می‌شوند. وی تصریح می‌کند که بسترهای فضای مجازی با تقویت الگوهای اعتیادآور به دنبال جذب مخاطب هستند، حال آنکه والدین از کودکان خود می‌خواهند که با قدرت اراده زمان کمتری را در این فضا بگذرانند. این متخصص خوزه سلامت تاکید می‌کند که این تقابل کاملا غیرمنصفانه است.
سال‌ها است که روانپزشکان درباره فضای اعتیادآور بسترهای مجازی به کاربران هشدار می‌دهند. «آدریانا استیسی» روانشناس آمریکایی به سی‌ان‌ان می‌گوید که استفاده از شبکه‌های اجتماعی درست مانند مصرف مواد مخدر باعث ترشح حجم زیادی از هورمون «دوپامین» در مغز می‌شود. همچنین تازه‌ترین پژوهش‌ می‌گوید که استفاده بیش از حد از تلفن‌های همراه هوشمند موجب ضعف یادگیری در کودکان می‌شود و تحت شرایطی می‌تواند در گفتار آنها نیز اختلال ایجاد کند. گفتنی است در برخی جوامع مثل جامعه ایران، جریان‌های سیاسی تنفس می‌کنند که برای رسیدن به برخی اهداف بی‌ارزش سیاسی، مُروج فضای یله و رها مجازی‌اند و کوچک‌ترین اقدام برای سرو سامان دادن به این فضای خطرناک را، «کره شمالی ‌‌سازی» ایران جار می‌زنند!