معاون وزارت کار:
نرخ بیکاری در ۱۹ استان کاهش یافت
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کاهش نرخ بیکاری در ۱۹ استان خبر داد و گفت: نرخ بیکاری کل، نسبت به پاییز سال گذشته کاهش داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مطابق آخرین نتایج طرح آمارگیری نیروی کار پاییز 1401 بررسی نرخ بیکاری افراد 15ساله و بیشتر نشان میدهد که هشت و دو دهم درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز 1400)، هفت دهم درصد کاهش یافته است.
در پاییز 1401، بهمیزان 41 درصد جمعیت 15ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز 1400) یک دهم درصد افزایش یافته است.
محمود کریمی بیرانوند؛ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کاهش نرخ بیکاری در 19 استان کشور نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد و افزود: براساس گزارش جدید مرکز آمار از وضعیت بازار کار نسبت به پاییز سال گذشته، شاهد کاهش نرخ بیکاری کل بودهایم.
وی با اشاره به افزایش نرخ مشارکت اقتصادی در این مدت، افزود: افزایش اشتغال جمعیت 15سال به بالا، کاهش نرخ بیکاری جوانان و فارغالتحصیلان نیز با اجرای سیاستهای دولت مردمی و بخش خصوصی محقق شده است.
معاون وزیر کار یادآور شد: کاهش نرخ بیکاری در 19 استان نیز تأکیدی بر حرکت رو به جلوی دولت سیزدهم در رونق فضای کسبوکار و اثربخشی طرحهای تحولی دانشبنیان در این زمینه است.
کریمی بیرانوند، تسهیل در صدور مجوزهای کسبوکار و تزریق 100همت به فضای اشتغال کشور را از جمله سیاستهای تحولی دولت برای رونق اقتصادی عنوان کرد و اظهار داشت: اجرای سیاستهای فعال برای کاهش بیکاری فارغالتحصیلان، احیای بخشی از بنگاههای نیمهفعال و حضور گسترده میدانی مدیران در استانها نیز از دیگر برنامههای این چشمانداز است.
گفتنی است، دولت سیزدهم با اجرای نهضت احیا گام بزرگی در جهت احیای بنگاههای راکد و نیمهفعال برداشت و با فعالسازی مجدد کارخانههای تعطیل و غیرفعال زمینه بازگشت کارگران بیکار شده به کارخانهها و راهاندازی مجدد خطوط تولید را فراهم کرد.
برخی اقدامات اقتصادی دولت سیزدهم
همچنین به گزارش ایسنا، شمسالدین حسینی؛ رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سومین نشست کانون دانشگاهیان ایران اسلامی استان مازندران با اشاره به آخرین وضعیت اقتصادی کشور گفت: آقای رئیسی دولت را با نرخ تورم نزدیک به ۶۰ درصد تحویل گرفت و از طرف دیگر در طول دهه ۹۰ شاهد رشد اقتصادی کمتر از یک درصد و سرمایهگذاری منفی بودیم. امروز به عنوان یک معلم اقتصاد اعلام میکنم که بر اساس شاخصهای اقتصادی روند مثبتی در این حوزهها شکل گرفته است.
وی ادامه داد: امسال نرخ بیکاری اندکی کاهش داشته، ضریب جینی تا حدودی بهبود یافته و تراز تجاری در حوزه صادرات و واردات مثبت شده است. همچنین اقدام دولت در حذف ارز ترجیحی کاملاً درست بود و از آن دفاع میکنم. البته باید از ذخایر ارزی کشور صیانت شده و آن را تقویت کرد.
رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ تاکید کرد: شواهد موجود گواه آن است که برخی از متغیرهای رشد اقتصادی از جمله سرمایهگذاری و اشتغال، روند مثبتی داشته است. در این راستا باید شتاب بخشی توسعه در برنامه هفتم بیشتر مورد توجه قرار گیرد که آن هم نیازمند اصلاح محیط کسب و کار و تدوین شیوه تأمین مالی و بازآفرینی نظام تامین مالی است.