اصلاح قوی شاخص کل بورس
بازار سهام، هفته جاری را با اصلاح قوی شاخص کل به پایان رساند.
شاخص کل بورس در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته با ریزش ۳۴ هزار واحدی به جایگاه یک میلیون و ۶۱۱ هزار واحد رسید. نمادهای فولاد، فملی، میدکو بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل داشته و نمادهای خودرو، شستا، میدکو، شستا و شپنا بیشترین تراکنش را به خود اختصاص دادند.
کاهش پول در بازار
یک کارشناس بازار سرمایه در توضیح معاملات دیروز بورس گفت: از نحوه معاملات بازار در اکثر نمادها مشخص بود نمادها در وضعیت تعادلی به سر بردند که البته این را میتوان به عدم وجود و پیش آمدن خبر خاصی همانند روز سهشنبه دانست که نتواند تأثیر هیجانی خاصی بر بازار بگذارد. علی فراقی در گفتوگو با خبرگزاری مهر افزود: مورد منفی که میتوان در پله اول از لحاظ تکنیکالی وارد دانست افت قابل توجه اندازه کندلهای شاخصهای بازار است که عدم شادابی را منعکس میکند و نشان میدهد که بازار از کمبود پول قابل توجهی نسبت به هفتههای گذشته رنج میبرد که اگر ما نگاهی به نمودارهای ورود پول به بازار، میزان ارزش معاملات و حجم معاملات بازار داشته باشیم به خوبی این نظر را تأیید میکنند. در قسمت دیگر هرچند به میزان قابل توجهی مقدار ورود پول به صندوقهای درآمد ثابت را شاهد نیستیم ولی با توجه به ورود کمرمق پول به بازار بالاخره تأثیر خود را بر بازار خواهد گذاشت.
پیشبینی هفته آینده بورس
این کارشناس اضافه کرد: یکی از دلایلی که به خوبی میتواند تسهیلکننده این عدم جذابیت و کمتوانی بازار باشد سیاستهای جدید سیاستگذار درون بازار موازی مانند بازار ارز است که با افزایش میزان آن برای هر فرد از دو هزار به پنج هزار دلار با مقدار افزایش قابل توجه آن بیش از پیش این بازار را مورد توجه و جذاب کرده است.
او تشریح کرد: بازار در کلیت هرچند علیرغم میل باطنی افراد فعال و لیدرهای قدیمی بازار بوده اما در صورت رهایی از این شرایط میتواند گام بعدی خود را شروع کند. همانطور که از نمودارهای شرکتها و شاخصها قابل ملاحظه است سهمهای کوچکتر خصوصاً در زمان افت نقدینگی، میتوانند مورد پسندتر برای بازار باشند. وی برای پیشبینی وضعیت بازار در هفته آینده گفت: اگر بازار اندک زمانی از شر تصمیمات و خبرهای ناگهانی به دور باشد به خوبی میتواند پول مورد نیاز خود را جذب کند و بیشتر سرمایهگذاران در پله اول نیازمند یک شرایط باثبات از لحاظ تصمیمات و سیاستگذاری هستند.