کد خبر: ۲۵۷۷۰۶
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۲

پیش‌بینی ‌اندیشکده آمریکایی از تبعات بروز جنگ بین چین و ائتلاف آمریکا، ژاپن و تایوان

اندیشکده‌ آمریکایی با شبیه‌‌سازی «حمله احتمالی چین به تایوان در ۲۰۲۶» پیش‌بینی کرده که در چنین جنگی تمامی طرف‌ها از جمله ائتلاف آمریکا، ژاپن و تایوان حتی در صورت پیروزی متحمل خسارات جانی و مالی بسیار سنگینی خواهند شد.

در آغاز این گزارش یادآوری هشدار «هربرت مک‌مستر»، مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در مصاحبه با «مارگارت برنان» در برنامه «رو-در-رو با ملت» شبکه «سی‌بی‌اس» خالی از لطف نیست. این ژنرال‌ بازنشسته ارتش آمریکا که در سال‌های‌ ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ مشاور امنیت ملی دولت «دونالد ترامپ» بود، با بیان این‌که آمریکا باید تهدیدات «شی جین پینگ»، رئیس‌جمهور چین را جدی بگیرد، گفت که این رهبر چینی «واقعا پای حرف و وعده‌هایش می‌ایستد.» او مدعی شد رئیس‌جمهور چین، مردم کشورش را برای جنگ و تسخیر تایوان آماده می‌کند.
به نظر می‌رسد تنها او نیست که یه جنگ نظامی را محتمل می‌داند. پایگاه خبری-تحلیلی «هیل» گزارش کرده است،‌اندیشکده آمریکایی «مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی» (CSIS) مستقر در واشنگتن، شبیه‌‌سازی «حمله احتمالی چین به تایوان در سال ۲۰۲۶» را دقیقاً ۲۴ بار انجام داده است و به نتایج و داده‌هایی رسیده که آنها را روز دوشنبه در گزارشی بلند بالا منتشر کرده است.
در اکثر سناریوها، ائتلافی میان آمریکا، ژاپن و تایوان می‌تواند ظرف سه الی چهار هفته جنگ، چین را شکست دهند اما این اتفاق با تخریب و نابودی ده‌ها کشتی، صدها هواپیما و ده‌ها هزار سرباز رقم خواهد خورد. «مارک کانسیان»، مشاور ارشد‌اندیشکده CSIS و نویسنده این گزارش گفت که نکته کلیدی این شبیه‌‌سازی این است که تایوان می‌تواند به «کشوری مستقل» تبدیل شود اما هزینه آن «بسیار زیاد» است. مشاور ارشد‌اندیشکده CSIS در این گزارش ضمن پیشنهاد به کشورها برای جلوگیری از این حمله احتمالی در آینده، خاطرنشان کرد که این جنگ حتی برای چین هم «پرخطر» است؛ کشوری که احتمالاً به دنبال یک «درگیری مستقیم» است. وی توضیح داد: «اگرچه تحلیل ما نشان می‌دهد که آمریکا و تایوان پیروز خواهند شد و تلفات سنگینی را به بار خواهند آورد اما امکانش هست که تصور کنیم چینی‌ها طور دیگری به این قضیه نگاه می‌کنند. بنابراین، به همین دلیل است که ما پیشنهاد می‌کنیم بازدارندگی را ارتقاء دهیم تا در وهله اول وارد چنین وضعیتی نشویم.» گفتنی است، چین، جزیره تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و دخالت کشورهای غربی از جمله آمریکا در این امور را «نقض حاکمیت پکن» تلقی می‌کند. اگرچه آمریکا نسبت به اصول «چین واحد» که می‌گوید تایوان بخشی از خاک چین است، «رسماً» پایبند است اما در عین حال روابط «غیررسمی» خود را با این جزیره از جمله در حوزه ارسال تسلیحات حفظ کرده و در سال‌های اخیر به شدت گسترش داده است.
تغییر سمتِ «گرگ مبارز»
خبر دیگر از چین‌ آ‌ن‌که بر اساس اعلام وبسایت وزارتخانه چین، «ژائو لیجیان»، سخنگوی این وزارتخانه و از مجریان دیپلماسیِ «گرگ مبارز» که به دلیل به کارگیری لحن صریح و قاطع در سخنانش شهرت داشت، با تنزل درجه به واحد مدیریت مرزهای زمینی و دریایی این وزارتخانه انتقال یافت. ژائو در سال ۲۰۲۰ پس از خدمت در سفارت چین در پاکستان، سخنگوی وزارت خارجه کشورش شد. او طی خدمتش در این سمت به دلیل انتشار پست‌های مکرر با لحنی مبارزه طلبانه در توئیتر و همچنین در رسانه‌های اجتماعی چینی که هدف بسیاری‌شان آمریکا بود، دنبال کنندگان زیادی به دست آورد. در این‌جا این پرسش مطرح می‌شود که آیا چین با این تغییرات قصد بهبود بخشیدن به روابط خود با آمریکا را دارد؟ آن هم در عین کوتاه نیامدن از مسئله تایوان؟