بزرگترین اعتصاب دانشگاهی آمریکا وارد هفته چهارم شد
اعتصاب بزرگ دانشگاهیان آمریکایی که در طول تاریخ آموزشی این کشور بیسابقه هم هست به یک ماهگی خود نزدیک میشود و همچنان حدود 48 هزار نفر از اهالی دانشگاه برای برآورده شدن مطالبات خود اصرار دارند.
اگرچه آمریکاییها در بخشی از جنگ ترکیبی خود علیه ملت ایران، بر حوزه آموزش متمرکز شدند و تلاش بسیار زیادی کردند تا اعتصاب و تعطیلی را به یکی از مهمترین قسمتهای اجتماعی کشور یعنی دانشگاهها بکشانند، نه فقط شکست سختی خوردند بلکه درست نقطه عکس ماجرا برای خودشان رخ داده است. رسانههای غربی اعلام کردند که یکی از بزرگترین اعتصابات سراسری دانشگاهی در آمریکا در حال رخ دادن است و دانشجویان آمریکایی بهجای آنکه سرکلاسها و در محل خدمت خود حاضر باشند، سر از کف خیابانها بهمراه دستنوشتههایی روی دست درآوردند.
گاردین در این باره نوشته حدود ۴۸ هزار نفر از فارغالتحصیلان، محققان دانشگاهی، محققان فوق دکترا و دستیاران آموزشی از ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) اعتصاب خود را آغاز کردند. اعتصابی که به عقیده ناظران آمریکایی، در طول تاریخ آموزشی این کشور نادر بوده است.
دانشگاهیان آمریکایی از دستمزد پایین ناراحتاند و در ضمن امنیت شغلی هم ندارند. آنها همچنین تاکید میکنند دانشگاههای آمریکایی اصلا به فکر رفاه حال افراد دارای معلولیت نیست. در هفته گذشته، اعتصاب کنندگان به طور مستقیم دست به کار شدند تا اعتراض خود را بیان کنند و در مقابل دفاتر مدیران عالی دانشگاهی اعتراض کردند. «مایکل دین» دانشجوی دکترا در بخش تاریخ دانشگاه «یوسیالای» درخصوص آینده اعتراضات و مطالبات گفت: «ما بر اجرای کامل مطالبات خود اصرار داریم. ما هر روز اینجا هستیم و تا زمانی که قراردادهای منصفانهای به ما پیشنهاد نشود، قصد ترک این مکان را نداریم». یا یکی دیگر از کارکنان این دانشگاهها در تماس تلفنی به الجزیره گفته: «ما سالیانه حدود ۲۳ هزار دلار درآمد داریم که کفاف دخل و خرج ما را نمیدهد. وقتی دستمزد میگیریم باید بلافاصله نیمی از چک حقوق را به صاحبخانه بدهیم». تقریبا ۱۲ هزار تن از محققان دوره فوق دکترا و پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا برای افزایش 29 درصدی حقوق به توافق رسیدند اما آنها میگویند که در حمایت از سایر کارمندان به اعتراضات خود ادامه میدهند. اعتصاب دانشگاهی در آمریکا همزمان با افزایش ناآرامیهای کارگری در این کشور رخ میدهد، کارگران آمریکایی همصدا با اهالی دانشگاه به شرایط کاری به ویژه در طول دوران همهگیری کرونا و پس از آن معترض هستند.