kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۵۵۱۳
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۴

امیرعبداللهیان خطاب به بورل: به تحریم و مداخله پاسخ می‌دهیم

وزیر امور خارجه با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی‌اش با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: به تحریم و مداخله پاسخ می‌دهیم.
 
 
 
 
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توئیتی با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی‌اش با «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توئیتر نوشت: در پاسخ به تماس آقای بورل، ۷۰ دقیقه صحبت کردیم. گفتم به آمریکا و سه کشور اروپایی بگویید اگر فکر کنند می‌توانند با فشار و ابزار‌سازی، در مذاکره امتیاز بیشتر بگیرند، حتماً در اشتباهند.
وی تصریح کرد: به تحریم و مداخله پاسخ می‌دهیم.
وزیر امور خارجه همچنین خاطرنشان کرد: همزمان در مسیر گام نهایی توافق خوب، قوی و پایدار هستیم.
سفیر انگلیس در تهران به وزارت خارجه
احضار شد
در پی استمرار اظهارات مداخله‌جویانه مقامات بریتانیایی درباره تحولات داخلی جمهوری اسلامی ایران و حمایت آنها از ترور و اغتشاش و اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه تعدادی از اتباع ایران، «سایمون شرکلیف» سفیر انگلیس دیروز (شنبه) ۱۹ آذرماه از سوی رئیس اداره سوم غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد.
این پنجمین احضار سفیر انگلیس به وزارت امور خارجه ظرف دو ماه و نیم اخیر است.
در این دیدار تداوم اظهارات مداخله‌جویانه و خارج از نزاکت مقامات بریتانیا درباره امور داخلی ایران و حمایت‌های دولتی و رسانه‌ای آن کشور از اغتشاشات و وضع تحریم‌های بلاوجه و ریاکارانه بریتانیا علیه اتباع جمهوری اسلامی ایران شدیداً محکوم کرد و تأکید شد که تلاش بریتانیا و رسانه‌های لندن نشین و دولتی آن کشور برای دمیدن تنفس مصنوعی در اغتشاشات راه به جایی نمی‌برد و نتیجه‌ای جز افزایش نفرت مردم ایران از تداوم سیاست‌های ضدایرانی آن کشور نخواهد داشت.
به سفیر انگلیس اعلام شد که جمهوری اسلامی ایران حق اقدام متقابل برای پاسخ به تحریم‌های اعلام‌شده بریتانیا را برای خود محفوظ می‌دارد.
در این دیدار اتهامات بی‌اساس لندن در زمینه ادعای صدور پهپادهای ایران به روسیه که بدون ارائه هرگونه سند و مدرکی مطرح شده، قویاً رد شد و یادآوری شد آنچه موجب تطویل منازعه در اوکراین شده، ارسال تسلیحات مرگبار از سوی بریتانیا و شرکای این کشور است که راه‌حل سیاسی برای حل‌وفصل این بحران را مرتباً به تأخیر می‌اندازند.
به گزارش فارس، سفیر انگلیس هم اعلام کرد که مراتب را در اسرع وقت به کشورش منتقل کند.
سفیر آلمان در تهران 
دوباره به وزارت امور خارجه احضار شد
در پی استمرار اظهارات مداخله‌جویانه مقامات آلمانی در قبال تحولات داخلی جمهوری اسلامی ایران و مواضع حمایت‌آمیز آنها از آشوب و اغتشاش و بی‌ثباتی در ایران، «هانس اودو موتسل» سفیر این کشور جمعه‌شب ۱۸ آذرماه به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران احضار شد.
این چهارمین احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه در دو ماه اخیر است.
در این دیدار مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به تداوم دخالت‌های غیرقابل‌قبول آلمان در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران به سفیر این کشور ابلاغ و تأکید شد که آلمان در حالی مواضع ریاکارانه‌ای را علیه مقابله مشروع جمهوری اسلامی ایران بر ضد ترور و خشونت اتخاذ می‌کند که امنیت خود در قبال تحولات اخیر داخلی این کشور را خط قرمز می‌داند.
در احضار سفیر آلمان به وی اعلام شد که برخوردهای گزینشی و دوگانه مقامات آلمانی، به‌نحوی‌که اقدامات براندازانه را برای دیگران خوب و برای خود بد می‌دانند، شدیداً تأسف‌بار است.
به سفیر آلمان همچنین گفته شد که کارنامه تاریک آلمان نزد مردم ایران در تجهیز صدام دیکتاتور به سلاح‌های کشتارجمعی شیمیایی که منجر به شهادت و جراحت هزاران شهروند بی‌گناه ایرانی ازجمله صدها دختر کُرد ایرانی شد و همچنین همراهی برلین با تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ملت ایران، این کشور را در جایگاه پاسخگویی به ملت ایران قرار داده و این کشور نمی‌تواند ملت ایران را برای رعایت حقوق بشر موعظه کند.
سفیر آلمان هم در این دیدار گفت که مراتب را در اسرع وقت به کشورش منتقل خواهد کرد.
به گزارش فارس، سفیر آلمان در تهران سومین بار هفتم آذرماه و در پی پیشگامی این کشور برای برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر علیه ایران به وزارت امور خارجه ایران احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به اظهارات مداخله‌جویانه و بی‌پایه و اساس مقامات آلمان به وی ابلاغ شد. سفیر آلمان ۲۳ آبان ماه نیز به وزارت امور خارجه احضار شده بود. او در پی مواضع مداخله‌جویانه وزیر خارجه آلمان و دیگر مقامات این کشور درباره اغتشاشات اخیر در ایران، هشتم آبان ماه نیز توسط علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه به وزارت امور خارجه احضار شده بود.
استرالیا ۶ فرد و ۲ نهاد ایرانی را تحریم کرد
وزارت خارجه استرالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد پلیس امنیت اخلاقی ایران، نیروی مقاومت بسیج و شش فرد ایرانی را در فهرست تحریم‌های این کشور قرار داده است. استرالیا مدعی شده این افراد و نهادها مرتکب «نقض فاحش حقوق بشر» شده‌اند.
پیش‌تر، دولت کانادا هم در حمایت از آشوب‌های اخیر، تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال کرد. براساس گزارش رسانه‌ها، تحریم‌های کانادا شامل ۲۲ فرد در ایران، ازجمله مقامات ارشد قوه قضائیه، زندان‌ها و برخی مقامات و چهره‌ها در رسانه‌های دولتی می‌شود.
جمعه نهم دسامبر، آمریکا و کانادا در ادامه مداخلات و اقدامات ضدایرانی خود در حمایت از اغتشاشات در ایران، در بیانیه‌ای مشترک جمهوری اسلامی ایران را به «خشونت بی‌رحمانه» علیه افراد شرکت‌کننده در تظاهرات‌های «مسالمت‌آمیز» متهم کردند.