کاهش 85 درصدی سرمایهگذاری خارجی در عربستان
در حالی که سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی در عربستان به میزان ۸۵ درصد کاهش یافته است، اما صندوق سرمایهگذاری این کشور تلاش میکند با اتخاذ اقداماتی وانمود کند این صندوق به شکل بیسابقهای در حال رشد و سودآوری است. برخی گزارشهای خارجی نشان میدهد صندوق سرمایهگذاری عربستان وام میگیرد و بر برخی اموال حکومت مسلط میشود تا القا کند که این کشور پیشرفت کرده است. بانک مرکزی عربستان برای حل بحران نقدینگی، پمپاژ پول را تشدید کرد، زیرا این بحران هزینههای وام را به بالاترین سطح از چندین دهه پیش، رسانده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس اطلاعات، در سال کنونی میلادی، سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی در عربستان به شدت و به میزان ۸۵ درصد کاهش یافت و این موضوع شکست چشمانداز ۲۰۳۰ «محمد بن سلمان» ولیعهد متوهم سعودی با هدف متنوع کردن درآمدهای کشور را تثبیت میکند. صندوق سرمایهگذاری به منزله سنگ بنای تحقق این چشمانداز است. روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا فاش کرد صندوق کل سرمایهگذاری عربستان از راهبرد عجیبی استفاده میکند به طوری که ۱۷ میلیارد دلار از بانکهای بینالمللی وام گرفت تا وامی به ارزش ۱۱ میلیارد دلار بپردازد. این پمپاژ بیسابقه پول به سرمایه این صندوق است.
گفتنی است، عربستان از چند دهه پیش زیر فشار تفکر وهابی است و زمانی که برای تغییر تلاش کرد، از مدرنیته، جشنهای مختلط و بیبند وباری را انتخاب کرد و برای این کار مبالغ سنگینی هزینه کرد. آن هم در حالی که عربستان با بحرانیهای شدید مالی مواجه است.