kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۶۱۸
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۶
نشریه اقتصادی فورچون پیش‌بینی کرد

هزینه ماهانه برق در اروپا از 160 یورو به 500 یورو افزایش می‌یابد

نشریه اقتصادی «فورچون» در گزارشی با هشدار درباره تشدید بحران انرژی در اروپا نوشته: آمارهای جدید درخصوص تورم و هزینه سوخت نشان می‌دهد بحران انرژی در اروپا تازه آغاز شده و سال آینده میلادی این بحران وخیم‌تر هم خواهد شد به گونه‌ای که به‌زودی هزینه ماهانه برق در اروپا از ۱۶۰ به ۵۰۰ یورو می‌رسد.

 

سرویس خارجی-

251 روز از جنگ اوکراین می‌گذرد. این جنگ جدای از این که موجب ویرانی اوکراین و آوارگی میلیون‌ها نفر در این کشور شده، به بروز بحران انرژی و به دنبال آن افزایش تورم و رکود اقتصادی در کشورهای غربی و به خصوص اروپا نیز منجر شده است. طی ماه‌های گذشته قبوض گاز و برق در اروپا افزایش 500 درصدی داشته و به همین دلیل نیز بسیاری از شرکت‌ها و فروشگاه‌ها به دلیل ناتوانی در تسویه حساب قبوض خود تعطیل شده‌اند. مردم عصبانی در اقتصادهای بزرگ اروپا نیز به خیابان‌ها ریخته و خواستار اتخاذ تدابیری از سوی دولت‌ها برای مدیریت بحران انرژی می‌شوند. درخواستی که البته تاکنون پاسخی جز باتوم به آن داده نشده و اتحادیه اروپا همچنان به حمایت از اوکراین و تشدید تحریم‌های ضد روسی اصرار دارد. در چنین شرایطی نشریه اقتصادی «فورچون» طی گزارشی هشدار می‌دهد بحران انرژی واقعی هنوز شروع نشده است!
تارنمای «فورچون» چاپ نیویورک نوشته: «بحران انرژی در اروپا تازه آغاز شده است، چراکه داده‌های جدید در مورد تورم از یک زمستان پرمشقت برای اروپا خبر می‌دهند...با وجود تلاش کشورهای اروپایی برای تامین انرژی مورد نیاز در زمستان و پایین آوردن نرخ تورم، اما بهای انرژی در ماه گذشته نسبت به مدت مشابه در سال قبل با جهشی
۴۲ درصدی مواجه شده است. از زمان وقوع جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تکاپو برای مقابله با بحران انرژی (ناشی از تحریم‌های خود بر بخش انرژی روسیه) هستند؛ تا پیش از وقوع این جنگ، ۲۷کشور عضو اتحادیه اروپا ۴۰ درصد به گاز و ۳۰ درصد نیز به نفت خام روسیه متکی بودند، حال با مواجه شدن این کشورها با کاهش ذخایر انرژی، هزینه برق در بسیاری از کشورهای اروپایی سه برابر شده است.»
تارنمای خبری فورچون در ادامه نوشته: «با وجودی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تلاش برای تامین کاستی ذخایر نفت و گاز خود و پایین آوردن نرخ تورم هستند تا بر بحران اقتصادی فائق آیند اما کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی چنین امری را بعید می‌دانند. مدیر انرژی در مشاوره گروه اوراسیا،  دراظهار نظری در این باره گفته زمانی که سرما در اروپا فرا رسد، آنگاه ذخایر انرژی رو به کاهش خواهند نهاد، چنانچه زمستان زودتر آغاز شود در آن صورت ذخایر زودتر کاهش خواهند یافت و وضعیت ممکن است در اوایل سال ۲۰۲۳ بغرنج شود، بدان معنی که با کاهش انرژی قیمت‌ها نیز فزونی خواهند یافت.
این گزارش می‌افزاید تحلیلگران  اقتصادی در «گلدمن ساکس»، دومین بانک سرمایه‌گذاری بزرگ آمریکایی درجهان می‌گویند سال آتی میلادی حتی می‌تواند برای اروپا وخیم‌تر باشد چراکه با توجه به وضعیت داده‌های آماری اقتصادی در ماه اکتبر در اروپا، مجموع هزینه انرژی در سراسر اروپا در سال ۲۰۲۳ می‌تواند تا 2تریلیون دلار افزایش یابد. به گزارش ایرنا تارنمای این مجله اقتصادی تجاری آمریکایی پایان نوشته: «چنانچه این تحلیل و پیش‌بینی درست باشد، مصرف کنندگان اروپایی ماهانه باید ۵۰۰ یورو برای روشن نگاه داشتن برق خانه‌هایشان پرداخت کنند، درحالی که این رقم در سال ۲۰۲۱ ماهانه ۱۶۰ یورو بود.»
گرانی در آلمان
در آلمان بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه یورو نیز بر اساس گزارش‌ها بحران اقتصادی روز به روز بدتر می‌شود. بر اساس ارقام اولیه منتشر شده توسط اداره ملی آمار آلمان، نرخ تورم در آلمان در حوزه انرژی 43 و نرخ مواد غذایی نیز 20 درصد در ماه گذشته بوده است. یک نظرسنجی که از سوی موسسه افکار سنجی «اینسا» برای نشریه «بیلد» آلمان انجام شده و نتایج آن روز دوشنبه منتشر شده نیز نشان می‌دهد که بیش از نیمی از شهروندان آلمانی معتقدند «اولاف شولتز»، صدر اعظم آلمان عملکرد مناسبی در این سمت ندارد. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، طبق این نظرسنجی‌، ۵۵ درصد آلمانی‌ها بر این نظرند که شولتز کارش را به عنوان صدر اعظم خوب انجام نمی‌دهد. انتقادها از شولتز به دلیل مدیریت ناموفق بحران اقتصادی کنونی بالا رفته است. روز دوشنبه نیز در بسیاری از شهرهای ایالات شرقی آلمان شهروندان به خیابان‌ها آمدند و علیه بحران انرژی و تورم اعتراض کردند. به گزارش تسنیم، به نقل از روزنامه «دی ولت» آلمان، در بسیاری از شهرهای شرقی، هزاران نفر دوباره عصر دوشنبه علیه افزایش تورم و سیاست‌های انرژی دولت فدرال آلمان تظاهرات کردند.
نگرانی کسب و کارها در فرانسه
در فرانسه نیز مشکلات مالی ناشی از افزایش قیمت‌ها درکسب و کارهای متوسط و کوچک خود را آشکار و صاحبان مشاغل را نگران کرده است. ایرنا به نقل از رادیو فرانسه نوشته، تحقیقات کنفدراسیون
کسب وکارهای کوچک و متوسط فرانس نشان می‌دهد که تنها یک سوم این شرکت‌ها به بهبود وضعیت امیدوارند. این بررسی‌ها حکایت از این دارد که تا پیش از وعده حمایت دولت، ۹ درصد مدیران شرکت‌ها به توقف فعالیت‌های خود فکر کرده‌اند و دلیل آن هم بسیار ساده است: «ناتوانی در پرداخت قبوض برق.»
هشدار اقتصاد دانان آمریکا
اقتصاددانان در آمریکا هم هشدار می‌دهند که با ادامه تورم در این کشور رکود اقتصادی همچنان موضوعی نگران‌کننده محسوب می‌شود. روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی در همین زمینه نوشته است: «جروم پاول رئیس‌فدرال رزرو در آخرین نشست مقام‌های بانک مرکزی آمریکا برای تدوین سیاست‌های مالی این کشور به وضوح گفت که رکود در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان موضوعی نیست که بتوان به آن بی‌اعتنا بود. »براساس این گزارش، همزمان با جلسه این هفته فدرال رزرو، نرخ تورم در آمریکا همچنین در بالاترین سطح بوده که در چند دهه گذشته سابقه نداشته است و سیاستمداران آمریکایی تلاش می‌کنند بسرعت آن را مدیریت کنند. آنها به دنبال افزایش ۰.۷۵ درصدی نرخ بهره برای چهارمین دور متوالی هستند و سیاست‌های سختگیرانه تری را در پیش رو دارند. به گفته اقتصاد دانان این به معنای رکود بیشتر است.بر اساس این گزارش، تورم در آمریکا از صنایعی که به دلیل اختلالات زنجیره تامین مرتبط با همه‌گیری کرونا و جنگ  اوکراین مختل شده بود به بخش‌های خدماتی سرایت کرده است.
از سوی دیگر و در آستانه انتخابات کنگره آمریکا، جو‌بایدن نیز از شرکت‌های نفتی خواست تولید را افزایش و بهای گاز را برای مردم آمریکا کاهش دهند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بایدن، گفت، صنعت نفت «به تعهدات خود برای سرمایه‌گذاری در آمریکا و حمایت از مردم این کشور» عمل نکرده است. آنها عدالت را در بازگرداندن پول این مردم رعایت نمی‌کنند و «سودهای کلانی به دست می‌آورند که قابل باور نیست» رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه «وقتش رسیده تا این شرکت‌ها دست از سودجویی از جنگ بردارند»، به شرکت‌های نفتی هشدار داد که اگر این کار را نکنند، باید برای سودهای مازاد خود مالیات بیشتری پرداخته و با محدودیت‌های مضاعفی رو‌به‌رو شوند.
زلنسکی: با اتحاد بزرگ ایران و روسیه مواجهیم!
خبر دیگر از جنگ اوکراین این که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین که در هفته‌ها و ماه‌های اخیر، لفاظی علیه جمهوری اسلامی ایران را تشدید کرده، بار دیگر در مصاحبه با یک رسانه صهیونیستی، گزافه‌گویی‌های خود را تکرار کرد و خواستار کمک از رژیم صهیونیستی برای مقابله با «اتحاد بزرگ ایران و روسیه» شده است.
وی در گفت‌وگو با برنامه «اودا» تلویزیون رژیم صهیونیستی که دوشنبه شب در سرزمین اشغالی پخش شد، مدعی شده که استفاده اخیر روسیه از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین می‌تواند فشار مورد نیاز به رژیم صهیونیستی را فراهم آورد. به گزارش فارس وی در این خصوص مدعی شد: «ما در حال نبرد علیه یک اتحاد بزرگ جدید یعنی روسیه و ایران هستیم و هم‌اکنون امیدوارم که اسرائیل به ما کمک کند و ما با قدرت به این اتحاد واکنش نشان دهیم.» وی مدعی شد که سازمان‌های اطلاعاتی اوکراین و کشورهای دیگر می‌گویند که روسیه حدود یک هزار و 500 پهپاد تهاجمی ایرانی در اختیار دارد.رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شد که تهدیدات گسترده‌تری از سوی روسیه و ایران در راه است وی با طرح اتهاماتی علیه جمهوری اسلامی گفت: «ما هر روز علیه ایران در حال نبرد هستیم، 400 حمله با پهپادهای ایرانی به مردم ما، زیرساخت‌های غیرنظامی صورت می‌گیرد. ما به اسرائیل اطلاع داده‌ایم و گفتیم «با پدافندهای هوایی به ما کمک کنید»......ما می‌توانیم با پدافند هوایی علیه این شر بپیوندیم. زیرساخت یا نهادهای نظامی اسرائیلی همچنین پهپادهایی در اختیار دارند که می‌تواند در این حمله و در این جنگ به ما کمک کند.» یک روز قبل از این اظهارات نیز خبر رسیده بود زلنسکی در گفت‌و‌گوی تلفنی با بایدن، آن‌قدر پر چانگی کرد که بایدن تلفن را به روی این دلقک قطع کرد!