kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۵۵۲
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۶

تظاهرات گسترده مردم آلمان با شعار «نمی‌خواهیم در زمستان یخ بزنیم»

هزاران نفر از شهروندان آلمان با آمدن به خیابان‌ها خواستار «پایان تحریم‌های روسیه» شده و از صدراعظم این کشور خواستند در جنگ اوکراین بی‌طرف باشد. آنها اعلام کردند نمی‌خواهند در زمستان به خاطر کمبود گاز یخ بزنند. 
 
 
سرویس خارجی-
 
بحران انرژی در اروپا علی رغم همه تدابیر اتخاذ شده از سوی دولت‌های این قاره روز به روز بدتر می‌شود و حتی سرقت نفت و گاز کشورهایی مثل یمن یا سوریه نیز نتوانسته غربی‌ها را از این بحران نجات دهد. بسیاری از برآوردها هم نشان می‌دهد که اروپا و البته آمریکا طی سال آینده نیز گرفتار بحران انرژی و تورم ناشی از آن خواهند بود. طی ماه‌های گذشته قبوض برق و گاز در بسیاری از این کشورها بیش از 500 درصد رشد داشته و همین مسئله مردم اروپا را به شدت عصبانی کرده است. در این مدت اکثر کشورهای اروپایی شاهد اعتراض واعتصاب گسترده مردمی علیه تورم و ناتوانی دولت‌هایشان در مهار این بحران نیز بوده است. 
به‌خاطر زلنسکی گرسنگی نمی‌کشیم
حالا خبر رسیده که روز یک شنبه نیز در ادامه اعتراض‌های گسترده مردمی در اروپا هزاران شهروندان آلمانی در شهر «درسدن» طی تظاهراتی خواستار پایان تحریم‌ها علیه روسیه شدند. تظاهرات کنندگان همچنین خواستند که آلمان در جنگ کنونی میان روسیه و اوکراین موضع بی‌طرفی بگیرد.آنها تاکید داشتند که اروپایی‌ها نمی‌خواهند به خاطر زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) و «اورسولا ون درلین» (رئیس‌کمیسیون اروپا) گرسنگی کشیده و در زمستان یخ بزنند.
تظاهرات کنندگان همچنین تاکید کردند که رسانه‌های اروپایی اخبار اعتراضات را سانسور کرده و آنها خواستار ادامه جنگ هستند. به گزارش روزنامه «سوددویچه» آلمان، معترضان در مرکز شهر درسدن راهپیمایی کردند. یکی از شرکت‌کنندگان در این اعتراض گفت: «نمی‌دانم هزینه قبوض را چگونه باید پرداخت کنم. بهای اجاره مسکن و هزینه‌های زندگی هر روز بیشتر می‌شود. جز به خیابان آمدن چاره‌ای ندارم.» چند روز پیش بود که «اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان گفته بود 30 درصد از شهروندان این کشور با دیدگاه‌های سیاسی مختلف، با سیاست این کشور در اعمال تحریم و تامین سلاح برای اوکراین مخالف هستند اما «با این وجود، آلمان به فراهم کردن کمک به اوکراین از جمله کمک‌های نظامی ادامه خواهد داد.»
انگلیسی‌هایی که پول خرید صابون ندارند
در انگلیس نیز اوضاع اقتصادی به شدت بحرانی است. «اسکای نیوز» در این باره نوشته هزاران انگلیسی از رفتن به سر کار خجالت می‌کشند زیرا نمی‌توانند صابون و دئودورانت بخرند. آنها محصولات مراقبت شخصی را نمی‌خرند زیرا برای پرداخت سایر صورت حساب‌ها مشکل دارند. هفته‌نامه «اشپیگل» نیز گزارش داده که بر اساس آمارهای رسمی منتشرشده تعداد افرادی که در خیابان‌ها زندگی می‌کنند در لندن، 24 درصد افزایش یافته است. در این شرایط صادق‌خان، شهردار لندن از دولت خواسته افزایش اجاره خانه‌ها را مسدود و حکم تخلیه برای مستأجران را ممنوع کند. به‌تازگی صندوق بین‌المللی پول نیز در گزارشی اعلام کرده که تأثیر بحران انرژی بر خانوارهای انگلیسی سخت‌تر از مردم سایر کشورهای غرب اروپا بوده است. 
انگلیس فقط برای 9 روز گاز دارد
از سوی دیگر گزارش رسانه‌های این کشور حاکی از آن است که ذخایر گاز انگلیس فقط برای 9 روز کافی است و نخست‌وزیر جدید این کشور در تلاش برای کاهش هزینه‌ها در حال بررسی تعلیق بودجه کمک‌های خارجی است. بر اساس گزارشی که روزنامه انگلیسی «دیلی میرور» به نقل از «بریتیش گاز» منتشر کرده، این کشور پایین‌ترین سطح ذخیره‌‌سازی گاز را در اروپا دارد، در حالی که هشدار داده می‌شود در صورت کمبود گاز در زمستان امسال، انگلیسی‌ها ممکن است با خاموشی برنامه‌ریزی شده 3 ساعته مواجه شوند. به گزارش فارس مالک شرکت «بریتیش گاز» هشدار داده فقط 9 روز از ذخیره گاز باقی مانده و این در حالی است که این کشور یک سایت ذخیره‌‌سازی غول پیکر را قبل از زمستان بازگشایی خواهد کرد. بنابر اعلام شرکت «سنتریکا»، انگلیس کمترین میزان ذخیره گاز در کل اروپا را دارد و در مقایسه با آلمان با ذخیره ۸۹ روزه، فرانسه ۱۰۳ روز و هلند که ۱۲۳ روز بدترین وضعیت را دارد. این شرکت همچنین روز جمعه اعلام کرد که میدان گاز خام خود- یک مرکز ذخیره‌‌سازی در زیر دریای شمال در سواحل یورکشایر- را در اقدامی که ظرفیت گاز انگلیس را ۵۰ درصد افزایش می‌دهد، بازگشایی خواهد کرد: «اگرچه این سایت راه‌حلی سحرآمیز برای امنیت انرژی نیست، اما یک عنصر کلیدی در کمک به انگلیس در زمستان امسال خواهد بود.»
افزایش مالیات‌ها در انگلیس
 از سوی دیگر گزارش‌های حاکی از آن است که «ریشی سوناک» نخست‌وزیر جدید انگلیس در تلاش برای کاهش هزینه‌ها و متعادل کردن مجدد اقتصاد در حال بررسی تعلیق بودجه کمک‌های خارجی این کشور برای دو سال دیگر است. روزنامه تلگراف به نقل از منابع آگاه نوشته میزان هزینه‌های انگلیس برای کمک‌های خارجی نیم درصد از درآمد ملی تعیین شده است. رسانه‌ها گزارش دادند که ریشی سوناک و جرمی‌هانت، وزیر دارایی در حال بررسی افزایش ۵۰ میلیارد پوندی (۵۸ میلیارد دلاری) مالیات و کاهش هزینه‌های عمومی برای ایجاد تعادل در امور مالی عمومی هستند. نخست‌وزیر جدید ۴۲ ساله انگلیس پیشتر گفته بود برای اصلاح اشتباهات لیز تراس، نخست‌وزیر سابق که ناظران آن را نشانه بازگشت به ریاضت می‌دانستند، باید «تصمیمات دشوار» اتخاذ شود.
بازگشت فاشیسم به ایتالیا
همزمان با تظاهرات طرفداران راست افراطی در «درسدن» آلمان در ایتالیا نیز هزاران ایتالیایی یکشنبه سالروز به قدرت رسیدن «بنیتو موسولینی» را گرامی داشتند.طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، در حالی که جذابیت یافتن احزاب راست افراطی در کشورهای سراسر اروپا ادامه دارد، هزاران ایتالیایی یکشنبه برای تجلیل از دیکتاتور فاشیست ایتالیا، به سمت سرداب «بنیتو موسولینی» راهپیمایی کردند. به نوشته آسوشیتدپرس، در حالی که موسولینی اغلب در زمره وحشی‌ترین مستبدان قرن بیستم در نظر گرفته می‌شود، راهپیمایی بر سر مزار او منعکس‌کننده ظهور جنبش‌های راست افراطی و نئوفاشیستی است که هم در ایتالیا و هم در سراسر اروپا دیده شده است. طبق این گزارش، جنبش‌های راست افراطی حتی در کشورهای لیبرال قدیمی مثل سوئد مورد توجه قرار گرفته‌اند. خود ایتالیا اخیراً بعد از انتخاب جورجیا ملونی به عنوان نخست‌وزیر بعدی، شاهد بازگشت به کنترل راست افراطی برای اولین بار از زمان موسولینی بود. حزب راست افراطی «برادران ایتالیا» ملونی از احساسات فاشیستی پس از جنگ جهانی دوم سر برآورده است.  به گفته کارشناسان بحران اقتصادی اخیر تاثیر بسزایی در قدرت گیری دوباره احزاب ملی گرا و فاشیست در اروپا داشته است.
هجوم کانادایی‌ها به بانک‌های غذا
از کانادا هم گزارش می‌رسد در پی افزایش قیمت مواد غذایی در این کشور مدیر بانک غذایی اوتاوا از افزایش چشمگیر مراجعه‌کنندگان به این نهاد خبر داده و وضعیت حاکم بر کشورش را «یک طوفان کامل» توصیف کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، تقاضا در بانک غذای اتاوا درمقایسه با پیش از همه‌گیری کووید-۱۹، ۳۳ درصد افزایش یافته و گزارش‌ها حاکی است که شمار تماشاچیان فروشگاه‌های مواد غذایی که قدرت خریدشان کاهش یافته و تنها تماشاچی هستند، افزایش یافته است.گزارش‌ها نشان می‌دهد نرخ تورم کل کانادا در حال حاضر از اوج ۸.۱ درصدی به ۶.۹ درصد کاهش یافته، اما هزینه‌های مواد غذایی همچنان در حال افزایش است.همزمان، بانک مرکزی کانادا نرخ بهره را تنها ظرف هفت ماه ۳۵۰ واحد افزایش داده است که یکی از شدیدترین کارزارهای سختگیرانه اقتصادی این کشور با هدف رساندن نرخ تورم به ۲ درصد بشمار می‌رود.از این رو مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارهای کوچک در کانادا از هر دو طرف تحت فشار قرار دارند و سیاستمداران، اتحادیه‌ها و حتی برخی اقتصاددانان از بانک مرکزی این کشور خواسته‌اند سرعت سیاست‌های انقباضی خود را کاهش دهد.