اخبار ویژه
واکنش دوپهلوی خاتمی به جنایت تروریستی در حرم شاهچراغ(ع)
رئیس شورای مرکزی مجمع روحانیون به فاصله چهل روز از موضعگیری تحریکآمیز به بهانه فوت مهسا امینی، نسبت به جنایت تروریستی در حرم شاهچراغ ابراز تاسف کرد!
خاتمی و همچنین بیانیه منتسب به مجمع روحانیون بلافاصله پس از فوت مهسا امینی، با انتشار موضعگیری و بیانیههایی، اقدام به تحریک افکار عمومی هماهنگ با رسانههای وابسته به اسرائیل و سعودی و انگلیس و آمریکا کردند و این در حالی بود که هنوز تحقیقات درباره علت فوت انجام نگرفته بود. پس از آن هم برخی افراطیون مدعی اصلاحات به بهانههای مختلف در آتش آشوبی دمیدند و بنزین روی آتش اغتشاشات ریختند.
اکنون خاتمی در بیانیهای شیطنتآمیز آورده است: «حادثه تروریستی شیراز که به جانباختن عدهای از هموطنان عزیز و آسیبدیدن عدهای بیشتر منجر شد، نشان داد که خشونت تا چه حد میتواند بیرحم و مصیبتبار باشد. ضمن محکوم کردن این حرکت پلید و دردآفرین، برای جانباختگان عزیز رحمت واسعه الهی و برای آسیبدیدگان، بهبودی از خداوند منان طلب میکنم. آنچه در جامعه ما جاری است و میتوان ریشههای آن را از دیرباز جستوجو کرد و رو به سوی آزادی و زندگی دارد، درخور توجه است؛ ولی با کمال تأسف بروز خشونت - از هر طرف که باشد- دلها را آزرده میکند.
زیستن اولین حق هر انسانی است و بهزیستن انسانها باید هدف و رسالت نظامها و حکومتها باشد. ملاک ارزیابی یک نظام و یک حکومت این است که تا چه حد زمینه بهزیستی مردم را فراهم میآورد. تقاضای زندگی خوب، امن و عادلانه از سوی مردم، تقاضای طبیعی است و اگر ببینند شرایط این زندگی فراهم نیست، حق دارند انتقاد و حتی اعتراض کنند. ولی در همه حال انتقاد و اعتراض باید متوجه نفی خشونت هم باشد و نباید خود به خشونت آلوده شود. مخصوصاً در شرایطی که بدخواهان ایران و ایرانی در بیرون مرزهای کشور با حربههای غیرانسانی مانند تحریم و یا تشویق خشونت برای بهرهگیری از خون پاک جوانان کشور امیدهای واهی در سر دارند».
وی افزوده است: «تأکید میکنم که خشونت را با خشونت نمیتوان پاسخ داد، هرچند باید با خشونتگران مقابله کرد. برای بهبود اوضاع و فراهم آمدن فضای زندگی امن و سالم و برخوردار برای همه، بهخصوص حکومتها باید موازین حکمرانی خوب را رعایت کنند و ضمن شنیدن صدای انتقاد و اعتراض- حتی اگر ناحق باشد- زمینه را برای فراهم آوردن رضایت مادی و معنوی مردم فراهم آورند. من نیز به نوبه خود در آشکار و نهان راههایی که به این امر مبارک منتهی میشود و امنیت را پایدار و آزادی و توسعه و پیشرفت را تأمین میکند در حد فهم و توان اندک خود نمایاندهام. امید است که گوشها شنوا و دلها پذیرا شود».
این موضعگیری فرافکنانه در حالی است که او و برخی همطیفانش، شریک همه جنایتها و خسارتهایی است که در چهل روز گذشته در قالب اغتشاش و تخریب و ترور به مردم و نیروهای امنیتی و اقتصاد کشور وارد شده و بهویژه خون شهدای حادثه تروریستی شاهچراغ- بهخاطر فرصت فراهم کردن برای ترور و جنایت- سنگینی میکند. دم زدن خاتمی درباره زندگی در حالی است که او با وجود اذعان به دروغ بودن تقلب در انتخابات 1388، جزو سردمداران اصلی آشوب و فتنه در آن سال بود و در کنار هشت ماه خسارات امنیتی به کشور، زمینهساز تحریمهای دهه اخیر آمریکا علیه ملت ایران شد.
نکته تلخ و تأسفبار اینکه بلافاصله پس از تشدید جنایت و ترور (ماجرای حرم شاهچراغ) خاتمی به جای مطالبه انتقام از طراحان این جنایت تروریستی، ادعا میکند خشونت را نباید با خشونت پاسخ داد. باید با بررسی بیشتر مراکز امنیتی و قضایی روشن شود او و امثال وی چه نسبتی با جنایتکاران دارند که مجازات آنها را ناخوش میدارد و در واقع تشویق به دست روی دست گذاشتن برای جنایات بیشتر میکند؟!
و نهایتاً اینکه خاتمی و اصلاحطلبان، از حامیان اصلی دولت اشرافی غربگرایی بودند که به مدت هشت سال اقتصاد کشور را دچار عقبگردهای جدی کرد و حالا همانها برای زندگی و معیشت مردم که آسیب زدهاند، اشک تمساح میریزند!
بهشتی پور: به جنگ روانی بها ندهید
یک کارشناس اصلاحطلب حامی برجام تاکید کرد فروش پهپاد اقدامی غیر قانونی در عرصه بینالمللی نیست و غرب در حالی که خود قوانین را نقض میکند، صرفا جنگ روانی علیه ایران به راهانداخته است.
حسن بهشتی پور در گفتوگو با خبرآنلاین اظهار داشت: من نمیتوانم فروش پهپاد به روسیه را تایید یا رد کنم چراکه هیچ اطلاعات موثقی در این باره ندارم. اما بگذارید ارزیابی خودمان را روی این فرض بنا کنیم که ایران تسلیحات نظامی به روسیه فروخته باشد.
قراردادهای نظامی بین ایران و روسیه مربوط به دیروز یا امروز نیست که بخواهیم ایران را به جنگیدن با اوکراین متهم کنیم. روابط نظامی شاه با آمریکا هم که زبانزد خاص و عام بود. بعد از انقلاب هم غربیها بودند که ما را تحریم کردند و تصمیم گرفتند روابطشان را با ما قطع کنند وگرنه ما همانطور که ارتباطات تجاری خود را با روسیه حفظ کردیم با غربیها هم حفظ میکردیم؛ اما اعمال تحریم از جانب آنان بود و ما مجبور شدیم یک سری از نیازهای نظامی خودمان را از چین و روسیه تامین کنیم و خودمان هم دست به تولید بزنیم.
هم اکنون قدرت ایران در تولید سلاح به جایی رسیده است که میتوانیم آنها را صادر کنیم. با این حال نمیتوانیم برای کشوری که آن سلاح را میخرد، تعیین تکلیف کنیم که چه زمانی و چطور از این سلاح استفاده کند. همانطور که وقتی روسیه قرار است به ما سوخو ۳۵ یا سلاحهای دیگری را بفروشد نمیتواند برای ما تعیین تکلیف کند که کی و چطور از آن سلاح استفاده کنیم. این قراردادهای تجاری صرفا در زمینه سلاح نیستند یک زمانی روسیه توربینهای تولید برق خودش را از اوکراین میخرید اما در حال حاضر قرار است ایران به روسیه توربین بفروشد. من خیلی متاسفم که برخی در ایران میگویند کشور ما مستعمره روسیه شده است و از روسیه خط میگیرد چرا که چنین حرفی بسیار غیر واقع بینانه است. اینکه این قرارداد تجاری خرید و فروش سلاح اینقدر سر و صدا کرده بیشتر یک جنگ روانی از طرف غربیهاست تا ما را به بازی خودشان بکشانند.
وی در پاسخ این سؤال که «فروختن سلاح به روسیه در حالی که این کشور با اوکراین میجنگد معنای نقض بیطرفی ما نیست؟ منظورم این است شاید در شرایط متعارف بشود گفت که فروختن سلاح یک امر تجاری است و لزوما به معنای آتش گشودن به روی کشور خاصی نیست اما در حال حاضر فروختن سلاح به کشوری که با اوکراین میجنگد؛ حمایت ما از یک جبهه جنگی را تایید نمیکند؟»، گفت: ببینید ما در ایران همچنان با دید اخلاقی به روابط بینالملل نگاه میکنیم در حالی که نگاه اخلاق مدارانه جایی در روابط بینالملل ندارد. نمیشود که همه کشورها بر اساس منافع سیاست ورزی کنند به غیر از ایران. همین الان مگر آمریکاییها نمیدانند که عربستان سعودی با جنگندههای اف پانزده مردم غیرنظامی یمن را بمباران میکند؛ با این حال چرا به عربستان سعودی سلاح میفروشند؟
در پاسخ به سؤال اصلی شما هم باید بگویم اینکه ما به روسیه سلاح بفروشیم، به هیچ وجه به معنای متحد شدن با روسیه علیه اوکراین نیست. الان ترکیه هم به اوکراین سلاح میدهد و هم نفت روسیه را با دور زدن تحریمها میفروشد. رژیم صهیونیستی هم به اوکراین سلاح میدهد و هم روابط خوبی با روسیه دارد. عربستان سعودی هم تجاوز روسیه به اوکراین را رسما محکوم میکند و هم روابط تجاری خود با روسیه را حفظ میکند. چطور همه کشورها میتوانند بر اساس منافع ملی خود عمل کنند و در میدان سیاست کارت بازی کنند اما وقتی نوبت ایران میرسد توقع داریم که ایران اخلاق مدارانه رفتار کند؟ کمااینکه ما تا اینجا بیاخلاقی هم نکردیم. سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران بیطرفی در جنگ اوکراین و دعوت دو کشور به ترک مخاصمه بوده. ما حتی حاضریم میانجی دو کشور باشیم. رسما و علنا هم اعلام کردیم که هیچ نقشی در این جنگ نداریم. اما جنگ اوکراین به هیچ وجه دلیل موجهی نیست که با کشوری که خیلی از نیازهای ما را تامین میکند؛ قطع کنیم. به نظر من غربیها پیاز داغ این مسئله را زیاد میکنند وگرنه فروش تسلیحات یک تجارت متعارف در روابط بینالملل است.
بهشتی پور افزود: غربیها به هیچ سندی نمیتوانند استناد کنند که ایران را از فروش تسلیحات نظامی به کشورهای دیگر منع کند. پیشتر قطع نامه ۲۲۳۱ که یک بندش تحریم تسلیحات نظامی به مدت پنج سال بود؛ وجود داشت که در سال ۱۳۹۹ مدت زمانش به سر رسید. یک تحریم دیگر با دوره هشت ساله وجود دارد که مربوط به کلاهکهای هستهای است و مربوط به موشکهای متعارف نمیشود. در واقع از نظر قوانین بینالملل ایران بر فرض که پهپاد هم فروخته باشد؛ مرتکب هیچ خطا و نقض قوانینی نشده است بعد هم کشور ما الان ظالمانهترین تحریمهای تاریخ بشریت را تحمل میکنند، دیگر بیشتر از این چه تحریمی میخواهند بر ایران اعمال کنند که تا الان نکردهاند؟ غربیها اگر خیلی دلسوز مردم اوکراین یا اروپا هستند و سرمای زمستان آینده را در بوق و کرنا میکنند و مدعیاند که مظلوم واقع شدهاند؛ چرا نمیگذارند ایران به اروپا نفت بفروشد؟ چرا تحریمهای نفتی ایران را ملغی نمیکنند تا ایران بتواند به بحران انرژی اروپا کمک کند و مردم اروپا هم این بحران را پشت سر بگذارند؟ بعضیها میخواهند این تصور را القا کنند که روسیه نمیگذارد ایران به طرف اروپایی در زمینه انرژی کمک کند اما این تصور به هیچ صورت درست نیست و واقعیت ندارد.
آفتاب یزد: هستهای بهانه بود آمریکا از ایران قوی میترسد
روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد تصریح کرد حداقل فایده مذاکرات هستهای (برجام) این بود که ایرانیها تیر و طایفه آمریکا را خوب شناختند.
منصور مظفری مدیر مسئول این روزنامه در تحلیلی نوشته: با عنوان «صاف و پوست کنده بگویید از پهپاد ایرانی میترسیم، چرا تهمت میزنید». وی در این سرمقاله مینویسد: دیرینهشناسی «مذاکرات هستهای» به ما میگوید: این مذاکرات در نوع خود یکی از پیچیـدهتریـن، عجیبترین و طولانی مدتترین مذاکراتی است که در عرصه بینالملل به وقوع پیوسـته است. این را گفتیم که برسیم به «قاعده نفع و ضرر» یعنی در دو سوی ترازوی نفع و ضرر، این مذاکرات اگر هیچ فایدهای برای ایران و ایرانی نداشته، حداقل فایدهاش این بوده که ایرانیها حـالا دیگر مثل کف دستشـان، تیر و طایفه همپالگی آمریکایی جماعت را خوب شناختهاند! این که شـروع مذاکرات از دستیابی و عدم دستیابی ایران به دانش هستهای بود فرع ماجرا است، این که غربیها از «ایران قوی» واهمه داشتهاند؛ اصلیترین بخش داستان.
اوایل که تیمهای مذاکرهکننده دور یک میز جمع میشدند، بحث بر سر انرژی هستهای بود و ذخائر اورانیوم غنیسازی شده اما این مذاکرات هرچه پیشتر رفت، شاخ و برگ بیشتری گرفت:
- یک روز آمدنـد کـه روی بـرد موشکهایتان بحث داریم، بعد آمدند که روی قدرت تخریبی موشکهایتان بحث داریم، کمی بعدتر آمدند که این چه کاری است؟ موشک میخواهید بگویید خودمان تأمین کنیم و در نهایت صاف و پوست کنده گفتند: نباید موشک داشته باشید...! پاسخ ایران مشخص و صریح بود؛ موشک داشتن یا نداشتن جمهوری اسلامی ایران نه ارتباطی به غربی هـا دارد نه دخلی به مذاکرات هستهای.
- یک روز هم آمدند که شما نباید از محور مقاومت حمایت کنیـد، حمایت به معنای عام و خاص و وقتی متوجه شدند این یکی ماجرا درست شبیه داستان موشک داشتن و نداشتن است، فاز را عوض کردند که در بحثهای حقوق بشری لنگ میزنید.... تا رسیدیم به بحران اوکراین و حوادثی که سه – چهارم یک سال را شامل شده است- و حالا که رسیدهاند به بحث پهپادها و لابـد فردا نیز خواهند گفت تولیدات صنعتی ایران دارد جهان را تهدید میکند الى آخر...
جلوی روسیه کم آوردهاند، این به ایران چه؟! غربی هـا کـه اوایل «هارت و پورت» میکردند که اگر پای یک روسی به اوکراین برسـد، فلان و چنان میکنیم و هر چه دامنه این بحران گستـردهتر شد، تهدیدها نیز جدیتر اما کم اثرتر!
این روزها که بحث «پهپادها را سر نیزه کردهاند و هر روز برای خودشان تحلیل و تفسیر میآفرینند، خواهیم بگوییم؛ این بازیها اگر برای شماها ارج و قربی دارد، برای ما ایرانیها شبیه طنزهای دهه سی و چهل است.
حالا و در این میانه اگر میترسید از این که اعتراف کنید ایرانیها بعد موشـک در پهپاد نیز سرآمد شـدهاند امری است علیحده اما این که دائم داستان سر هم کنید دیگر خود دانیـد و افکار عمومی جامعه جهانی!
حتما و تا همین حالا نیز متوجه شدهاید که دل درد دارید نه دندان درد واگرنه صاف و پوستکنده میگفتید: «از پهپادهای ایرانی میترسیم» و این اندازه بدون سند و مدرک محکمهپسند، تهمت نمیزدیدا