kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۹۱۳
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۵

اسلامی: پیغام‌هایی از طرف آژانس آمده که قصد بستن پرونده سه مکان ادعایی را دارند

رئیس ‌سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه «یک مورد فعالیت هسته‌ای در ایران وجود ندارد که به آژانس اعلام نشده باشد» اظهار داشت: پیغام‌ها و پیام‌های که از طرف آژانس آمده است نشان می‌دهد که قصد بستن این پرونده را دارند.
 
 
 
سرویس سیاسی-
 
محمد اسلامی، رئیس‌سازمان انرژی اتمی ضمن اشاره به دستاوردهای اخیر صنعت هسته‌ای کشورمان گفت: در حوزه سلامت و پلاسما درمانی اخیراً بر روی سه بیمار در تهران روند درمانی انجام شد که نتیجه مثبتی داشت.
وی افزود: به دنبال این هستیم، جوی که علیه صنعت هسته‌ای کشورمان به راه افتاده است تا مسیر ما را مسدود کنند، با استفاده از دستاوردهای گوناگون و متنوع از بین ببریم.
رئیس‌ سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در سازمان انرژی اتمی مرکزی را برای تعامل پژوهشگران و سرمایه‌گذاران فراهم کردیم.
اسلامی گفت: روایتگری که صهیونیست‌ها و غربی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران می‌کنند و اتهاماتی که علیه صنعت هسته‌ای ما دارند از ۲۰ سال پیش ادامه دارد.
وی افزود: از ۲۰ سال پیش جریانی علیه صنعت هسته‌ای کشورمان توسط منافقین و به رهبری صهیونیست‌ها در مسیر سازمان‌های بین‌المللی مانند شورای امنیت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار گرفت که درنهایت منجر به اعمال تحریم‌های سنگین علیه ایران شد.
رئیس‌سازمان انرژی اتمی کشورمان تصریح کرد: ۲۰ سال مذاکرات که توسط مسئولین مختلف انجام شد و درنهایت به توافق برجام رسید که یک توافق با دو ستون است. در یک ستون ما برای شفافیت و اعتماد‌سازی سرعت خود را کاهش دادیم و آنها نظارت خود را بیشتر کردند و در ستون دیگر قرار بر رفع اتهامات و تحریم‌ها علیه ایران بود.
وی افزود: غرب تعهدات خود را اجرا نکرد و از برجام خارج شد، حالا که قصد برگشت به برجام را دارند می‌گویند این مسائل جدید و غیر از برجام است! این مسائل از سال ۲۰۰۳ وجود دارد و الان در سال ۲۰۲۲ اتفاق جدیدی رخ نداده است.
رئیس ‌سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: اتهامات علیه ایران را اسرائیل مطرح کرد اما الآن برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اسرائیل مرجع تقلید شده است!
وی در ادامه گفت: چطور می‌شود که یک سازمان بین‌المللی زیر نظر سازمان ملل از منافقین که دستانش به خون هزاران ایرانی آغشته است، پیروی کند.
رئیس‌ سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در مذاکراتی که در دولت قبل انجام شده بود، گفته بودند که اطلاعاتی در دست ما است و برای بازدید از چهار مکان به ما دسترسی بدهید که ما این پرونده را ببندیم. برای این اتهامات هم سند معتبر نداشتند.
وی در ادامه افزود: آمدند، بازدید کردند و رفتند و هیچ اثری جز آلودگی پیدا نکردند که این آلودگی نیز ممکن است در همه‌جا باشد.
همه فعالیت‌های هسته‌ای ایران تحت نظارت آژانس است
اسلامی با اشاره به توافق سال گذشته با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: با گروسی تفاهم کردیم و آن بیانیه منتشر شد و گفتیم شما سؤالاتتان را به ما بدهید و ما جواب سؤالات را به‌شرط اینکه پرونده را ببندید، می‌دهیم.
وی گفت: آژانس گفت ما پرونده دوتا از مکان‌های ادعایی را می‌بندیم و در مورد ۲ مکان بعدی روشنگری بیشتر کنید. بعداً از آن دو مکان یک‌پرونده را بستند که البته مجدداً پرونده همان مکان را باز کردند!
اسلامی افزود: برای مثال یکی از این اماکن یک معدن متروکه است که بیش از ۳۰ سال بلااستفاده است.
رئیس‌سازمان انرژی اتمی گفت: در جمهوری اسلامی ایران یک مورد فعالیت هسته‌ای وجود ندارد که به آژانس اعلام نشده باشد یا آژانس از آن بی‌اطلاع باشد. کلیه فعالیت‌ها تحت نظارت آژانس است.
معاون رئیس‌جمهور گفت: امروز در حدود ۲ درصد از ظرفیت هسته‌ای دنیا مربوط به ایران است، اما حدود ۲۵ درصد از بازرسی‌ها از ایران انجام می‌شود!
وی افزود: آژانس و مدیرکل باید از جایگاه حقوقی آژانس صیانت کنند.
اسلامی تصریح کرد: پیغام‌ها و پیام‌های که از طرف آژانس آمده است نشان می‌دهد که قصد بستن این پرونده را دارند. امیدواریم صادق باشند و بیش از این وقت خود را تلف نکنند و فکر نکنند که با این عامل فشار بتوانند فشار حداکثری خود را اعمال کنند.
وی افزود: موضوع حائز اهمیت این است که اراده سیاسی باید برای بستن وجود داشته باشد، اراده سیاسی الآن برای فشار است، باید اراده سیاسی خود را خرج بستن پرونده کند.
رئیس ‌سازمان انرژی اتمی در تشریح برنامه پیشنهادی ایران در مجمع عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز گفت: پیشنهاد قطعی و مشخص ما طرح موضوع خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در مجمع عمومی آژانس بین‌المللی است.
وی افزود: در نشست اخیر شورای حکام، خیلی از کشورها برای صدور قطعنامه علیه ایران همکاری نکردند و این پیام خوبی داشت. صرفاً یک بیانیه چهاربندی منتشر شد که در بند چهارم آن مواضع اروپایی‌ها آمده بود.
رئیس‌ سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت: صهیونیست‌ها دنبال این هستند که با تغییراتی در ان پی تی بتوانند جای پای خود را باز کنند که هنوز با سایر اعضا به اجماع نرسیده‌اند.
اسلامی درخصوص نیت اروپایی‌ها از توافق با کشورمان گفت: علائم و نشانه‌ها که در یک سال گذشته وجود داشت و هنوز هم ادامه دارد، اراده اروپایی‌ها بر این است که توافق صورت بگیرد. اما نیت اصلی آنها نابود کردن صنعت هسته‌ای ایران است و به‌نوعی با توافق هسته‌ای می‌خواهند زمان بخرند که ما را تضعیف کنند.
وی افزود: اروپایی‌ها با داشتن چرخه سوخت ما مخالف هستند. زیرا چرخه سوخت قدرت است و اروپایی‌ها از قبل از انقلاب نیز موافق این موضوع نبودند.
کنعانی: احتمال گفت‌وگو 
درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها در نیویورک وجود دارد
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه درخصوص سفر مقامات کشورمان به نیویورک و احتمال نشست‌هایی درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: من احتمال گفت‌وگو درخصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها را رد نمی‌کنم، ایران هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین در ادامه این نشست در پاسخ به این سؤال که آیا در جریان سفر رئیس‌جمهور به نیویورک ممکن است که در سطح پایین‌تر از رئیس‌جمهور دیداری بین مقامات ایرانی و آمریکایی صورت بگیرد با توجه به اینکه آقای باقری در این سفر آقای رئیس‌جمهور را همراهی می‌کنند؟ تصریح کرد: هیچ گفت‌وگویی با مقامات آمریکا در این سفر نخواهیم داشت و رئیس‌جمهور محترم در این ارتباط با صراحت دیدگاه‌های ایران را مطرح کردند.
وی ادامه داد: درخصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها به صورت طبیعی ارتباطات و تماسها در چارچوب معمول از طریق اتحادیه اروپا ادامه دارد و در این زمینه هرگونه تحولی در این چارچوب خواهد بود.
وی تاکید کرد: سفر آقای باقری به نیویورک به همراه رئیس‌جمهور، ارتباطی با گفت‌وگوی دوجانبه با مقامات آمریکایی در موضوع هسته‌ای و دیگر موضوعات ندارد.
فرصتی تازه برای احیای برجام
محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات وین درباره سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران به نیویورک برای مشارکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، در صفحه توئیترش نوشت: با توجه به این که دکتر علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران قرار است همراه رئیس‌جمهور باشد، فرصت خوبی برای تروئیکای اروپا/ اتحادیه اروپا خواهد بود تا آمریکا را ترغیب کنند تا به گونه‌ای هدفمند،‌ معدود مسائل باقی‌مانده را حل‌وفصل کند.
مرندی ادامه داد: آمریکا با طفره‌روی و وقت‌کشی، بیهوده موجب رنج‌بارتر شدن زمستان خواهد شد.
کرملین: چند موضوع حل‌نشده در مذاکرات وین وجود دارد
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه دیروز (دوشنبه) احیای توافق هسته‌ای با ایران را به نفع همه طرف‌ها دانست.
پسکوف طی نشست خبری در کرملین در واکنش به اظهارات «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: «برنامه اقدام جامع مشترک (برجام)، منافع همه کشورها را برآورده می‌کند».
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در پاسخ به سؤالی درباره سرنوشت مذاکرات رفع تحریم‌های ایران واینکه آیا این گفت‌وگوها به بن‌بست رسیده؛ تصریح کرد: «هنوز اختلاف‌نظرها در چند موضوع حل نشده که باید درباره آنها توافق شود، اما احیای برجام، به نفع همه طرف‌هاست».
اظهارات طلبکارانه فرانسه درباره مذاکرات وین
سفیر فرانسه در آمریکا در اظهاراتی طلبکارانه مدعی شده که مواضع اخیر ایران در مذاکرات رفع تحریم‌ها، روند مذاکرات را به عقب برده است.
«فیلیپ اتین» سفیر فرانسه در آمریکا در گفت‌‌وگو با وبگاه «المانتیور» مدعی شد که ایران باید با آژانس بین‌المللی انرژی درباره مواد هسته‌ای اعلام نشده خود همکاری کند.
وی گفت: «برای ما قابل قبول نیست که به آژانس بین‌المللی اتمی که متولی این مسائل است و ایران باید با آن همکاری کند، فشار بیاوریم.»
این در حالی است که «محسن نذیری اصل»، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین و آژانس در سخنرانی خود در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با موضوع اجرای برجام در جمهوری اسلامی ایران، ضمن تشریح علل و عوامل مسبب وضعیت کنونی برجام، خواستار جبران وضعیت موجود از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی طرف برجام شد و درخصوص ادامه رویه غلط پیموده شده از سوی آنان هشدار داد.
این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: «آژانس متأسفانه هنوز به تعهدات خود تحت موافقتنامه جامع پادمان در مورد محرمانه بودن اطلاعات در نتیجه فعالیت‌های راستی آزمایی خود عمل نکرده است. افشای چنین حجمی از جزئیات فنی و اطلاعات تاسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای ایران در تناقض آشکار با اصل محرمانه بودن بین آژانس و کشورهای عضو است که متاسفانه آژانس تاکنون آن را به طور جدی مورد توجه قرار نداده است.»
وی خاطرنشان کرد که ایالات متحده باید به نگرانی‌های ناشی از سوء رفتار قبلی خود رسیدگی کند، که کمترین آن این است که بتوان به اجرای آینده تعهدات این دولت اعتماد کرد.
نذیری همچنین افزود که سه کشور اروپایی طرف برجام و اتحادیه اروپا مسئول حمایت مستقیم و غیرمستقیم خود از ایالات متحده و موضع جانبدارانه خود در قبال رویکرد حداکثری ایالات متحده هستند. مایه تأسف است که اتحادیه اروپا به عمد مسیر اشتباه را برای منحرف کردن توجهات از مشکل واقعی که همان خروج آمریکا از برجام است، انتخاب کرد.
 به گزارش المانیتور، سفیر فرانسه در آمریکا در بخش دیگر این مصاحبه مدعی تلاش‌های فرانسه برای احیای برجام شد.
فیلیپ اتین در پاسخ به سؤالی درباره تعامل ایران با کشورهایی مانند یمن، لبنان و عراق گفت که مهم است که در برخورد با ایران «بعد امنیت منطقه‌ای» در کنار موضوع هسته‌ای مورد توجه قرار گیرد.
به نوشته فارس، وی در پاسخ به سؤالی درخصوص نقش منطقه‌ای ایران و دیدگاه فرانسه اظهار داشت: «مطمئناً بعد امنیت منطقه‌ای واقعاً مهم است. این موضوع به موازات مذاکره در مورد فعالیت‌های هسته‌ای مهم است. خاورمیانه منطقه‌ای است که ثبات برای کشورهای آن و جهان بسیار مهم است.»
این دیپلمات فرانسوی در زمینه روابط پاریس با کشورهای عرب حاشیه جنوبی خلیج‌فارس از جمله عربستان نیز گفت: «ما نشست‌های زیادی با آن کشورها در سطح سران داشتیم. آن‌های شرکای مهمی هستند. شما از شراکت راهبردی ما با امارات متحده عربی اطلاع دارید. ما نه تنها با عربستان سعودی و امارات، بلکه با سایرین مبادلات در سطح بالا داریم.»