اذعان موسسه مطالعات انرژی آکسفورد
صادرات 1/5 میلیون بشکهای نفت ایران در ماه ژوئن
مجموع صادرات نفت ایران طبق میانگین آمار کپلر و موسسه تانکر ترکرز یک میلیون بشکه در روز محاسبه میشود همچنین وزیر خارجه سابق آمریکا به شدت از چین به خاطر خرید نفت ایران عصبانی شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، موسسه مطالعات انرژی آکسفورد در گزارش ماه آگوست (ماه گذشته میلادی) خود با عنوان «نوسانات بازار نفت: ارزیابی روایتهای صعودی و نزولی» با استناد به آمار موسسه ردیابی نفتکشها کپلر و تانکر ترکرز، رقم صادرات نفت ایران را اعلام کرد.
طبق این گزارش، میزان صادرات نفت ایران در ماه ژوئن توسط موسسه کپلر و تانکر ترکرز به ترتیب 1 و 1.5 میلیون بشکه در روز محاسبه شده است. روند صعودی تولید نفت ایران نیز همچنان تداوم یافته است.
صادرات نفت ایران در 6 ماهه اول سال 2022 طبق آمار موسسه کپلر و تانکر ترکرز به ترتیب 0.825 و 1.175 میلیون بشکه در روز محاسبه میشود و میانگین آمار این دو موسسه، معادل یک میلیون بشکه در روز است.
طبق آخرین گزارش سازمان اوپک نیز، میزان صادرات نفت ایران با احتساب میعانات گازی 1.116 میلیون بشکه در روز بوده است.
عصبانیت پمپئو از خرید نفت ایران
«مایک پمپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا ضمن انتقاد شدید از مواضع دولت جو بایدن، خشم خود را درباره تداوم فروش نفت ایران به چین ابراز کرد. به رغم اذعان مقامهای ارشد واشنگتن به شکست و ناکام ماندن کارزار «فشار حداکثری» علیه ایران، وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ خواستار تشدید تحریمها شده است.
مایک پمپئو در پیامی توئیتری که محتوای آن انتقاد شدید از مواضع دولت دموکرات جو بایدن است، ضمن تکرار اظهارات بیاساس علیه ایران علیه مراودات نفتی تهران و پکن موضعگیری کرد.
وزیر خارجه سابق آمریکا که روابط نزدیکی با گروهک تروریستی منافقین دارد، در پیام توئیتری جدید خود لفاظیهای این گروهک را تکرار کرد و مدعی شد: «تحریمها اگر اجرا نشوند، ارزشی ندارند. چین دارد نفت ایران را میخرد و این رژیم تروریست را غنی میکند. گام اول برای توقف دستیابی ایران به سلاح اتمی این است که بدون هرگونه استثنایی، تحریمها را اجرا کرد.»
اتهامزنی بیاساس مایک پمپئو علیه ایران و به ویژه خرید نفت این کشور توسط چین در حالی مطرح شده که مقامهای پکن بارها اعلام کردهاند تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران باید برداشته شوند.
به رغم انتقاد شدید این مقام ارشد دولت ترامپ از دولت بایدن، «باربارا لیف» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک طی جلسه استماع ماه گذشته میلادی از تلاش تحریمی واشنگتن برای محدود کردن معاملات نفتی چین با ایران خبر داد.
دستیار آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت: «آمار خرید نفت چین از ایران را متعاقباً گزارش خواهد کرد اما در این زمینه سه دور تحریم علیه چین اعمال شده است. این اقدامات با همکاری دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری (اوفک) و وزارت امور خارجه انجام میشوند و تداوم دارند.»
به رغم جنجال سیاستمداران واشنگتن علیه روابط تهران و پکن، «هوآ چوانیینگ» حدود یک سال قبل طی کنفرانس خبری در پکن موضع دولت چین در قبال خرید نفت ایران و فشارهای آمریکا را بیان کرد. سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سؤالی درباره گزارش رویترز با موضوع درخواست واشنگتن از پکن برای کاهش خرید نفت ایران، گفت: همکاری چین با ایران طبق مقررات حقوق بینالمللی و قوانین بینالمللی صورت میگیرد.
وی افزود: «چین قاطعانه با هرگونه تحریم یکجانبه مخالف است و از ایالات متحده میخواهد تا در اسرع وقت از اعمال قوانین داخلی خود (درباره تحریمهای یکجانبه ایران) بر نهادها و اشخاص طرف ثالث دست بردارد.