2 میلیون و 300 هزار مشترک برق پاداش صرفهجویی گرفتند
به گزارش خبرگزاری تسنیم، کامبیز ناظریان در نشستی خبری درباره مدیریت برق کشور در تابستان و نتایج آن اظهار داشت: با محدودیتهای سنواتی در مسئله برق مواجه بودیم و در سال گذشته محدودیتهایی برای مردم در بخش خانگی، تجاری و کسبوکارها اعمال شد؛ اما با آغاز به کار دولت سیزدهم، برنامهریزی منسجمی برای پایداری شبکه برق در تابستان 1401 با در دستور کار قرار گرفتن 100 برنامه عملیاتی صورت گرفت که بخش اعظم این برنامه در مدیریت عرضه و تقاضا بود.
وی افزود: علاوهبر برنامه افزایش شش هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق، اقدامات موثری در زمینه ثبت رکورد بیسابقه اتمام تعمیرات نیروگاهی در پایان اردیبهشتماه با تلاش شبانهروزی صورت گرفت که در پایداری شبکه برق تابستان و گذر از تابستان بدون خاموشی بسیار مهم بود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با بیان اینکه «پیک مصرف برق کشور در تابستان جاری به 69 هزار
و 500 مگاوات رسید که رقمی بیسابقه بود»، گفت: در شرایطی که نیاز مصرف به این رکورد تاریخی رسید، توانستیم شبکه برق را پایدار نگه داشته و خاموشی برنامهریزی شده در بخش خانگی نداشته باشیم.
ناظریان ادامه داد: نیاز مصرف برق در تهران در پیک تابستان به 5350 مگاوات رسید که نسبت به اوج نیاز مصرف سال گذشته
3.3 درصد رشد داشت. سال گذشته بالغ بر 250 مگاوات خاموشی در زمان پیک در شهر تهران رخ داد اما در سال جاری با وجود تأمین 400 مگاوات بیشتر، برق پایتخت به صورت پایدار و بدون اعمال خاموشی تأمین شد. وی افزود: در تابستان سال جاری در شهر تهران بیش از دو میلیون مشترک در زمینه کاهش مصرف برق، مشارکت داشتند و معادل 150 مگاوات در پیک تابستان، توسط مشترکین خانگی مدیریت مصرف و صرفهجویی صورت گرفت.
ماجرای قبض 12 میلیونی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با بیان اینکه «مشترکانی که در مدیریت مصرف و صرفهجویی مشارکت داشتند تشویق شدند»، گفت: در تابستان سال جاری در تهران بیش از چهار میلیون و 403 هزار صورتحساب صادر شده و بیش از دو میلیون و 300 هزار مشترک پاداش صرفهجویی گرفتند و در این بین، برای بیش از 500 هزار مشترک با اعمال پاداش صرفهجویی، صورت حساب صفر صادر شد.
ناظریان ادامه داد: همچنین در بخش ادارات شاهد 200 مگاوات صرفهجویی در مصرف برق در زمان پیک بودیم و با استفاده از ظرفیت مولدهای خودتأمین، 150 مگاوات دیگر نیز از نیاز مصرف برق شبکه در زمان پیک در شهر تهران کاهش پیدا کرد و در مجموع توانستیم در زمان پیک در شهر تهران، 600 مگاوات صرفهجویی و کاهش نیاز مصرف برق را رقم بزنیم.
او از راهاندازی بزرگترین سامانه پاسخگویی به مشترکان در این شرکت خبر داد و گفت: این سامانه که در شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ راهاندازی شده قابلیت پاسخگویی به یک میلیون تماس را در شبانهروز دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ افزود: برای پایداری برق تابستان 1401 در تهران، بیش از دو هزار نیروی ستادی و عملیاتی مستقیما به صورت تلاش شبانهروزی فعالیت داشتند و بالغ بر 850 میلیارد تومان سرمایهگذاری روی شبکه برق تهران برای عبور از تابستان 1401 انجام گرفت.
ناظریان در پاسخ به سؤالی درخصوص مشترکان پرمصرف برق در کلانشهر تهران گفت: بیش از 80 درصد مشترکان برق تهران الگوی مصرف برق را رعایت میکنند و بسیاری از مشترکان، خوش مصرف هستند اما مشترکینی هر چند انگشتشمار داریم که بیش از 40 برابر یک مشترک عادی مصرف برق دارند و در تابستان سال جاری نیز برای چنین مشترکانی، قبوض برق بالای 12 میلیون تومانی صادر شده است.
او با بیان اینکه حوادث شبکه برق از دو طریق «سامانه برق من» و ارسال پیامک به مشترکان اطلاعرسانی میشود، افزود: شهر تهران دارای حدود سه میلیون و 400 هزار مشترک خانگی است که بالغ بر شش درصد از این مشترکان یعنی حدود 200 هزار مشترک، ماهانه بیشتر از 600 کیلووات ساعت برق مصرف میکنند.