نمایندگان مجلس از پاسخ وزیر بهداشت درباره مقابله با کرونا قانع شدند
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد و سؤال از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دستورکار قرار گرفت.
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: جا دارد از کادر درمان و پزشکان وپرستاران که در دوران کرونا تلاش ویژهای کردند، تقدیر و تشکر کنم. افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران و دولت فراهم شد چرا که در یک دوره ۸۰ روزه، بیش از ۸۰ درصد از مردم تحت پوشش واکسن کرونا قرار گرفتند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته متأسفانه برخی از هموطنانمان و همچنین کادر درمان بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست دادند که ما سر تعظیم در برابر خانوادههای آنان فرو میآوریم و مجدداً به آنها تسلیت عرض میکنیم. قالیباف تاکید کرد: اگر امروز سؤال از وزیر بهداشت و درمان مطرح بود صرفاً درباره موضوعات و داروهای خاص کرونا بود و نباید به قدرناشناسی مجلس از زحمات کادر درمان تعبیر شود. البته مجلس هم با رأی خود یعنی قانع شدن از توضیحات وزیر بهداشت نشان داد نسبت به واکسیناسیون و عملکرد کادر درمان در مقابله با بیماری کرونا قدردان است و ما پیگیری مسائل و مشکلات کادر درمان را وظیفه خود میدانیم.
نمایندگان از پاسخ وزیر بهداشت قانع شدند
در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی سؤال مهدی عسکری از «بهرام عیناللهی» درباره واکسیناسیون اجباری کرونا در دستورکار قرار گرفت.
نماینده سؤالکننده از پاسخهای وزیر قانع نشد و به همین جهت پاسخهای وزیر بهداشت و درمان درباره موضوع مذکور به رأی نمایندگان گذاشته شد که وکلای ملت با ۱۵۵ رأی موافق، ۷۳ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر در جلسه این پاسخها را قانعکننده دانستند.
توضیحات عیناللهی در صحن علنی
بهرام عیناللهی در جلسه علنی دیروز در پاسخ به سؤال مهدی عسگری نماینده مردم کرج درباره واکسیناسیون اجباری، گفت: در اولین دیداری که دولت با مقام معظم رهبری داشت، ایشان فرمودند که موضوع فوری و اولویتدار کشور سلامت مردم و مقابله با بیماری کرونا است.
عیناللهی افزود: به یاد میآوریم که روزهای دلهرهآوری در کشور داشتیم و روزانه بیش از ۷۰۰ نفر از هموطنانمان جان خود را به علت بیماری کرونا از دست میدادند. وضعیت بیمارستانها و سردخانهها اسفناک بود، کمبود تختهای بیمارستانی، خستگی و فشار روانی کادر درمان و کمبود واکسن کرونا، محدودیتهای تردد شبانه، ممنوعیت مسافرت، تعطیلی مشاغل و بازار وضعیت نابسامانی بود که دولت سیزدهم در آغاز به کار خود با آن مواجه شد.
وی گفت: دولت سیزدهم همزمان با موج پنجم بیماری کرونا کار خود را آغاز کرد. ستاد ملی مقابله با کرونا در اسفند ۹۸ به ابتکار مقام معظم رهبری آغاز به کار کرد و این ستاد تصمیم گیری در مورد مقابله با بیماری کرونا را برعهده داشت و فارغ از دولتمردان رئیس کل ستاد کل نیروهای مسلح در مورد مسائل امنیتی کرونا، دادستان کل کشور، رئیس شورای عالی حوزههای علمیه، رئیس سازمان صداوسیما، از اعضای ستاد ملی کرونا هستند تصمیماتی که ستاد کرونا میگیرد باید اجرا
شود.
وزیر بهداشت بیان کرد: ما از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در جهت تولید داروهای ضد کرونا استفاده کردیم. شش واکسن ایرانی کرونا ساختیم که از افتخارات ملی است. از سوی دیگر ذکر این نکته حائز اهمیت است که ما بر کیفیت تولیدات داخلی مسکن و همچنین واکسنهای وارداتی نظارت کامل داریم و این اقدام زیر نظر سازمان غذا و دارو انجام میشود.
عیناللهی گفت: برای تأیید یک واکسن شش مرحله اکتشافی، پیش بالینی، بالینی، تأیید مجوز، تولید انبوه و کنترل کیفیت طی شده است. از ۸۴ هزار مورد عارضهای که بعد از واکسیناسیون در کل کشور ثبت شده است، باید گفت که تنها ۲۰۶ مورد مرتبط با واکسیناسیون کرونا بوده است.
وی تصریح کرد: همچنین ۱۵۲ میلیون دُز واکسن کرونا تاکنون زدیم که میزان عوارض جدی آن ۱.۳۷ در یک میلیون بوده است و این نشان میدهد میزان عوارض واکسن کرونا بسیار کم و نادر بوده است. بیش از ۸۰ درصد کسانی که واکسن نزدهاند، زمانی که به کرونا مبتلا شدند، این مسئله منجر به بستری شدن آنها در بیمارستان و مرگ
شد.
وزیر بهداشت تأکید کرد: کل مرگ و میر بیماری کرونا در کشور ما ۱۴۲ هزار نفر بوده که ۱۳۲ هزار نفر آنان مربوط به دورهای بوده که واکسیناسیون در کشور ما انجام نشده بود. از زمانی که واکسیناسیون انجام شده است، تاکنون فقط ۱۰ هزار نفر بر اثر بیماری کرونا فوت کردند و این مسئله اثربخشی واکسن کرونا را نشان میدهد.
عیناللهی گفت: قبل از واکسیناسیون ۳۰۰ شهید سلامت داشتیم اما الان تعداد مرگ و میر کادر درمان در اثر بیماری کرونا به تعداد انگشتان دست رسیده است. جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهای موفق در کنترل بیماری کرونا است و این افتخار بزرگی برای دولت است.