kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۵۰۹۱
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۵
عضو کمیته علمی مقابله با کرونا هشدار داد

افزایش چشمگیر مبتلایان سرپایی کرونا

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: اکنون مجددا بر روی شاخه بالارونده بیماری هستیم و به نظر می‌رسد که این وضعیت، آغاز یک پیک باشد.

دکتر پیام طبرسی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت کرونا در کشور، اظهارداشت: حدود یک هفته است که مجددا موارد سرپایی‌مان افزایش یافته که افزایش چشمگیری هم هست و به نظر می‌رسد که آغاز یک موج جدید دارد در کشور اتفاق می‌افتد. حال باید صبر کنیم که یک هفته تا ۱۰ روز دیگر بگذرد تا درباره ارتفاع این موج و شدت آن بتوانیم اظهارنظر کنیم.
رعایت پروتکل‌های بهداشتی مهم است
طبرسی با بیان اینکه در حال حاضر رعایت پروتکل‌های بهداشتی اهمیت دارد، افزود: در شرایط فعلی رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک در فضاهای بسته مهم است. همچنین افرادی که واکسیناسیون‌شان را تکمیل نکردند، هرچه زودتر واکسن‌شان را تزریق کنند تا مرگ‌ومیر و بستری افزایش نیابد. در حال حاضر باتوجه به اینکه روند بیماری چند ماهی خوب بود، متاسفانه رعایت پروتکل‌ها کاهش یافته است و برخی مردم نتیجه‌گیری کردند که کرونا تمام شده است، اما اکنون باتوجه به شواهدی که در یک هفته اخیر شاهد بودیم، بیماری متاسفانه رو به افزایش است.
سرماخوردگی
علامت اغلب مراجعه‌کنندگان
وی درباره حال عمومی بیماران سرپایی کرونا، گفت: ‌در حال حاضر افراد با علائم سرماخوردگی مراجعه می‌کنند. البته درست است که موارد بستری هم افزایش یافته است، اما افزایش بستری به‌اندازه موارد سرپایی بیماری نبوده است. با این حال اگر بیماری بچرخد، به تدریج افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، به کرونا مبتلا می‌شوند و آنها بستری خواهند شد و ممکن است دچار مرگ ومیر هم شوند. اکنون علائم بیماران سرپایی کرونا به صورت سرماخوردگی است، اما اگر بیماری در جامعه بچرخد و افراد بیشتری مبتلا شوند، برخی از مبتلایان هم نیاز به بستری در بخش و حتی آی‌سی‌یو پیدا می‌کنند.
ردپای زیرسویه‌های اُمیکرون
در افزایش موارد کرونا
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با بیان اینکه به نظر می‌رسد این افزایش ناشی از زیرسویه‌های اُمیکرون یعنی ۴ BAو ۵ BA باشد، ادامه داد: در کشورهای اروپایی و سایر کشورها هم این دو سویه منجر به شعله‌ور شدن بیماری شدند که ما هم به تبع ممکن است گرفتار شویم. به نظر می‌رسد که این افزایش بیماران سرپایی دو تا سه هفته دیگر تاثیرش را بر روی مرگ و بستری نشان دهد. در حال حاضر توصیه جدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق واکسن از سوی کسانی است که واکسن تزریق نکرده‌اند، زیرا واکسن واقعا جلوی عوارض و شدت بیماری را می‌گیرد. اینکه بیماری در حد یک سرماخوردگی باشد، قابل تحمل است، اما اگر قرار باشد بستری و مرگ هم افزایش یابد، قابل تحمل نخواهد بود.
سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای
دُز یادآور تزریق کنند
طبرسی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید توصیه‌ها سفت و سخت‌تر شود، درباره تزریق دز یادآور واکسن کرونا برای همه مردم در سال جاری، گفت: یکی از علل افزایش بیماری در جامعه این است که به تدریج ایمنی جامعه در حال کاهش است و افراد مستعد ابتلا افزایش یافتند. بنابراین اگر واکسن تزریق کنیم، احتمالا از بسیاری از موارد پیشگیری می‌کند. این موضوع به ویژه در افراد مسن و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، صدق می‌کند، زیرا بیشترین موارد مرگ‌ومیر و بستری در آی‌سی‌یو در این گروه‌هاست. بنابراین در این گروه‌ها حتما تزریق واکسن یادآور کمک می‌کند که جلوی پیشرفت بیماری در این افراد را بگیرد. اگر قرار باشد شدت بیماری بیشتر شود، شاید نیاز باشد که همه افراد جامعه یک دز واکسن یادآور تزریق کنند. در مجموع تصمیم‌گیری در این زمینه بر اساس شرایط خواهد بود.
وی افزود: البته باید توجه کرد که اگر موجی شکل گیرد، به شدت دلتا نخواهد شد، اما از آنجایی که اکنون رعایت اصول بهداشتی نسبت به زمان موج دلتا بسیار کاهش یافته است، ممکن است تعداد افراد زیادی درگیر بیماری شوند و وقتی جمعیت بالایی درگیر بیماری شود، مطمئنا عوارض و مرگ‌ومیر و بستری در آی‌سی‌یو بیشتر می‌شود.
رئیس‌بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری اظهارداشت: با توجه به شرایط فعلی، ۱۰۰ درصد میزان بستری و مرگ‌ها بالا خواهد رفت و متاسفانه در این زمینه افزایشی خواهیم داشت زیرا طبق تجربیات قبلی که داریم، وقتی کرونا شروع به بالا رفتن می‌کند، می‌رود بالا تا به پیک برسد. هرچند از آنجایی که اکنون تازه روی شاخه بالارونده بیماری قرار داریم، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی انجام داد. با این حال طی دو روز گذشته، مراجعه سرپایی به بیمارستان مسیح دانشوری سه برابر شده است و از ۱۲ نفر به ۵۰ نفر در روز گذشته رسیدیم که نشان می‌دهد بیماری رو به افزایش است. طبرسی گفت: اکنون بر روی شاخه بالارونده بیماری هستیم و به نظر می‌رسد که آغاز یک پیک باشد.
رشد ۱۸ درصدی کرونا در جهان
فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران نیز از افزایش ۱۸ درصدی آمار عمومی کرونا در جهان خبر داد.
علیرضا زالی به خبرگزاری صدا و سیما گفت: آمار عمومی ابتلا به کرونا در ابتدای این هفته نسبت به هفته قبل در مجموع ۱۸ درصد افزایش داشته است. رشد جهانی کرونا به گونه‌ای است که در منطقه مدیترانه شرقی که ایران را هم شامل می‌شود، بالاترین میزان رشد یعنی ۴۶ درصد را تجربه کرده است.
زالی این آمار را در آسیای شرقی حدود ۳۲ درصد اعلام کرد و افزود: در اروپا شمار مبتلایان کرونا
۳۱ درصد و در آمریکا ۱۴ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه این رشد جهانی تعداد مبتلایان به کرونا نشان می‌دهد که با موج جدیدی از بیماری مواجه هستیم، گفت: در هفته گذشته میزان مراجعه بیماران سرپایی کرونا که نخستین تغییر در فرآیند بیماریابی است، حدود 13.5 درصد در تهران رشد داشته است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران هشدار داد؛ وقتی نخستین شاخص رشد کند، سه تا چهار هفته بعد شمار مراجعان بیمارستانی نیز تغییر خواهد کرد. زالی کاهش شهر‌های آبی و افزایش شهر‌های زرد را نمادی از بروز و افزایش امواج جدید کرونا دانست و به هموطنان توصیه کرد در کنار رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و استفاده از ماسک فرآیند چرخه واکسیناسیون را هم تکمیل کنند.
شناسایی ۱۰۸۴ بیمار جدید کووید۱۹
در کشور
در همین ارتباط، مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت دیروز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «از 13 تا ۱۴ تیرماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰۸۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۱۵۰ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۴۱ هزار و ۶۴۸ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت، ۴ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۱ هزار و ۴۰۸ نفر رسید. ۲۵۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۱۰۵ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۴۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.»