کارشناس اقتصادی اصلاحطلب:
مأموریت سنگینی به عهده دولت است باید از اقدامات اصلاحی برای ارز ترجیحی حمایت کنیم
لیلاز عضو حزب کارگزاران میگوید اقدام اصلاحی در مورد ارز ترجیحی و یارانه پنهان که در دولتهای خاتمی و روحانی راحتتر میشد انجام شود و انجام نشد اکنون به شانه دولت رئیسی افتاده بنابراین تا میتوانیم باید از نظر تبلیغاتی و سیاسی از این دولت حمایت کنیم.
سعید لیلاز عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا، درخصوص اصلاح ارز ترجیحی و دستاوردها و پیامدهای آن گفت: درباره این موضوع ما تعارف نداریم و میدانیم چه مأموریت سنگینی برعهده آقای خاندوزی است بنابراین تا میتوانیم باید از نظر تبلیغاتی و سیاسی از این دولت حمایت کنیم چراکه بزرگترین برنده دلار ۴۲۰۰ رانتخوارها و دلالها هستند نه مردم.
لیلاز در اینباره گفت که در دولت خاتمی این موضوع با تبعات کمتری میشد انجام شود و یک اصلاح بود و باید انجام میدادیم و نکردیم؛ در دولت روحانی مبدل به اصلاحات دردناک شده بود و باز انجام نشد و اکنون به دولت سیزدهم رسیده و تبدیل به جراحی شده و باید انجام شود.
او در ادامه افزود: اگر دوباره این امر را به تعویق بیندازیم منجر به قطع عضو میشود اینگونه نیست که شما از بیماری خودت فرار کنی.
این اقتصاددان تصریح کرد: آمارهای بانک مرکزی در دولتهای قبل و فعلی میگوید تا ۷۰ درصد سود ارز ۴۲۰۰ به جیب گروه معدودی میرود بنابراین سود اصلی را دلالها و رانتخوارها
میبرند.
وی افزود: ۷۰ درصد استدلال من برای کوپنی کردن کالاها همین رانت بود که این ارزپاشی که برای دانههای روغنی، شکر، نهادههای دامی و سایر اقلام انجام میدهید به دست مردم نمیرسد چرا اقتصاددان ما باید از این وضع دفاع کند؟
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با تأکید بر اینکه ۱۵ میلیون ایرانی در خارج از کشور از یارانه دولت ارتزاق میکنند، ادامه داد: ما میگوییم این یارانه باید هوشمند شود یک زمانی کوپن میدادیم این کوپن تقلبی بود؟ وقتی کسی از دنیا میرفت نمیفهمیدیم وقتی تمام شد ۸ میلیون شناسنامه باطل شده داشتیم؛ اکنون نیز طرف به محض اینکه فوت میکند تمام حسابهای بانکیاش بسته میشود پس قدرت و تکنولوژی این را داریم.
وی بر همین اساس گفت: راهحل این وضعیت این است که پس از مهار تورم که عامل اصلی این تلاطمهاست ارز ۴۲۰۰ را به مرور حذف کنیم نه یک شبه.
لیلاز گفت: هیچ کارشناس دلسوزی نباید پیشنهاد شوک درمانی به آقای رئیسی بدهد هر کس به آقای رئیسجمهور از این پیشنهادات داد باید به وی شک کرد. چراکه ساختار فعلی ایران تحمل این قبیل اقدامات را ندارد ما باید تدریجی دست به این کار بزنیم. البته مقدار زیادی از این روند تدریجی نیز طی شده است.