kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۰۶۳۹
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۳
مدعیان اصلاحات مرزهای دروغ را جابه‌جا کردند

افتضاح بنزینی دولت قبل را به نام دولت رئیسی جا زدند

روزنامه شرق از سری روزنامه‌های مدعیان اصلاح‌طلبی با انتشار گزارشی، سوءمدیریتی که در زمان دولت قبل، یعنی در دوره دولت مورد حمایت خودشان رخ داده را طوری تیتر زده و پردازش کرده که گویی در دوره دولت فعلی رخ داده است.
 
 
 
 
جریانی در کشور که به مدعیان اصلاح‌طلبی شهره هستند با وجود آنکه در مورد اصول حرفه‌ای کار خبر، رعایت اخلاق، احترام به مخاطب و... همواره شعارهای دهن پرکنی سر می‌دهند اما بارها نشان داده‌اند که این ادعاها تنها شعارهای ویترینی هستند و برای آنها منافع حزبی و جناحی از همه چیز ولو منافع ملی با ارزش‌تر است.
مدعیان اصلاح‌طلبی اما این بار در اقدامی حیرت‌آور مرزهای توهین به شعور مخاطبان و بی‌اخلاقی حرفه‌ای را جابه‌جا کردند. موضوعی که درباره آن سخن می‌گوییم به تیتر دیروز روزنامه اصلاح‌طلب شرق بازمی‌گردد. این روزنامه در شماره دیروز گزارشی را با عنوان «حراج سوخت» منتشر کرد. می‌توان این طور کار زشت و زننده این روزنامه اصلاح‌طلب را شرح داد که نهایت انصاف و احترام به شعور مخاطب این است که سوء مدیریت دولت روحانی (به عبارتی دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان) را تیتر کنند، اما طوری عنوان‌بندی و پردازش کنند که پای دولت فعلی نوشته شود!
«شرق» که تیتر اصلی خود را به «حراج سوخت» اختصاص داده بود در خط زیر تیتر نوشت: «برخی فرآورده‌های نفتی ایران، با بهای ارزان‌تر از نفت خام صادر شده. معاون وزیر نفت تایید می‌کند که در مقاطعی، قیمت صادرات بنزین فقط ۵۰۰ تومان بوده است.»
در این گزارش آمده: «چوب حراج به بنزین ایران... بنزینی که ارزان‌تر از نفت خام صادر شده است! ابعاد این ماجرا فراتر از این حرف‌هاست و حالا معاون وزیر نفت تأیید می‌کند که در مقاطعی قیمت صادرات هر لیتر بنزین ایران فقط ۵۰۰ تومان بوده است. عددی که به یک‌ششم قیمت بنزین آزاد در بازار داخلی می‌رسد و نتیجه آن زیان‌دهی سنگین شرکت‌های نفت و گاز دولتی است.»
این نوشتار که با هدف گمراه کردن ذهن مخاطب تهیه شده در ادامه افزود: «بنا به گفته لطیفی ارزش صادرات هر لیتر بنزین به‌طور میانگین حدود ۳۸ سنت بوده است. بنزین ایران در شرایطی سال گذشته فقط با قیمت لیتری ۳۸ سنت صادر شده که گزارش دبیرخانه اوپک نشان می‌دهد که میانگین سالانه بهای هر بشکه نفت اوپک در سال ۲۰۲۱ حدود ۷۸ دلار بوده است. هر بشکه نفت معادل ۴۲ گالن آمریکا و حدود ۱۵۹ لیتر است و با این حساب میانگین بهای هر لیتر نفت خام در سال ۲۰۲۱ حدود ۴۹ سنت بود. به این ترتیب باید گفت که صادرات هر لیتر بنزین ایران با میانگین قیمت ۳۸ سنت از قیمت نفت خام هم ارزان‌تر بوده و با زیان فروخته شده است. در این میان قیمت صادرات بنزین ایران پس از جهش قیمت نفت و بنزین در بازار جهانی هم تغییر محسوسی نداشته است.»
این گزارش در حالی به گونه مبهم تنظیم شده که به راحتی و در یک سطر در همان ابتدا می‌توانست به مخاطب تفهیم کند که آنچه در این گزارش می‌خواند به دوره تصدی وزیر نفت اصلاح‌طلب دوره روحانی بازمی‌گردد اما حقیقت آن است که اصلاح‌طلبان نمی‌خواهند مردم حقیقت ماجرا را متوجه شوند بلکه قصد و هدف آنها گل‌آلود کردن آب است تا در نهایت از آن ماهی خویش را صید کنند. اگر این روزنامه به صراحت متذکر این نکته می‌شد عملا خودزنی کرده بود چرا که آنها در طول 8سال تدبیر و امید همواره از وزیر نفت آن دولت یعنی «بیژن زنگنه» با عنوان شیخ الوزرا و یا وزیری کاربلد و آشنا به چم و خم کار یاد کرده بودند.
اصل ماجرا که این روزنامه دوست ندارد درست بازگو کند، چیست؟ دولت روحانی و تیم زنگنه در وزارت نفت، خرداد ماه سال گذشته، بنزین را لیتری ۵۰۰ تومان صادر کردند. دلیل این اقدام آنها نیز به این موضوع بازمی‌گردد که از جمله سوءمدیریت‌های دولت مذکور ممنوعیت ساخت مخازن بزرگ برای ذخیره‌‌سازی نفت و مشتقات آن بود.
 از آنجا که هرگونه ذخیره‌‌سازی و ساخت مخزن برای فرآورده‌های نفتی را ممنوع کرده بودند و از سال۹۲، هیچ مخزن نفتی ساخته نشد و از طرفی دوره شیوع کرونا تقاضای نفت و بنزین را در بازارهای جهانی کاهش داده بود لذا با کمبود جا رو‌به‌رو شدند به صادرات با آن وصفی که شرق عنوان کرده روی آوردند.
این در حالی است که همان تیم که آن روزها بر وزارت نفت سیطره داشت و از قضا به شدت مورد مدح و ستایش روزنامه شرق نیز بود، به مدت چهار سال کارت سوخت و سهمیه‌بندی را حذف کرد که به قاچاق ۱۴۴ هزار میلیاردی ختم شد و در ادامه سوءمدیریت‌های‌شان با سه برابر کردن قیمت، آن شوک بزرگ و موج‌سواری دشمن را در آبان ۹۸ به کشور تحمیل کردند... اما همین دولت دو سال بعد، بنزین را ۲۵۰۰ تومان ارزان‌تر از قیمت داخل کشور به بیگانگان فروخت.
نکته‌ای که ماجرا را قابل تامل‌تر می‌کند این است که روزنامه‌ای مثل شرق چنین بازی زشتی را با شعور مخاطبان آغاز می‌کند و بلافاصله رسانه‌های معاندی مانند بی‌بی‌سی فارسی و دیگر رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایرانی در ادامه کار شرق به میدان می‌آیند تا پروژه مسخ مخاطبان را تکمیل کنند.