kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۷۶۸۷
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۷
 
 
قیمت گاز طبیعی در اروپا به بالای 2200 دلار به ازای هر هزار مترمکعب رسید که رقمی بی‌سابقه در تاریخ این قاره به شمار می‌رود.
به گزارش فارس به نقل از راشاتودی، به دنبال تشدید درگیری‌ها میان روسیه و اوکراین، نگرانی‌ها در مورد کمبود عرضه افزایش یافته است.
به نوشته اسپوتنیک، قیمت گاز برای تحویل در ماه آوریل (فروردین و اردیبهشت) در بورس گاز هلند (TTF) دیروز در ساعت 9:30 به وقت گرینویچ از 1500 دلار به 2226 دلار در هر هزار مترمکعب (213 دلار به ازای هر مگاوات ساعت) برای خانوارها رسید که بالاترین رقمی است که تاکنون وجود داشته است و افزایش حدود 60 درصدی را نشان می‌دهد. به دنبال تحریم‌های روسیه از سوی کشورهای غربی به علت عملیات نظامی روسیه در اوکراین، این افزایش قیمت‌ها صورت گرفته است.
کاشال رامش، تحلیلگر ارشد بازار در موسسه «ریستارد انرژی» گفت، افزایش قیمت گاز ناشی از نگرانی از کمبود عرضه به علت خسارت احتمالی به زیرساخت‌ها در اوکراین است که از طریق آنها بخش اعظمی از گاز روسیه به اروپا می‌رسد و همچنین نگرانی در مورد احتمال محدودیت های عرضه نفت و گاز روسیه وجود دارد.
ظرفیت بزرگ ایران
همزمان با بالاگرفتن بحران انرژی در غرب، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه «ایران مطلوب‌ترین گزینه برای انتقال گاز به شرق و غرب دنیاست»، گفت: ایران جهت سوآپ گاز به کشورهای همسایه از طریق خط لوله و دیگر نقاط جهان از طریق احداث تأسیسات LNG اعلام آمادگی کرده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در خصوص ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) گفت: مجمع کشورهای صادرکننده گاز با بهره‌مندی از حدود نیمی از صادرات گاز طبیعی و LPG (گاز طبیعی مایع‌ شده) جهان، نقش راهبردی خود را در عرضه پایدار و ایمن گاز طبیعی از راه‌های مختلف (سوآپ، صادرات و...) در جهان حفظ کرده است.
وی افزود: ایران بارها اعلام کرده که با توجه به گسترش هزاران کیلومتر شبکه انتقال گاز در سطح کشور، آماده است افزون بر صادرات گاز، سوآپ گاز را نیز به‌ویژه از شمال به جنوب و به‌عکس به کشورهای همسایه از طریق خط لوله و دیگر نقاط جهان از طریق احداث تأسیسات LNG عملیاتی کند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: در واقع ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و زیرساخت‌های موجود می‌تواند مطلوب‌ترین گزینه برای تجارت گاز باشد. چگنی با بیان اینکه سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران گسترش همکاری‌ها با کشورهای همسایه و راهبرد محوری وزارت نفت، همکاری با دیگر کشورها در حوزه انرژی است، اظهار کرد: نقش مجمع کشورهای صادرکننده گاز در کمک به کاهش بحران انرژی و برقراری ثبات در بازار و تنظیم قیمت جهانی گاز طبیعی، بسیار مثبت ارزیابی می‌شود.
وی در پایان با تأکید به اینکه تلاش این مجمع راهبری تحولات افق مصرف گاز در دنیاست، گفت: هدف غایی ما این است که همسو با دیپلماسی انرژی، بتوانیم از ظرفیت‌های موجود برای ایجاد ارتباطات گسترده‌تر با کشورهای همسایه استفاده کنیم و همکاری‌های خود با آنها را در زمینه‌های مختلف افزایش دهیم.
نام:
ایمیل:
* نظر: