اذعان مدعیان اصلاحات به عقبنشینی آمریکا و اروپا در دور جدید مذاکرات
سرویس سیاسی ـ
روزنامه آرمان در شماره روز پنج شنبه طی مطلبی نوشت: «برجام بر مبنای توازن میان منافع اقتصادی و محدودیتهای هستهای ایران از این توافق شکل گرفت از این رو انتفاع اقتصادی ایران ملاک مهمی برای اجرای مطلوب و دوباره برجام است.»
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشت: «آنچه مسلم است و از فضای مذاکرات دور هفتم و هشتم به دست میآید اینکه با ورود مذاکرات به بحثهای محتوایی و جدی و سخت شدن کار، به نظر میآید کشورهای اروپایی و آمریکا تا حد زیادی دست از فرافکنی و جوسازی در فضای رسانهای برداشتهاند و کمتر شاهد موضعگیریهای تند و غیرسازنده در این فضا هستیم.»
تاکید تیم مذاکرهکننده دولت سیزدهم بر 3 شرط از جمله لغو تمامی تحریمها، ارائه تضمین از سوی آمریکا مبنی بر عدم خروج از برجام و موکول شدن بازگشت ایران به اجرای کامل تعهدات به انجام پروسه راستی آزمایی اقدامات طرف غربی، ایران را در مذاکرات در موضع برتر قرار داده است.
تقلا برای سنگاندازی در مسیر تعامل مجلس و دولت
روزنامه شرق در مطلبی نوشت: «مجلس یازدهم با ادعای عبور از قانونگذاری به سمت نظارت، سر کار آمد؛ اما با گذشت نزدیک به دو سال از عمر این پارلمان، به نظر میرسد ماجرا برعکس شده است؛ تورم طرحها و آنطور که یک نماینده گفته است عدم توفیق در بعد نظارت.»
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشت: «ماجرای شیفت از قانونگذاری به سمت نظارت را نخستینبار باقر قالیباف در ابتدای مجلس فعلی پیش کشید و اعلام کرد بهاندازه کافی قانون تصویب شده و حالا وقت نظارت است. اگرچه مشخص بود این ایده بیشتر برای سال نخست مجلس فعلی که همزمان با دولتی غیرهمسو بود کارکرد دارد و تأکید بر آن نیز بیشتر سیاسی تبلیغاتی است.»
گفتنی است، مجلس یازدهم هم در بعد قانون گذاری و هم در بعد نظارت، عملکرد قابل دفاعی را بجا گذاشته است. در مجلس یازدهم از بهار ۹۹ تاکنون اقدامات بسیار مهمی صورت گرفته است. «طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار» با هدف حذف امضاهای طلایی و شکستن حلقه بسته اعطای مجوزها، «طرح جهش تولید و تامین مسکن»، تصویب حذف امکان اخذ پروانه وکالت بدون آزمون توسط قضات بازنشسته و نمایندگان مجلس، «طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» و «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» تنها بخش کوچکی از اقدامات مثبت مجلس یازدهم است.
مجلس یازدهم با پرهیز از ورود به فاز «وکیلالدوله» بودن، تلاش کرده که نماینده ملت باشد و نه مسئول روابط عمومی دولت؛ این در حالی است که بخش قابل توجهی از طیف مدعی اصلاحات در فراکسیون امید در مجلس دهم عملا نمایندگی ملت را رها کرده و رسما وکیلالدوله شده بودند. در آن مقطع رسانههای زنجیرهای نیز حامی اصلی وکیلالدولهها بودند.
هدف اصلی مدعیان اصلاحات از این قبیل فضاسازیها، سنگاندازی در مسیر تعامل دولت و مجلس است.