کد خبر: ۲۳۳۴۱۸
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۰

شهرداری  در واکنش به ماجرای اتوبوس‌خوابی در پایتخت: گرمخانه داریم، اتوبوس چرا؟

 
 
 
مسئولان شهرداری تهران نسبت به خبر اتوبوس خوابی در پایتخت واکنش نشان دادند.
خبر اتوبوس خوابی شبانه افراد آسیب پذیر در پایتخت با واکنش برخی فعالان اجتماعی و رسانه‌ای مواجه شد، مسئولان شهری و شهردار تهران نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و اعلام شد با توجه به وجود گرمخانه‌ها در سطح شهر تهران، افراد آسیب پذیر در سطح شهر می‌توانند به جای اتوبوس از گرمخانه‌ها استفاده کنند، با این حال برخی افراد با وجود اصرار کارکنان شهرداری، مایل به گذراندن شب در گرمخانه‌ها نیستند.
 تکذیب پرداخت هزینه 
بابت حضور در اتوبوس
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران درباره اتوبوس‌خوابی افراد آسیب دیده در شهر به خبرنگار ایرنا گفت: به هرحال افراد مختلفی وارد ناوگان می‌شوند که در برخی مواقع گزارشاتی درخصوص حضور افراد معتاد در اتوبوس‌ها وجود داشته و دارد، اما اینکه این افراد تا صبح در یک اتوبوس باشند اصلا امکان‌پذیر نیست و در خطوط شبانه هر اتوبوسی که به پایان ایستگاه می‌رسد تخلیه کامل می‌شود. ترفع ادامه داد: در ساعات پایانی شب به دلیل خلوتی مسیرها عمدتا اتوبوس‌ها کمتر از یک ساعت اول تا پایان خط را طی می‌کنند که در این مدت افراد تا رسیدن به مقصد در اتوبوس در حالت خواب قرار دارند که با توجه به ساعت حضور افراد امری عادی است.
وی تاکید کرد: پرداخت هزینه بابت حضور در اتوبوس را تکذیب می‌کنم چرا که این امر توسط مأموران ایستگاهی در آخر خط کنترل می‌شود.
 استقبال همه ساله آسیب‌دیده‌ها
 از گرمخانه‌های شهر در زمستان
همچنین معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران نیز در این باره به ایرنا گفت: اینکه شهرداری تهران مکانی امن و آرام با امکانات کامل زمستانی در اختیار افراد آسیب پذیر قرار دهد و در آن سو این افراد در شرایط سخت در اتوبوس بخوابند امری غیر طبیعی است. همه ساله در فصل زمستان میزان و ظرفیت گرمخانه‌های شهرداری تهران در حال افزایش است و افراد به ویژه در فصل سرما استقبال مناسبی دارند.
به گفته محمد امین توکلی زاده، به لحاظ قانونی شهرداری تهران به اجبار نمی‌تواند این افراد را به گرمخانه‌ها هدایت کند اما بارها اعلام شده است که درهای تمامی گرمخانه‌ها در مناطق ۲۲ گانه به روی افراد آسیب پذیر باز است.
وی با بیان اینکه عمده افراد آسیب دیده در مناطق جنوبی پایتخت حضور دارند گفت: همزمان با فصل سرما گشت‌های اجتماعی در این مناطق انجام و نسبت به انتقال افراد به گرمخانه‌ها اقدام می‌کنند.
 افراد را نمی‌توان به اجبار 
به گرمخانه‌ها منتقل کرد
این درحالی است که شهردار تهران نیز درباره وضعیت اتوبوس‌خوابی افراد آسیب دیده در تهران به خبرنگاران گفت: شهر تهران حدود چهار هزار معتاد متجاهر دارد که اصلا زیبنده شهر تهران نیست. شهرداری تهران در خط مقدم ساماندهی این افراد قرار گرفته و طی جلساتی که در هیئت دولت بر موضوعات محیط زیستی و آسیب‌های اجتماعی تشکیل شده قرار شد بیش از ۲۰ دستگاه اجرایی به شهرداری در این مسیر کمک کنند.
علیرضا زاکانی با اشاره به افزایش ظرفیت گرمخانه‌ها در فصل سرما افزود: واقعیت این است که طبق قانون افراد را نمی‌توانیم به اجبار به گرمخانه‌ها منتقل کنیم اما شهرداری با تمام توان مصمم است چهره شهر را در شان پایتخت ایران اسلامی تبدیل کند.
پیگیری ماجرای اتوبوس‌خوابی
 در صحن شورای شهر
علاوه‌بر این، زهرا شمس احسان، عضو شورای اسلامی شهر تهران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: هرچند که موضوع اتوبوس خوابی، یک مسئله جدید و البته فراگیر نیست، اما کرامت شهروندی بدین معناست که حتی یک نفر نیز نباید برای نداشتن جای خواب مناسب، اینچنین شب را به صبح برساند. در شورای شهر این موضوع را پیگیری خواهم کرد.