kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۲۳۳۸
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۰
رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد

بازپرداخت 200 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت قبل در سال آینده

 


رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: سال آینده باید 200 هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق مالی و وام‌های خارجی از تعهدات دولت قبل پرداخت شود، در حالی که دولت سیزدهم 88 هزار میلیارد تومان اوراق مالی منتشر خواهد کرد.
سید مسعود میرکاظمی در صفحه توییتر خود نوشت: «سال آینده باید 200 هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق مالی و وام‌های خارجی از تعهدات دولت قبل پرداخت شود. این در حالی است که دولت سیزدهم سال آینده 88 هزار میلیارد تومان اوراق مالی منتشر خواهد کرد. یعنی بیش از آنچه منتشر کند، تسویه می‌کند».
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور حدود یک ماه پیش نیز درباره بدهی‌های گسترده‌ای که از دولت تدبیر و امید به جای مانده، خبر داد: «تا سال ۱۴۰۵ دولت باید ۵۳۵ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق دولت قبل را پرداخت کند، دولت سیزدهم تاکنون بیشتر از آنکه اوراق بفروشد اوراق تسویه کرده است».
میرکاظمی همچنین در جریان جلسه غیرعلنی مجلس مورخ 18 مهرماه گفته بود: دولت ماهانه باید 12 هزار میلیارد تومان برای سررسید اوراق فروخته‌شده در دولت قبل پرداخت کند.
احمد علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز هم به نقل از میرکاظمی به خبرگزاری فارس گفته بود: دولت قبل در شش ماهه نخست سال با فروش
85 هزار میلیارد تومان اوراق و 54 هزار میلیارد تومان تنخواه هزینه‌های خود را تامین کرده است و دولت فعلی باید ماهانه 12 هزار میلیارد تومان برای سررسید اوراق فروخته شده در دولت قبل پرداخت کند. وی عنوان کرد که ضرورت دارد مجموعه این موارد در تصویب قانون برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه سال 1401 لحاظ شود. رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت که دولت یازدهم و دوازدهم دو هزار و 700 هزار میلیارد تومان هزینه داشته اما رشدی که در حوزه اقتصادی داشته چهار دهم درصد بوده است.
دولت قبل در هشت سال عملکرد خود مجموع بدهی به سیستم بانکی، صندوق توسعه ملی و سازمان تامین اجتماعی را به شدت افزایش داد و در واقع بودجه سنواتی را با ایجاد بدهی اجرا کرد.
در همین زمینه خبرگزاری تسنیم با اشاره به جزئیاتی از آمارهای بدهی دولت دوازدهم گزارش داد: بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی کشور از خرداد 1392 تا خرداد 1400 حدود 550 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. از سوی دیگر بدهی به جامانده از دولت قبل به صندوق توسعه ملی میلیاردها دلار برآورد شده است.
درمجموع، وضعیت آشفته‌ای که دولت روحانی برای دولت بعد از خود بر‌جای گذاشته را به صورت یکجا می‌توان در کسری بودجه 1400 مشاهده کرد؛ کسری بودجه‌ای که بین 300 تا 500 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، به اعتقاد کارشناسان از ریشه‌های تورم و نابسامانی‌های اقتصادی امروز کشور است.