kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۱۳۷۱
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۵
وزیر اقتصاد اعلام کرد

تمدید بخشودگی جریمه‌های بانکی واحدهای تولیدی تا پایان سال‌

 

وزیر اقتصاد از تمدید مهلت بخشش جریمه‌های دیرکرد تسهیلات بانکی واحدهای تولیدی تا پایان سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، احسان خاندوزی در همایش بیمه و توسعه درباره جرایم دیرکرد تسهیلات بانکی واحدهای تولیدی تاکید کرد: واحدهای تولیدی که به خاطر کرونا تعطیل شده‌اند تا پایان شهریور ماه مشمول بخشش جرایم دیرکرد تسهیلات بانکی بودند که با تصویب ستاد ملی کرونا این مهلت برای آخرین بار تا پایان اسفند 1400 تمدید شد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: بانک مرکزی در ابلاغ این دستورالعمل تسریع کند تا تولیدکنندگانی که از این مصوبه بهره‌مند نشدند از جریمه‌های بانکی بخشوده شوند و تولیدکنندگان مدارک مورد نیاز را سریعا به بانک‌ها تحویل دهند. البته جریمه دیرکرد تولیدکنندگان و سایر بدهکاران بانکی که اصل بدهی بانکی خود را بپردازند، بخشیده می‌شود. 
خاندوزی افزود: وزارت اقتصاد در 24 شهریورماه، طی نامه نگاری با ستاد ملی کرونا به خاطر ادامه شرایط کرونایی، تمدید بخشش جرائم دیرکرد تا پایان سال را درخواست کرده که این ستاد هفته قبل، با آن موافقت کرد. بنابراین، بخشودگی جرائم تسهیلات بانکی واحدهای تولیدی تا پایان اسفند 1400 برای آخرین بار تمدید شد. 
وزیر اقتصاد با بیان اینکه باید بیمه‌گری هوشمند در کشور راه‌اندازی کرد، ادامه داد: استفاده از فناوری‌ها‌ی دیجیتال در بیمه مناسب است اما بیمه‌گری ما هوشمند نیست و باید مبتنی بر ریسک به معنی واقعی در کشور شکل گیرد. صندوق بیمه حوادث طبیعی به زودی ابلاغ و راه‌اندازی می‌شود تا کشور در مقابل حوادث مختلف، بیمه شود. 
خاندوزی اضافه کرد: بخشی از مخاطبان صنعت بیمه، شهروندان اهل تسنن هستند که آنها می‌خواهند از بیمه تکافل استفاده کنند و باید اعتراف کنیم صنعت بیمه ما در این زمینه عقب است و همچنین بلایای طبیعی و تحولات اقلیمی که در کشور روی داده را نمی‌توان نادیده گرفت. 
او افزود: برای تسریع در پرداخت خسارت بیمه‌ها باید سامانه‌های پرداخت بیمه دقیق باشد و در کمترین زمان ممکن انجام شود. لازم است در این زمینه بخش‌های مرتبط با بیمه مانند پزشکی قانونی، ناجا، راه و شهرسازی به صورت برخط با سامانه‌های بیمه در ارتباط باشند تا در حوادث سریعاً پرونده تشکیل و خسارت‌ها پرداخت شود. 
همچنین محسن رضایی؛ معاون اقتصادی رئیس‌جمهور با بیان اینکه 200 هزار نفر در صنعت بیمه شاغل هستند، ادامه داد: تلاش کنید هزینه‌های بیمه را کاهش داده و کیفیت را افزایش دهید و با افزایش بیمه زندگی، ضریب نفوذ بیمه را بالا ببرید. البته بیمه مرکزی باید نظارت کند و اجازه ندهد ضریب خسارت در کشور بالا رود تا شرکت‌های بیمه دچار ورشکستگی نشوند. البته فعالان صنعت بیمه، انتظارات و پیشنهادات خود از دولت جدید در مورد این صنعت را ارائه کنند.
او با اشاره به اینکه صنعت بیمه باید از تعارض منافع دور باشد و بیمه مرکزی رقیب شرکت‌های بیمه‌ای نشود، افزود: بیمه‌گری هوشمند یکی از اولویت‌های صنعت بیمه است و باید از بلاکچین‌ها یا زنجیره‌های رمزی در صنعت بیمه استفاده کرد.
معاون اقتصادی رئیس‌جمهور گفت:‌ در حال حاضر سهم صنعت بیمه در سرمایه‌گذاری اندک است و باید با انتشار اوراق، سرمایه‌گذاری در این صنعت بیشتر شود. 
رضایی درباره بانک‌های خصوصی هم تصریح کرد: بانک‌های خصوصی درست شده‌اند که سود بانکی را کاهش دهند اما نرخ سود بانکی را بالا بردند و بخشی از نقدینگی جامعه را همین بانک‌های خصوصی اضافه کردند و اصلاح بازار به معنای واقعی باید انجام شود.