kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۰۹۳۵
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۶

افزایش اندک شاخص بورس در روز نوسانی بازار سرمایه

 

بازار سرمایه دیروز، روز پرنوسانی بود تا جایی که شاخص کل بورس در ابتدای معاملات، صعودی و در ساعات پایانی دوباره نزولی شد.
به گزارش ایسنا، بازار سرمایه روزی پرنوسان را در روز گذشته پشت سر گذاشت و شاخص کل بورس که به صورت پله پله در ساعات میانی معاملات صعودی شده بود و تا یک میلیون و ۳۶۹ هزار واحد افزایش یافته بود در ساعات پایانی دوباره روندی نزولی به خود گرفت و نهایتا با
۱۳۱۶ واحد افزایش در رقم یک میلیون و ۳۶۸ هزار واحد ایستاد.
این در حالی است که شاخص کل با معیار هم وزن ۱۸۵۵ واحد کاهش یافت و به رقم ۳۷۵ هزار و ۴۰ واحد رسید. معامله‌گران این بازار ۴۲۳ هزار معامله به ارزش ۳۲ هزار و ۲۸۶ میلیارد ریال انجام دادند. در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس با ۱۳۲ واحد کاهش در رقم ۱۹ هزار و ۴۹۳ واحد ایستاد. معامله‌گران این بازار ۲۲۸ هزار معامله به ارزش ۱۶ هزار و ۷۶۸ میلیارد ریال انجام دادند.
درحالی که سال گذشته تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه برای حمایت از این بازار تصویب شد و کارشناسان بر این باورند که بازار سرمایه در این روزها از کمبود نقدینگی رنج می‌برد، هنوز جزئیات اجرای این مصوبه مشخص نیست و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تاکید بر اینکه مصوبه مذکور در حال پیگیری است، اعلام کرده که دولت سیاستی دارد که ارز صندوق توسعه ملی به ریال تبدیل نشود و منابع از محل ریال‌هایی که قبلا تبدیل شده است به صندوق تثبیت تزریق شود.
در هر صورت تقریبا جزئیات زیادی از تزریق منابع در دست نیست. تنها آمار موجود از سوی ابراهیم آقابابائی؛ رئیس سابق صندوق توسعه و تثبیت بازار اعلام شده است که نشان داد تا اول تیرماه سال جاری،
۲۰۳۴ میلیارد تومان (۱۰۰۰ میلیارد تومان در پنجم آذرماه سال گذشته و ۱۰۳۴ میلیارد نیز در اردیبهشت ماه سال جاری) تزریق شده است.
مجید عشقی؛ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار هم در آخرین اظهار نظر خود در مورد مصوبه تزریق منابع از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه اعلام کرد که این مصوبه درحال پیگیری است. البته بخشی از آن تزریق شده است و تلاش می‌کنیم این منابع به صورت مستمر و هر ساله به صندوق تثبیت تزریق شود. دولت سیاستی دارد که ارز صندوق توسعه ملی به ریال تبدیل نشود و منابع از محل ریال‌هایی که قبلا تبدیل شده است به صندوق تثبیت تزریق شود. اما به نظر من با بازگشت اعتماد و ثبات به بازار سرمایه نیازی به منابع صندوق نخواهیم داشت. هرچند صندوق تثبیت و توسعه بازار در جایی که لازم باشد ورود پیدا می‌کند اما تلاش این است که کمترین حضور را داشته باشد تا بازار به حالت عادی برگردد.
بازار سرمایه روی شیب منفی در حرکت بوده و بسیاری از کارشناسان بر این باورند که طرف فروش در بازار قوی نیست اما از آنجاکه در بازار نقدینگی وجود ندارد و منابعی در بازار نیست، روند حرکت شاخص‌ها نزولی می‌شود.