kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۱۸۵۶
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۸

واکسن کرونا خارج از سیستم نوبت‌دهی تزریق نمی‌شود

 


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این‌که واکسن کرونا خارج از سیستم نوبت‌دهی تزریق نمی‌شود، گفت: تزریق واکسن کرونا و ایرانی یا وارداتی بودن آن، بستگی به موجودی هر مرکز دارد.
بابک عشرتی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، درباره واکسیناسیون کرونا در دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: ما به‌طور متوسط برای هریک از مراکز تجمیعی، پنج تیم واکسیناتور داریم که هر تیم در شیفت کاری، حدود 200 دوز واکسن کرونا تزریق می‌کند؛ در مجموع در 31 مرکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران، به‌راحتی می‌توانیم 20 هزار دوز واکسن کرونا را به‌صورت روزانه
تزریق کنیم.
عشرتی با بیان این‌که علاوه‌بر دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی نیز در حال تزریق واکسن کرونا در مراکز واکسیناسیون تهران هستند؛ افزود: با افزایش توزیع واکسن کرونا، سرعت تزریق واکسن افزایش خواهد یافت و فعلاً مشکلی از نظر تعداد واکسیناتورها نداریم اما اگر احساس کنیم افزایش ازدحام داریم یا نیاز به افزایش سرعت واکسیناسیون است، این توانایی را داریم که هم تعداد بیشتری مرکز واکسیناسیون کرونا راه‌اندازی کنیم و هم ظرفیت و تعداد نیروهای انسانی را افزایش دهیم.
وی با اعلام این‌که در زمان حاضر از ظرفیت بسیج، هلال احمر و ارتش برای افزایش نیروی انسانی استفاده می‌کنیم، گفت: در صورت نیاز به افزایش سرعت تزریق واکسن‌های کرونا، از نیروهای انسانی این نهادها و سازمان‌ها که شاخصه‌های موردنظر ما را داشته باشند، برای افزایش ظرفیت واکسیناسیون کرونا استفاده خواهیم کرد. شهرداری نیز اماکن و سالن‌ها را برای انجام واکسیناسیون در اختیار ما قرار‌داده است و همکاری بین‌بخشی خوبی شکل گرفته است.
واکسن برکت در دانشگاه علوم پزشکی ایران توزیع شده است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این‌که در زمان حاضر واکسن «کوو ایران برکت» و واکسن‌ وارداتی در مراکز واکسیناسیون کرونا توزیع شده است، ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت‌گرفته در وزارت بهداشت، این واکسن‌ها به‌ترتیب گروه سنی اعلام‌شده (فعلاً بالای 68 سال) تزریق خواهد شد.
می‌توانیم نوع واکسن کرونا را
خودمان انتخاب کنیم؟
عشرتی در پاسخ به این سؤال که مردم حق انتخاب از بین واکسن ایرانی و خارجی را دارند؟ بیان داشت: خیر؛ تزریق واکسن کرونا و ایرانی یا وارداتی بودن آن، بستگی به موجودی هر مرکز دارد و اگر بخواهیم به مردم حق انتخاب نوع واکسن را بدهیم، این امر باعث بروز بی‌نظمی خواهد شد؛ بنابراین سعی می‌کنیم در هر روز، تنها یک نوع واکسن را تزریق کنیم؛ به‌عنوان مثال اگر امروز در یک مرکز فقط واکسن‌های وارداتی را تزریق کنیم روز بعد، فقط واکسن ایرانی را تزریق می‌کنیم؛ یعنی توزیع واکسن یکنواخت است.
اطلاعات واکسن کرونا
در سامانه تی‌تک ثبت می‌شود
وی در پاسخ به این سؤال که آیا درج سریال واکسن روی کارت واکسن افراد، ضروری است؟ گفت: در زمان حاضر با توجه به این‌که با بارکدخوان، سریال واکسن را در سامانه تی‌تک سازمان غذاودارو ثبت می‌کنیم، نیازی به ثبت کردن سریال واکسن روی کارت واکسیناسیون نیست. نوع واکسن، تاریخ تزریق دُز اول و زمان مراجعه برای تزریق دُز دوم روی کارت واکسیناسیون کرونا نوشته می‌شود؛ البته ما زمان تزریق دُز دوم را نیز با پیامک به افراد اطلاع می‌دهیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران تأکید کرد: افرادی که قرار است بر اساس اعلام وزارت بهداشت، واکسن کرونا تزریق کنند حتماً پیش از مراجعه به مراکز بهداشتی، به سامانه salamat.gov.ir مراجعه و اطلاعات خود را وارد سامانه کنند و منتظر پیامک نوبت‌دهی بمانند. در مراکز بهداشتی قرار شده است به هیچ‌کس، خارج از سیستم نوبت‌دهی، واکسن کرونا تزریق نشود.
عشرتی افزود: روز یکشنبه که سامانه
salamat.gov.ir برای افراد بالای 65 سال بازگشایی شد؛ تنها در محدوده دانشگاه علوم پزشکی ایران، 50 هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند که دیروز به 13 هزار نفر از آنها نوبت داده‌ایم و برای جلوگیری از شلوغی مراکز، در روزهای آتی به سایر واجدین شرایط نیز نوبت‌دهی خواهد شد و مردم به هیچ عنوان نگران این نباشند که برایشان پیامک ارسال نشده است. ما با تمام توان در حال افزایش سرعت تزریق واکسن هستیم.