در دانشگاه شهید چمران چه خبر است؟!
دانشگاه شهید چمران اهواز یکی از مهمترین دانشگاههای جنوب غرب کشور که نقش مهم و اساسی سالها در تحولات فرهنگی و سیاسی و علمی کشور داشته است. دانشگاهی که سالهای دفاع مقدس سنگر رزمندگان دفاع مقدس بوده و در دل خود یادگاریهای ارزشمندی از رشادتهای بسیجیان مخلص خمینی دارد.
روزهای ابتدایی جنگ دانشکده کشاورزی سنگر مستحکم یاران چمران بود بارها مقام معظم رهبری در دوران دفاع مقدس در این دانشگاه حضور و با رزمندگان دیدار داشت. دانشگاهی که همین زیبنده بودن بنام شهید چمران سنگینی رسالت این دانشگاه را دو چندان میکند. نامی که در دوران اصلاحات، عدهای از مغرضین سیاسی با حمایت استاندار وقت بسیار تلاش کردند؛ نام چمران را از تارک دانشگاه حذف کنند.
از آن تاریخ و نام و نشان دانشگاه شهید چمران در سالهای اخیر نه نامی مانده و نه نشانی! حذف جریان مومن و انقلابی از جریان دانشگاه و دمیدن در جریانهای غیرانقلابی و حمایت و پشتیبانی از این جریانها، این دانشگاه را به محفلی سیاسی و فرهنگی برای جریان غیرانقلابی بدل کرده است.
دانشگاه در طی سالهای اخیر در شاخصهای فرهنگی چنگی به دل نمیزند و گماردن مدیران فرهنگی با عینک سیاسی که شناختی دقیق از فرهنگ دانشگاه ندارند؛ فرهنگ را به گمشده حقیقی این سالهای دانشگاه بدل کرده است.
هر چند این نامدیریتی به این محدود نبوده و در سایر شاخصهای علمی و آموزشی و پژوهشی و اداری نیز با کاهش محسوس رتبه دانشگاه روبهرو هستیم. به طوری که پرسنل دانشگاه در حداکثر نارضایتی از مدیریت قرار دارند، تجمع و تحصنهای مکرر پرسنل در دانشگاه؛ غیرشفاف بودن نحوه تبدیل وضعیت؛ اعمال مدرک پرسنل و پرداخت اضافه کار مجموعه را با انبوهی ابهام روبرو ساخته است. برخوردهای نامناسب مدیریت دانشگاه و اعمال سلیقههای شخصی روح آکادمیک و علمی دانشگاه را زدوده و دانشگاه شهید چمران اهواز را به یک باشگاه سیاسی تنزل داده است.
این عدم شفافیت و تبعیض فقط به پرسنل محدوده نبوده و اساتید نیز دل خونی از این مدیریت بسته دارند به طوری که ابهامات زیادی در نحوه عقد قراردادهای ارتباط با صنعت و ارتقا اساتید وجود دارد. هنوز بخش زیادی از دانشکده مهندسی با این سؤال روبهرو هستند نحوه فعالیت پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه چگونه است؟ این قراردادهای مرکز چگونه و با حضور چه افرادی بسته شدند؟ نقش رئیس دانشگاه در این قراردادهای فنی و مهندسی چیست؟
بخش مصیبت بار و فاجعه بار مدیریت دانشگاه که مسیر دانشگاه را به قهقرا در این سالها سوق داده است؛ جذب اساتید که همواره باید براساس شایستگی علمی باشد؛ به رفاقتهای سیاسی و جناح بازی تنزل داده است. فردی که هیچ یک از شاخصهای علمی را نداشته و با فشار جریان سیاسی افراطی اصلاحات به مدیریتهای گوناگون گمارده و در نهایت با سفارش یک نماینده افراطی مجلس ششم به عنوان هیئت علمی بکارگیری میشود. این در حالی است که بسیاری از جوانان با سواد کشور در پشت درهای بسته دانشگاه قرار گرفتند! این نحوه برخورد با علم و کرسی هیئت علمی به اعتبار و حیثیت علمی دانشگاه آسیب جدی میزند. مسئلهای که در این ماههای آخر دولت سرعت بیشتری گرفته است.
بخش سوگمندانه دانشگاه؛ معاونت فرهنگی دانشگاه است که در طی این سالها با قدرت و شدت جریان مومن و انقلابی را مقوله فرهنگ طرد کرده و میدان را به جریان سکولار و غیر مذهبی سپرده است. بخش فرهنگی در طی این سالها با گماردن مدیریت ضعیف و جابهجایی مکرر به ضعیفترین سطح خود سقوط کرده است. به طوری که مدیریت دانشگاه در یک مراسم عمومی و فرهنگی حتی از انداختن چفیه بسیجی که افتخار هر مومن به انقلاب است، امتناع میکند.
در سالهای اخیر معاونت فرهنگی به شکل خزنده به خالی کردن زیر پای جریان انقلابی پرداخته و با حذف جریان انقلابی که بارها رهبری انقلاب نسبت به این مسئله هشدار داده بودند، کارکرد فرهنگی دانشگاه را به ضد خود تبدیل کرده است. دانشگاهی که باید چمرانپرور و شهید شهریاریساز باشد؛ به محملی برای بسط برنامههای مختلط و در ضدیت کامل با فرهنگ اسلامی بدل شده است.
اخیرا به بهانه افتتاح سومین نمایشگاه مد، لباس و صنایعدستی در دانشگاه شهید چمران اهواز که با حضور و حمایت معاون رئیسجمهور برگزار شد؛ برای چندمین بار شاهد اجرای موسیقی زنده و ترانهخوانی خانمها بودیم. مسئله دردآور که با حمایت و در حضور رئیس دانشگاه و معاون فرهنگی اجرا شد. مسئلهای که قلب هر مومن و ولایتمداری را به درد میآورد. مسئلهای که بارها رهبری انقلاب تاکید داشته که ترویج موسیقی و ترانهخواندن زنان با روح دانشگاه سنخیتی ندارد و این مسئله نباید کارویژه دانشگاه باشد.
بیشک اینگونه یورش بردن به آرمانهای انقلاب و مبانی فرهنگی و بسط و توسعه آن بین جوانان اثرات درازمدتی داشته و باعث فروکاستن کارکرد دانشگاه از تربیت جوان مومن انقلابی به فردی به غیر از این میشود. تعمد دولت اعتدال در تغییر ذائقه فرهنگی جوانان مسئلهای است که در نخستین روزهای دولت آیتالله رئیسی باید متوقف شود. به گزارش خبرنامه دانشجویان، همچنین لازم است دولت سیزدهم با این مدیران که در جریان خلاف منویات رهبری به بسط و توسعه فرهنگی غیرانقلابی اهتمام دارند؛ مماشات نکرده و دانشگاه شهید چمران را به ریل آرامش؛ تولید علمی؛ تکریم اخلاقی پرسنل و استادان و فرهنگ دینی که روح فرهنگ عمومی مردم ایران است؛ سوق دهد.