kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۱۸۱۲
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۴

اعتراض دانشجويان دانشگاه فرهنگيان با «هشتگ حراج تربيت معلم»!

 


آیین‌نامه مشارکت دانشگاه‌ها در تربیت نیروی انسانی آموزش و پرورش، باعث اعتراض دانشجومعلمان، دانشگاه فرهنگیان شده است و اعتراض خود را با تجمع جلوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و انتشار توییت‌های اعتراضی در فضای مجازی نشان داده‌اند.
پیش از این مصوبه جلسه 833 شورای عالی انقلاب فرهنگی که آبان 99 به تصویب این شورا رسیده بود؛ توسط حسن روحانی با عنوان ماده واحده «نحوه جذب منابع انسانی در مشاغل آموزشی و تربیتی وزارت آموزش و پرورش» به هیئت وزیران، وزارت آموزش و پرورش و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.
شورایعالی آموزش و پرورش هم «آیین‌نامه نحوه مشارکت دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و حوزه‌های علمیه در تربیت منابع انسانی آموزش و پرورش» را تدوین و بعد از تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کرده است. طبق این آیین‌نامه قرار است از ظرفیت علمی، امکانات فیزیکی، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها سایر مراکز دانشگاهی برای رشته‌های مصوب و دروس مورد نیاز و با درخواست دانشگاه‌های تربیت معلم استفاده خواهد شد.
ماده 4 این آیین‌نامه روش‌های مشارکت در تربیت و توانمندسازی را بیان کرده است. طبق این ماده مشارکت در تربیت و توانمندسازی منابع انسانی در مشاغل آموزشی تربیتی با سه روش‌ برگزاری دوره چهارساله تربیت معلم، برگزاری دوره یک ساله مهارت‌آموزی و برگزاری دوره کارشناسی ارشد صورت می‌گیرد.
دوره‌های 4 ساله برای متعهدین خدمت توسط دانشگاه تربیت معلم با مشارکت سایر مراکز به این صورت است که آموزش‌های تخصصی- موضوعی توسط سایر مراکز ارائه می‌شود. همچنین برای متعهدین خدمت در رشته‌های خاص و کم‌جمعیت و برای داوطلبان آزاد و غیرمتعهدین خدمت در رشته‌های مصوب تربیت معلم، توسط سایر مراکز انجام می‌گیرد.
دوره یک ساله برای دانشجویان علاقه‌مندی است که در رشته‌های تخصصی مورد نیاز آموزش و پرورش در سایر مراکز مشغول به تحصیل هستند و توسط دانشگاه‌های تربیت معلم با برگزاری دوره یک ساله مهارت لازم را کسب می‌کنند.
دوره کارشناسی ارشد هم برای دانش آموختگان سایر مراکز در دانشگاه‌های تربیت معلم با رویکرد آموزش‌های تخصصی و حرفه‌ای و برای شاغلان آموزش و پرورش به ویژه معلمان در دانشگاه‌های تربیت معلم و سایر مراکز در رشته‌های آموزش تخصصی و حرفه‌ای صورت می‌گیرد.
منتقدان معتقدند که این آیین‌نامه به معنای واگذاری وظیفه اصلی دانشگاه فرهنگیان به سایر مراکز است و در عمل این دانشگاه به مراکز مهارت‌آموزی تبدیل می‌شود. دانشجومعلمانی که در دانشگاه فرهنگیان مشغول به تحصیل‌اند، منتقدان اصلی این آیین‌نامه هستند و اعتراض خود را در شبکه اجتماعی توییتر و با هشتگ «حراج تربیت معلم» بیان کرده‌اند.
همچنین اخيراً، برخی از دانشجو معلمان در اعتراض به آیین‌نامه نحوه مشارکت دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و حوزه‌های علمیه در تربیت منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش و جلوگیری از حذف و تضعیف دانشگاه فرهنگیان مقابل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تجمع کرده بودند.
در همين زمينه يكي از دانشجومعلمان معتقد است: «طبق تاکیدات حضرت آقا مبنی بر ضرورت تربیت معلمان تنها از طریق دانشگاه فرهنگیان که مرکز ثقل آموزش و پرورش است؛ با این حال مجددا در پایان بیش از دو هفته دیگر از عمر دولت دوازدهم، بحث واگذار کردن وظایف مستقیم دانشگاه فرهنگیان برای چندمین بار رقم خورده است.»!
به نقل از ايسكانيوز؛ دانشجومعلم ديگري در اين باره اظهار مي‌دارد: «می‌پرسند خب چه اشکال دارد قسمتی از تربیت نیروی انسانی آموزش و پرورش برون‌سپاری شود؟ پاسخ ساده است. فقط تصور کنید تربیت دانشجویان علوم پزشکی را از دست وزارت بهداشت خارج کنند. به نظرتان نتیجه چگونه خواهد بود؟ نتیجه این کار در برخی رشته‌های مربوط به این وزارت را ببینید.»!
يكي ديگر از دانشجويان با اشاره به اینکه رشد و ارتقا دانشجومعلمان وابسته به پایداری دانشگاه فرهنگیان است، نوشته است: «دانشگاه فرهنگیان به عنوان مرکز تربیت افسران سپاه پیشرفت کشور لازم است پابرجا باشد و آنچه باید تغییر کند؛ نگاه مسئولین کشور به این دانشگاه و اهمیتش است.»
يكي ديگر از منتقدين اين تصميم مي‌گويد: «خودشان کم‌کاری کرده‌اند و مستقیم و غیرمستقیم باعث مشکلات و کاستی‌های دانشگاه فرهنگیان شده‌اند، بعد به‌جای حل مسئله می‌خواهند صورت مسئله را پاک کنند. واقعا خسته نباشید.»!
با اين وجود بايد منتظر ماند و ديد كه سرنوشت برون‌سپاري جذب معلمين و مشاركت ساير دانشگاه‌ها علاوه بر دانشگاه فرهنگيان، در تامين نيروي انساني آموزش و پرورش، در دولت آينده چه سرنوشتي پيدا خواهد كرد.