برای تامین برق باید به برنامه توسعه عمل میکردیم نه توافق پاریس(خبر ویژه)
روزنامه جامجم در ارزیابی علل قطع اخیر برق نوشت: جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در حاشیه بازدید از مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور گفت: ظرفیت نصب شده در کشور حدود ۸۵ هزار مگاوات است که از این میزان بین ۵۲ تا ۵۳ هزار مگاوات قابل استفاده خواهد بود. این در شرایطی است که پیک مصرف حدود ۶۴ هزار مگاوات برآورد شده و کسری برق حدود ۱۱ تا ۱۲ هزار مگاواتی داریم.
صحبتهای معاون اول رئیسجمهور در شرایطی گفته میشود که دولت سالانه با سیاستگذاریهای مختلف تولید برق را به حدود ۱۰۰ هزار مگاوات افزایش میداد. آمارها نشان میدهد تولید برق در هشت سال گذشته تنها 17/6 درصد رشد داشته است. در برنامه ششم توسعه باید سالی ۵۰۰۰ مگاوات تولید جدید برق انجام میشد اما سالانه ۲۵۰۰ مگاوات برق جدید تولید شده است.
محقق نشدن و بیتوجهی به مفاد برنامه ششم توسعه باعث شد تا بازارهای صادراتی ایران نیز از دست برود. ایران در سالهای گذشته به برخی کشورهای همسایه از جمله عراق برق صادر میکرد که فعلا متوقف شده است.
مشخص است در این شرایط عراق نیاز خود را از کشور دیگر تامین خواهد کرد و به دست آوردن دوباره آن برای ایران آسان نخواهد بود.
جامجم در ادامه میافزاید: در دولت یازدهم معاهدهای بهنام معاهده پاریس تایید و اجرا شد که برخی کارشناسان دلیل خاموشیهای اخیر را اجرای آن میدانند. در معاهده پاریس آمده به منظور کنترل و کاهش تولید گازهای گلخانهای کشورها در زمینه استفاده از سوخت فسیلی سقف تعیین کنند.
همچنین نگاهی به خاموشیهای اخیر نشان میدهد مهمترین عامل پیشامدهای کنونی، کمتوانی برخی مدیران ارشد در کنترل و راهبری بحرانها، ناشی از انتصابات و انتخابهای ناشیانه دوران اخیر و به حاشیه راندن افراد دانا، توانا، مجرب، متخصص و متعهد است. انتقادات بسیار اساسی و زیادی به سیاستها و عملکرد برخی از مسئولان و مدیران ارشد بخش نیرو وارد است.