خودرو چند برابر قیمت واقعی به فروش میرسد
نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: مسئولان خودروسازی کشور باید توضیح دهند به چه دلیل با وجود اینکه معمولا هزینههایشان ریالی است، اما ملاک تعیین قیمت خودرو، نرخ ارز است.
به گزارش خبرگزاری فارس، حسن نوروزی درباره لزوم توجه همه دستگاهها به موضوع کنترل قیمتها، تصریح کرد: طی یکی دو سال اخیر گرانی کالاهای اساسی، مسکن و خودرو شدت بسیاری داشته است، بهطور مثال در بحث گرانی خودرو تمام دستگاهها، مسئول هستند، چرا که باید خانوارها بتوانند با سهولت خودرو خریداری کنند و نباید فراموش شود که در بسیاری از کشورها خودرو متناسب با درآمد و به صورت قسطی به مردم عرضه میشود.
وی افزود: در حال حاضر خودرو چند برابر قیمت واقعی، آن هم به صورت نقدی به فروش میرسد، اما اگر مدیرعامل شرکتهای خودروساز را سهامداران تعیین کنند نه دولت، از این مشکلات کاسته خواهد شد.
نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس توضیح داد: در حالی که درصد کمی از سهام ایران خودرو دولتی است اما مدیران این شرکت را دولت تعیین کرده و از آنجا که برخی مدیران دولتی صرفا بر اساس رابطه و بدون ضابطه و تخصص انتخاب میشوند مشکلات بر قوت خود باقی است. بنابراین مردم روزبهروز شرایط بدتری پیدا میکنند اما آن مدیر که هیچ سررشتهای در امر خودروسازی ندارد پول بیشتری به جیب میزند.
نوروزی با بیان اینکه قبل از هر مسئلهای باید مدیران شرکتهای خودروساز از طریق سهامداران انتخاب شوند، افزود: دادستان تهران باید به مسئله گرانی خودرو ورود کند. به گفته نوروزی، در شرایط فعلی باید شرکتهای خودروسازی سه شیفته کار کنند تا کمبود عرضه جبران شود و خودروهای تولیدی را به مشتری داخلی به قیمت واقعی بفروشند.
نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: مسئولان خودروسازی کشور به کمیسیون قضایی دعوت میشوند، چرا که باید توضیح دهند به چه دلیل با وجود اینکه معمولا هزینههای مانند حقوق کارگر و انرژی و... ریالی است، اما در نهایت ملاک تعیین قیمت خودرو نرخ ارز است و در صورت محرز شدن تخلف علیه آنها اعلام جرم خواهد شد.
گفتنی است، بررسی وضعیت بازار خودرو طی روزهای جاری نشان میدهد، قیمتها نسبت به یک هفته پیش با روندی افزایشی همراه است که این رشد قیمت در برخی موارد تا 13 میلیون تومان هم میرسد. بازار خودرو در حالی همچنان دستخوش نوسان و افت و خیزهای روزانه است که خودروسازان طی سه ماهه اول امسال نتوانستهاند برنامه تعیین شده از سوی وزارت صنعت را در تیراژ تولید خود عملیاتی کنند. طی سه ماه اول امسال، 236 هزار و 355 دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شد که هرچند نسبت به مدت مشابه سال قبل 9/5 درصد افزایش داشت، اما باز هم به حدنصاب برنامه مشخصشده از سوی وزارت صنعت برای تولید خودرو در کشور نرسید.
در این مدت 217 هزار و 353 دستگاه سواری در کشور تولید شد که در مقایسه با سه ماه اول سال قبل9/4 درصد رشد داشته است. در این مدت تولید ون به 47 دستگاه رسید که افت 31/9 دهم درصدی را نسبت به سه ماهه سال قبل نشان میدهد. در همین حال در مورد تولید وانت باید به رشد 5/2 درصدی اشاره کنیم بهطوری که طی سه ماهه امسال 16 هزار و 767 دستگاه وانت در کشور تولید شد.