از امروز افزایش عوارض ساختمانی در تهران برمبنای ارزش ملک تعیین میشود
به گزارش ایرنا از شهرداری تهران، حامد سلیمی اظهارداشت: مصوبه «نحوه محاسبه عوارض ساختمانی مبتنی بر ارزش مکانی املاک شهر تهران» بهمن سال گذشته به شهرداری ابلاغ شد که بر اساس این مصوبه شورای شهر، ارزش مکانی هر پلاک با بررسی شاخصهای مختلف مشخص شد.
سلیمی ادامه داد: از جمله این شاخصها درصد تراکمی است که طرح تفصیلی شهر تهران در نظر گرفته و خدماتی مانند فضای سبز، ایستگاه حملونقل عمومی، آتشنشانی، مراکز آموزشی، مراکز مذهبی، مراکز درمانی، پارکینگهای عمومی که پیرامون یک پلاک ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه مقرر شد که از ۱۲ تیرماه این مصوبه به اجرا در بیاید، گفت: با اجرای این مصوبه عمده عوارض افزایش پیدا خواهد کرد، از سوی دیگر شهرداری متعهد شد که میانگین عوارض در کل شهر تهران نباید بیش از ۵۰درصد افزایش یابد و کمترین عوارض حدود ۳۵ تا ۳۷ درصد است.
مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران افزود: در یکی دو سال اخیر عوارض نسبت به افزایش قیمت مسکن به ۱۰۰درصد نرسیده و عوارض شهرداری در بهترین و مرغوبترین پلاکهای تهران چیزی حدود ۲ تا ۲.۲ درصد از قیمت واحدها است که حتی لاکچری سازهای تهران اذعان دارند که عوارض شهرداری در مقابل سایر هزینههای ساخت و ساز بسیار ناچیز است.در مناطق کم برخوردار شهر تهران این عدد حتی به ۷ تا ۹ دهم درصد میرسد که این عدد در مقابل خدمات و سرانههای خدماتی که شهرداری مکلف به ایجاد آن شده بسیار ناچیز است.
سلیمی با بیان اینکه از یاد نبریم که انتفاع این عوارض از طریق ارائه خدمات به عامه شهروندان میرسد،در پاسخ به این سؤال که اگر قیمت مسکن کاهش یابد آیا عوارض شهرداری نیز کاهش مییابد؟ گفت: یکی از تعهدات شهرداری در مصوبه شورای شهر تهران این است که رکود مسکن و مرغوبیت مکانی یکی از گزینههای محاسبه عوارض شهرداری است و اگر مسکن ارزان شود اثر مستقیم روی محاسبات عوارض شهرداری دارد.
به گفته وی، آبان ماه هر سال شهرداری مکلف است که پایشی در LR (مرغوبیت مکانی واحدها) داشته باشد و این پایش به لحاظ قیمت، هزینههای ساخت و ساز و گسترش زیرساختهای شهری انجام خواهد شد.