مصرف برق برای نخستین بار از ۶۱ هزار مگاوات گذشت
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، میزان مصرف برق در ساعت ۱۲ و ۲۵ دقیقه روز دوشنبه به رقم ۶۱ هزار و ۳۸۵ مگاوات رسید. این میزان مصرف در مقایسه با مدت مشابه پارسال که ۵۷ هزار و ۲۹۰ مگاوات سقف مصرفی بود، از رشد چهار هزار و ۹۵ مگاواتی برخوردار است.
این میزان مصرف در مقایسه با روز ۳۰ خرداد که ۶۰ هزار و ۶۰۱ مگاوات برق مصرف شده بود، از رشد ۷۸۴ مگاواتی حکایت دارد.
روز دوشنبه «غلامعلی رخشانیمهر» معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفته بود: هفته گذشته میانگین دمای کشور به حدود ۳۶ درجه رسید و براساس نقشههای هواشناسی، دمای هوا در این هفته بین یک تا ۱.۵ درجه افزایش خواهد یافت.
او ادامه داد: با رسیدن میانگین دمای هوا به ۳۸ درجه در کشور، احتمال آنکه رکورد نیاز مصرف برق به ۶۲ هزار مگاوات افزایش یابد، وجود دارد.
معاون هماهنگی توزیع توانیر و دبیر ستاد راهبری اوج بار صنعت برق با بیان اینکه هفته گذشته با رسیدن مصرف به بیش از ۶۰ هزار مگاوات، شاهد شکاف شش هزار مگاواتی در تراز بین تولید و مصرف بودیم، اظهار کرد: این هفته با توجه به شرایط موجود، احتمال تشدید این شکاف بیشتر شده است.
رخشانیمهر تنها راهکار جلوگیری از بروز قطعی برق در این شرایط را تنظیم و مدیریت درست مصرف برشمرد.
او با بیان اینکه حدود ۲۴ هزار مگاوات از برق تولیدی کشور به وسایل سرمایشی اختصاص دارد، گفت: اوج مصرف برق در ساعتهای ۱۲ تا ۱۸ رخ میدهد.
گفتنی است هر چند انتقادات جدی به عملکرد وزارت نیرو در برنامهریزی برای وارد مدار شدن نیروگاههای کشور وجود دارد، با این حال یکی از راههای مدیریت مصرف با همین تولید برق موجود، برخورد تعرفهای با مشترکان پرمصرف میباشد.
بر اساس برخی برآوردها، به طور متوسط حدود 15 تا 20 درصد مشترکان خانگی برق در کل کشور در زمره مشترکان پرمصرف قرار میگیرند. اردیبهشت ماه امسال، مدیرعامل توانیر با بیان اینکه تعداد 750 هزار مشترک، دو برابر مجموع کم مصرفها در کشور برق مصرف میکنند، اظهار کرد: «هر مشترک پرمصرف 20 برابر یک مشترک کممصرف برق مصرف میکند که باید محدود شده و در گام نخست بروشورهای اطلاعرسانی به این مشترکان به وسیله روابط عمومی توانیر تهیه شده که به صورت مجازی یا ارایه بروشور توزیع میشود».
به نظر میرسد کنترل مصرف برای مدیریت شرایط خاص این روزهای صنعت برق کشور، نیازمند برخوردی جدیتر از اطلاعرسانی است و باید مشترکان پرمصرف را با ابزارهای موثر به سمت مصرف بهینه هدایت نمود.