محمد هاشمی: مرحوم هاشمی اگر بود، از همتی حمایت میکرد(خبر ویژه)
محمد هاشمی در گفتوگو با ایلنا، درباره اینکه اگر سال ۹۲ هنگامی که مرحوم آیتالله هاشمی رد صلاحیت شدند، بزرگان کشور در آن زمان نسبت به برخی رد صلاحیتها هشدارهایی را میدادند امروز شاهد رد صلاحیت چهرههایی همچون علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری نبودیم، گفت: اظهارنظرها و عقاید مختلف و متفاوت است، اینگونه نیست که اگر آن زمان طور دیگری رفتار میشد امروز به گونه دیگری اقدام میکردند. نکته مهمی که وجود دارد این است که در منش و سیره آقای هاشمی قهر کردن از صندوق رأی نبود ایشان اگر اتفاقی برایش میافتاد آن را به فرصت تبدیل میکرد.
این فعال سیاسی بدون اشاره به کارنامه ضعیف روحانی و مقبولیت زیر 7 درصد وی در میان مردم گفت: سال ۹۲ هنگامی صلاحیت آقای هاشمی را احراز و تائید نکردند، ایشان آقای روحانی را مطرح کرد و رأی ۳ درصدی وی را به بالای ۵۱ درصد رساند و یک حماسه صورت گرفت، در واقع آقای هاشمی برخلاف کسانی که ایشان را احراز صلاحیت نکردند و خواستند که در مدیریت اجرایی کشور به هر دلیلی نقش نداشته باشد، از شرایط ایجاد شده به گونه دیگری استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: هر نهاد، سازمان و گروهی وظایف و اختیاراتی دارد که بر مبنای آنها عمل میکند و تصمیم میگیرد اما دیگران هم به همین دلایل وظایفی دارند و حرف خودشان را میزنند و اعتقادم بر این است در این فضا حرف آخر را مردم میزنند.
وی اظهار داشت: اختیار دست مردم است، آنان هستند که حرف آخر را میزنند معتقدم اگر مردم طبق تجاربی که در این ۴۰ سال داشتهایم به گفته مرحوم هاشمی پای صندوقهای رأی بیایند و قهر نکنند، اتفاقات به گونه دیگری رقم خواهد خورد.
هاشمی درباره اینکه امروز اسحاق جهانگیری که معاون اول رئیسجمهور است و یا علی لاریجانی که ریاست مجلس را برعهده داشته است رد صلاحیت شدهاند، عنوان کرد: آقای جهانگیری و آقای لاریجانی هیچ کدامشان به پای آقای هاشمی که رد صلاحیت شد، نمیرسیدند. ایشان از اول انقلاب و نهضت و آغاز مبارزات از سال ۱۳۳۰ حضور داشتند و نظیر شخصیتش را در کشور نداشته و نداریم، اما مشاهده میکنیم هنگامی یک چنین شخصیتی احراز صلاحیت نمیشود و عدم احراز برایش میزنند او تهدید را به فرصت تبدیل میکند.
وی ادامه داد: احترام آقایان لاریجانی و جهانگیری را دارم اما اینکه میپرسید چه اتفاقی میافتد؟ میگویم اگر طبق مشی و منش آقای هاشمی رفتار کنند، یعنی بیایند بین یکی از کاندیداهای موجود بایستند، بهتر خواهد بود؛ به طور مثال اگر نظر من را بخواهید آقای همتی یکی از افرادی است که از ابتدا همراه آقای هاشمی بوده است و ایشان به آقای همتی بسیار اعتماد داشت؛ مخصوصا در حوزه اقتصادی که امروز محل اصلی مشکلات کشور است، اگر داوطلبان رد شده از چنین چهرهای حمایت کنند، شاهد رویکرد دیگری در انتخابات خواهیم بود.
هاشمی بیان کرد: آقای همتی بسیار خدمت کرده است، تحصیلاتش مرتبط با اقتصاد و صاحب نظریه است؛ امروز هم بیشترین مشکلات کشور اقتصادی است. همه از معیشت و گرانی گلایه دارند. حال که آقای جهانگیری و لاریجانی احراز صلاحیت نشدند اما شخصیتی مثل آقای همتی صلاحیت گرفته است و به نظرم این یک فرصت است و این دو فرد میتوانند به پشت وی بیایند و این تهدیدی که وجود دارد را به فرصت تبدیل کنند.
وی خاطرنشان کرد: امروز برای مردم اقتصاد اولویت اول را دارد؛ مردم میخواهند خودشان و فرزندشان معیشت و اشتغال داشته باشند. امروز قدرت پول ملی و مسائل اقتصادی بسیار مهم است حال یک اقتصاددان با تجربه به هر دلیلی تائید شده است؛ پس میتوان از این فرد حمایت کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی دولت حسن روحانی بوده و عدهای بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را متوجه وی میدانند با این وجود وی شانس پیروزی دارد؟ گفت: آقای دکتر همتی را آقای هاشمی سال ۹۲ به آقای روحانی پیشنهاد دادند که ایشان را برای بانک مرکزی بگذارید اما ایشان قبول نکردند و عدهای هم نگذاشتند این اتفاق بیفتد، زمانی آقای همتی را در رأس بانک مرکزی قرار گرفت که دلار ۲۰ هزار تومان بود، وی دلار را تا مرز یازده هزار تومان هم آورد، منتها در بقیه موارد شرایط به گونهای پیش رفت که او نمیتوانست کار دیگری انجام دهد. معتقدم چنین فردی در رأس باشد تفاوت دارد با اینکه ۳۰ الی ۴۰ مدیر آنجا دور هم نشستند و باید تصمیم جمعی بگیرند.
هاشمی گفت: عملکرد دولت روحانی به عملکرد رئیس بانک مرکزی ارتباطی ندارد، دولت باید پاسخگوی عملکرد خودش باشد.