تظاهرات ضد نژادپرستی در مینیاپولیس در اولین سالگرد قتل وحشیانه جرج فلوید
«جرج فلوید» مرد سیاه پوست 46 ساله آمریکایی، دوشنبه 25 می2020(5 خرداد 1399) در جریان دستگیری توسط پلیس در شهر مینیاپولیس آمریکا، کشته شد. او بارها در جریان دستگیری و بر اساس تصاویر تلفنهای همراه شهروندان آمریکایی، در حالی که فریاد میزد«نمی توانم نفس بکشم»، جان سپرد. افسر پلیس که زانوی خود را بر گردن فلویدگذاشته بود، گوشش به این حرفها بدهکار نبود. او درحالی که به دوربینها زل زده بود و با شکار خود که حالا دیگر نفس نمیکشید، عکس یادگاری گرفت. تصاویر و فیلمهای مربوط به این جنایت، بلافاصله در سراسر آمریکا منتشر شد و به اعتراضات سراسری انجامید. شدت اعتراضات، آشوبها و درگیریها در بسیاری از شهرهای آمریکا به گونهای بود که بسیاری از کارشناسان و رسانههای آمریکایی این اعتراضات را در نیم قرن اخیر بیسابقه دانستند.حالا یک سال از این جنایت میگذرد و در سالگرد این جنایت وحشیانه، مردم آمریکا بار دیگر در شهر مینیاپولیس به خیابانها ریختند و خواستار پایان نژادپرستی در آمریکا شدند. فعالان حقوق مدنی نیز در این اعتراضات حضور داشتند.
بر اساس گزارشها، معترضان مقابل دادگاه رسیدگی به پرونده «درک شووین» مامور پلیس سفیدپوستی که زانوی خود را روی گردن فلوید قرارداده بود، حضور یافتند. بسیاری از حاضران در این تجمع، تصاویر فلوید و سایر قربانیان پلیس آمریکا را در دست داشتند.«بریجیت فلوید» خواهر جرج فلوید در اشاره به مرگ وی در این تجمع گفت:« یک سال طولانی بود. یک سال دردناک. برای من و خانوادهام بسیار ناراحتکننده بود که زندگیمان در یک چشم بر هم زدن تغییر کرد، هنوز نمیدانم چرا».سایر سخنرانان در این تجمع، خواستار پایان یافتن نابرابری نژادی در سیستم عدالت کیفری آمریکا شدند و شعار میدادند: «زانوی خود را از روی گردن ما بردارید».بنیاد یادبود جرج فلوید، یک سازمان غیرانتفاعی است که خانواده وی در ماه سپتامبر(شهریور) برای مبارزه علیه نابرابری نژادی در آمریکا ایجاد کرده است. این نهاد نیز طی روزهای آتی، میزبان مجموعهای از رویدادها برای بزرگداشت مرگ فلوید خواهد بود.
اصلاحات ساختاری
از سوی دیگر، جدیدترین نظرسنجی انجام شده توسط «اکسیوس» و «ایپسوس» حاکی است که حدود سه پنجم شهروندان آمریکایی بر این باورند، آمریکا باید اصلاحات با هدف اعطای حقوق برابر به سیاهپوستان را ادامه بدهد. سیاهپوستان باید حقوق مساوی با شهروندان سفیدپوست داشته باشند.بر اساس این گزارش، بیش از 92 درصد سیاهپوستان آمریکایی با این مسئله موافقت کردهاند و این رقم در بین سفیدپوستان به 50 درصد رسیده است. بیش از 65 درصد لاتین تبارها و 70 درصد آسیاییها نیز موافق ادامه تلاشها برای برقراری حقوق برابر با سفیدپوستها هستند.این نظرسنجی نشان میدهد در حالی که 87 درصد دموکراتهای سفیدپوست بر این باورند که آمریکا باید به تغییرات مربوط به برقراری حقوق برابر بین سیاهپوستان و سفیدپوستان ادامه دهد، ولی این رقم در بین جمهوریخواهان سفیدپوست به کمتر از 19 درصد رسیده است.این نظرسنجی میافزاید احتمال اینکه سیاهپوستان آمریکایی در یک ماموریت ایست بازرسی پلیس، هدف شلیک نیروهای پلیس قرار بگیرند، سه برابر بیشتر از سفیدپوستان است.
سرقت اسناد پلیس
خبر دیگر از آمریکا اینکه، هکرهای گروه موسوم به «بابوک»، که چندی پیش پایگاههای اطلاعاتی پلیس واشنگتن را هک کرده بودند، بخشی از اسناد به دست آورده را منتشر کردند. به گزارش فارس، روزنامه«گاردین»که توانسته به این اطلاعات دست یابد، در گزارشی نوشته است، طبق استاد لو رفته، پلیس واشنگتن، پس از حمله هواداران «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا، به ساختمان کنگره، همچنان برخی گروههای راست افراطی بهدنبال انجام حملات بودهاند.به نوشته این روزنامه، پلیس واشنگتن در روزهای پس از حمله به کنگره، جاسوسی از شهروندان را افزایش داده بود تا از تهدیدات احتمالی مطلع شود.از سوی دیگر، طبق این گزارشها، با نزدیک شدن برگزاری استیضاح دوم ترامپ بهخاطر حادثه حمله به کنگره، موارد متعددی از تهدید جانی علیه اعضای کنگره صورت گرفته بود و این تهدیدها تا چند هفته همچنان ادامه داشته است.علاوهبر این، در بولتنهای پلیس واشنگتن، به تلاش یک گروه شبهنظامی برای بمبگذاری در ساختمان کنگره در روز سخنرانی «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا، پس از مراسم تحلیف، اشاره شده است.