kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۷۶۱۹
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۹

اخبار ویژه

 

القدس العربی: ایران ضربات سختی به اسرائیل زد
یک روزنامه منطقه‌ای عرب زبان نوشت، ضربات مقاومت فلسطین به اسرائیل، اقتدار منطقه‌ای ایران را نشان داد.
روزنامه القدس العربی در گزارشی نوشت: ضربات اخیر مقاومت فلسطین به اسرائیل نشان داد که ایران تا چه اندازه در افزایش قدرت گروه‌های مقاومت در منطقه موفق عمل کرده است. در همین زمینه روجر بویس در روزنامه انگلیسی خاطر نشان می‌کند: اسرائیل‌اشتباه کرد و در همان دامی افتاد که خود آن را به وجود آورده بود و موشک‌ها به طور غیرمنتظره از نوار غزه به سوی اسرائیل (سرزمین‌های‌اشغالی) شلیک شدند. همچنین اعتراضات در سراسر کرانه باختری شعله‌ور گردید و از یک انتفاضه جدید سخن به میان آمد و بر اساس یک پیش‌بینی واقعی «معامله قرن» «دونالد ترامپ» قبل از شکوفا شدن نابود خواهد شد.
مقاومت فلسطین چند هزار موشک را به سوی شهرهای مختلف از جمله تل آویو شلیک کرد و فضایی از رعب و وحشت ایجاد کرد... ویدیویی در سطح گسترده منتشر شد. این ویدئو یک مرد فلسطینی را نشان می‌دهد که در هنگام شلیک موشک‌های مقاومت از غزه به سوی سرزمین‌های‌اشغالی فریاد می‌کشد، «یا لثارات سلیمانی»، «یا لثارات قاسم» و «بسم الله قاصم الجبارین». انتشار این ویدئو باعث شد تا پرونده موشک‌های موجود در اختیار دو جنبش حماس و جهاد اسلامی و نقش ایران در این پرونده بار دیگر در مطبوعات اسرائیل مطرح شود.
روزنامه «جروزالم پست» گزارشی در ارتباط با زرادخانه موشکی جنبش مقاومت اسلامی حماس و تشکیلات جهاد اسلامی در فلسطین منتشر کرد و نوشت: ارزیابی سازمان اطلاعات اسرائیل نشان می‌دهد که حماس ده‌ها نوع موشک با برد بین ۱۰۰ تا ۱۶۰ کیلومتر در اختیار دارد که می‌توانند بخش اعظم اسرائیل را پوشش دهند و جهاد اسلامی نیز تعداد اندکی موشک‌های «براق ۱۰۰ » را در اختیار دارد که برد آنها بیش از ۱۰۰ کیلومتر است. حماس همچنین صدها موشک در اختیار دارد که برد آنها بین ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر است و می‌توانند سه هدف مهم یعنی تل‌آویو و شهرهای در مسیر آن و فرودگاه «بن گوریون» و بیت المقدس را مورد هدف قرار دهند. جهاد اسلامی نیز تعداد اندکی موشک «براق ۷۰ » با برد مشابه در اختیار دارد. بر اساس ارزیابی نهادهای اطلاعاتی اسرائیل، انبارهای موشکی حماس دربردارنده ۵ تا ۶ هزار موشک کوتاه برد است.
برای مراکز تصمیم‌گیری اسرائیل، نقش ایران در پیشبرد توان همپیمانان منطقه‌اش در زمینه ساخت و پیشبرد سامانه‌های موشکی آشکاراست. «عاموس هرئیل» در روزنامه «هاآرتص» یادآور شد، ایران به پیشرفت نمایانی در پیشبرد صنایع تسلیحاتی خود و ساخت راکت‌ها و موشک‌های دقیق و بالستیک و پهپاد دست یافته است.
هرئیل افزود: نهادهای اطلاعاتی اسرائیل هم‌اکنون شاهد خیزش قابل توجهی در توان ایران در زمینه‌های گوناگون هستند. وی همچنین به یگان ۳۴۰ متعلق به نیروهای سپاه قدس‌اشاره کرد که در زمینه بحث و بررسی و پیشبرد خدمات ارائه شده به تمامی گروه‌های مسلح همپیمان تهران مشغول فعالیت است. رهبران ایران در نظر دارند که هر یک از این گروه‌ها بتوانند در کشور خود در زمینه تولید مواد مورد نیاز خویش به خوکفایی برسند به گونه‌ای که دیگر نیازی به ارسال سلاح نداشته باشند، زیرا چنین توانی در کمتر قابل شناسایی است.

اصلاح‌طلبان وقت تلف می‌کنند احتمال پیروزی رئیسی بسیار بالاست
یک فعال اصلاح‌طلب می‌گوید؛ پرونده اصلاح‌طلبان بسته شده و کسی در انتخابات به آنها رأی نخواهد داد؛ آنها وقت خود را تلف می‌کنند.
صادق زیباکلام ضمن اظهاراتی در پیام‌رسان کلاب هاوس گفت: من معتقدم که قطعاً آقای رئیسی پیروز این انتخابات می‌شوند، ایشان یقیناً سبک و سنگین کردند و بررسی‌هایشان نشان داده است که شانس‌شان برای پیروزی بسیار بالاست. ایشان قطعاً به این نتیجه رسیدند که پیروز می‌شوند و این اتفاق برایشان یک اعتبار است.
زیباکلام تأکید کرد: من پیروز این انتخابات را آقای رئیسی می‌دانم. به این خاطر تعجب کردم که آقای دکتر لاریجانی ثبت‌نام کردند، چون با حضور آقای رئیسی هیچ شانسی برای دیگر کاندیداها وجود ندارد.
وی گفت: در مورد اصلاح‌طلبان، ثبت‌نام آقای تاج‌زاده یک موجی در بدنه اجتماعی‌شان به وجود آورد. یک اقلیتی در کلاب‌هاوس می‌گفتند که با تأیید صلاحیت آقای تاجزاده ممکن است در انتخابات شرکت کنند. در روم تشکیل شده با حضور آقای تاجزاده از ایشان سؤال شد که در صورت رد صلاحیت، از فرد دیگری حمایت می‌کنید یا نه، آقای تاجزاده پاسخ قطعی به این سؤال ندادند.
وی گفت: پرونده اصلاح‌طلبان بسته شده و آنها وقتشان را تلف می‌کنند. کسی به این گروه رأی نخواهد داد و رقابت در اردوگاه اصولگرایان باقی می‌ماند.
وی گفت: من خیلی شانس زیادی برای آقای لاریجانی نمی‌بینم، دلم می‌خواست که از آقای لاریجانی می‌پرسیدم به چه امیدی در انتخابات شرکت کردند؟ پیروزی آقای رئیسی را در رقابت با آقای لاریجانی که اصلی‌ترین رقیب‌شان است یک جورهایی قطعی می‌بینم.
اظهارات لاریجانی معطوف به آخرین نظرسنجی‌هاست؛ چنان که در نظرسنجی مرکز افکارسنجی ایسپا (نزدیک به دولت در هفته آخر اردیبهشت)، آقای رئیسی 36/7 درصد رأی داشته و آقایان جهانگیری، لاریجانی و پزشکیان، به ترتیب، 1/6 درصد، 3/5 درصد و 2/1 درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی را حائز شده‌اند.

ریزش یک میلیون واحدی یعنی «اوج بورس»؟!
ادعای آقای روحانی درباره بورس، آن هم در ایامی که بورس با شدید‌ترین ریزش‌ها مواجه شده، اعتراض مطبوعات حامی و منتقد دولت را برانگیخت.
روزنامه جهان صنعت در این زمینه نوشت: همزمان با سخنان آقای روحانی مبنی بر اینکه «بازار سرمایه را به اوج رساندیم»، شاخص کل بورس بیشترین ریزش از ابتدای سال جاری را تجربه کرد. این افت تاریخی همچنین با بزرگ‌ترین عقبگرد شاخص هم‌وزن طی سه ماه گذشته همراه شد.
با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری، بازار این‌گونه ادعاها دوباره داغ شده و صحبت‌هایی از قبیل حل سه روزه مشکل بورس و... مطرح می‌شود. این در حالی است که التهاب‌آفرینی‌های تازه در زمین بازار سرمایه نتیجه‌ای جز بی‌رمق‌تر شدن معاملات بازار و افزایش ترس سهامداران از سرنوشت بورس به‌دنبال نداشته است. نمونه آن نیز شدت گرفتن خروج پول حقیقی از بازار طی هفته‌های اخیر، افت 18 هزار واحدی شاخص کل و تداوم فشار فروش در سه‌چهارم سهم‌های بازار بوده است به نحوی که ارزش معاملات خرد سهام طی اردیبهشت‌ماه، به سطح پاییز سال 98 بازگشته است.
تحلیلگران بازار سرمایه همواره دخالت‌ها، دستکاری‌ها و اظهارنظرهای غیرکارشناسی و سودجویانه برخی مقامات را از دلایل مهم سقوط بورس در سال گذشته و عدم بازگشت به وضعیت متعادل ارزیابی می‌کنند. با این حال ادعاها درباره بازار سرمایه تمامی ندارد.
در همین حال وزیر اقتصاد هم اظهار کرده بود زیرساخت‌های بازار بورس امروزه تحول اساسی پیدا کرده و قابلیت‌های آن گسترده شده است.
روحانی و دژپسند در حالی این اظهارات را بیان کرده‌اند که دولت به عنوان مقصر اصلی افت و خیزهای پرشتاب و زیان‌بار بازار سرمایه شناخته می‌شود و صاحب‌نظران اقتصادی پیش از این با بررسی جوانب مختلف رفتارهای دولت در قبال بازار سرمایه نسبت به پیامدهای آن هشدار داده بودند. اهالی بازار سرمایه بر این باورند که دولت پس از دخالت و بهره‌برداری از این بازار آن را به حال خود رها کرده و در حمایت از بورس و سهامداران متضرر آن تنها به سر دادن شعار بسنده کرده است.
در همین حال روزنامه خراسان نیز در گزارشی تاکید کرد: در روزی که بازار بورس، افت 18 هزار واحدی شاخص سهام را تجربه کرد، آقای روحانی گفت بازار بورس را به اوج رساندیم، حال یک فراز و نشیبی هم دارد(!)
عملکرد دولت در بورس و اشتباهات فاحش در دوره‌های حساس مثل تغییر مدیرعامل در انتهای سال 98، موج‌سواری بر رشد افسارگسیخته در نیمه اول 99 و دعوت از مردم برای حضور در بورس در تابستان 99 که بازار در قله خود قرار داشت، ناهماهنگی، بی‌تدبیری در آزادسازی سهام عدالت، مداخله در بازار در روزهای اوج و بی‌عملی در روزهای افت شدید، بر همه واضح است و اظهارات رئیس‌جمهور در دفاع از عملکرد دولت را باید در زمین‌ بازی‌های سیاسی در آستانه انتخابات و پاسخ به انتقادات تفسیر کرد. وگرنه بعید است خود دولتی‌ها هم بتوانند از آنچه رئیس‌جمهور می‌گوید، دفاع کنند.
به گزارش خراسان، اظهارات عجیب روحانی درباره بورس، واکنش‌های فراوانی را در فضای مجازی برانگیخت. کاربری نوشت: لطفا نمودارهای بورس را چپه در دست نگیرید. کاربر دیگری نوشت: جناب روحانی سقوط یک میلیونی شاخص بورس را می‌فرمایند نشیب!
خراسان در پایان نوشت: واقعیت این است که اکنون به جبران همین زیان تحمیل شده به سهامداران به‌طور رسمی از جیب همه مردم و به قیمت افزایش نقدینگی، در حال تزریق پولی به بورس هستیم که معلوم نیست، بتواند شاخص کل را تکان جدی دهد. بدتر از این، اعتمادسوزی است که عده‌ای را به سمت بازار رمزارزها سوق داده، با معاملات روزانه تا 5 هزار میلیارد تومان عملا موجب خروج سرمایه از کشور شده است.
روزنامه وطن‌ امروز هم اظهارات آقای روحانی را «نمک به زخم سهامداران» توصیف کرد و نوشت: بورس از زمان دعوت روحانی از مردم به بورس، یک میلیون واحد ریزش داشته است.
روحانی در حالی مدعی شده دولت او بازار سرمایه را به اوج رسانده که از مرداد سال 99 سهامدارانی که به دعوت شخص روحانی وارد این بازار شده‌اند، حداقل 80 درصد سرمایه‌شان را از دست داده‌اند.
به لطف سیاست‌های اقتصادی دولت روحانی و ناهماهنگی‌های کابینه اقتصادی او، بازار سرمایه ریزش بی‌سابقه‌ای را در تاریخ به ثبت رساند و شاخص از بالای 2 میلیون به مرز یک میلیون رسید. همزمان سهام سهامداران خرد هم با ریزش 80 درصدی همراه شد و در نهایت شد آنچه نباید می‌شد. در واقع عده زیادی با اعتماد به دولت روحانی سرمایه‌های اصلی زندگی‌شان را از دست دادند.
سرمایه‌های مردم در حالی در بازار سرمایه سوخت که گفته می‌شود هدف دولت از دعوت مردم برای ورود به این بازار، تامین کسری بودجه بوده و بعد از آنکه پول زیادی در این محل به دست آورد، رسما بازار سرمایه را رها کرد.

منتجب‌نیا: مردم از روحانی ناراضی‌اند به جهانگیری و لاریجانی رأی نمی‌دهند
در حالی که طیفی از اصلاح‌طلبان به حمایت از نامزدهای نیابتی مانند علی لاریجانی تمایل دارند، یک فعال اصلاح‌طلب گفت: کاندیدای نیابتی، به طور کامل جبهه اصلاحات را از بین می‌برد.
رسول منتجب‌نیا دبیر حزب جمهوریت که مدتی است روابطش با جبهه اصلاحات شکرآب است، به روزنامه آرمان گفت: اصلاح‌طلبان در قالب نهاد اجماع ساز تلاش می‌کنند که به وحدت برسند و چهره‌های قابل توجهی هم در این جریان کاندیدا هستند. با این حال گروه‌ها و احزاب هر کدام تلاش می‌کنند که کاندیدا یا کاندیداهای خود را در آن نهاد جا انداخته و حمایت اصلاح‌طلبان را جلب کنند. من همیشه تاکید داشتم که اصلاح‌طلبان به وحدت برسند اما نه به وحدت نامبارک و وحدتی که به زیان مردم است. این وحدت در صورتی می‌تواند به سود مردم، اصلاحات و نظام باشد که فرد اصلح را انتخاب کنند. یعنی واقعا به دور از فشارها و برنامه‌هایی که گاهی ریخته می‌شود و عوامل دیگر عمل کنند. مثلا اگر 10 نفر اصلاح‌ طلب وجود دارد ببینند کدام یک صلاحیت بیشتری دارد و برای جامعه مفید‌تر است. این نباشد که هر یک از احزاب به طور حزبی عمل کنند و کاندیدای خود را مطرح کنند و به نهاد اجماع ساز برای تایید و معرفی وی فشار بیاورند. ولو اینکه طرف اصلح نباشد و در میان مردم نیز موقعیت نداشته باشد.
وی افزود: اکنون مردم ناراضی هستند و نارضایتی‌ آنها از سیاست‌‌های دولت است و باید توجه داشته باشیم که کاری نکنیم مردم بیشتر از اصلاح‌طلبان عصبانی شوند. باید افرادی انتخاب شوند که حرف جدید و طرح نویی داشته باشد و جامعه ذهنیت منفی نسبت به آنها نداشته باشد. من تاکید می‌کنم که اصلاح‌طلبان سراغ کاندیداهای نیابتی نروند چرا که آبرو و حیثیت خود را برای همیشه از دست خواهند داد. مبادا به این جمع‌بندی برسند که چون تعداد قابل توجهی کاندیدای اصلاح‌طلب دارند آنها را کنار گذاشته و به سراغ گزینه دیگری بروند. این نهایت ضعف و ذلت اصلاح‌طلب‌هاست. ما دو دوره چوب حمایت از کاندیدای نیابتی را خوردیم و اکنون هم ضربه‌ای که اصلاح‌طلبان از جامعه می‌خورند به خاطر همین مسئله است. تازه آقای روحانی فردی نبود که اصولگرای محکمی باشد و ادعای اصولگرایی هم نمی‌کند اینجور با ما برخورد کرد. حال اگر کاندیدایی اصولگرا باشد و سابقه اصولگرایی و برخورد شدید و تند با اصلاح‌طلبان داشته باشد نباید تمام حیثیت و سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبی را در سبد فردی بریزیم که نه تنها اصلاح‌طلب نیست بلکه اعتقادی هم به اصلاح‌طلبی ندارد. این واقعا خطر بزرگی است که در صورت رفتن به سمت آن قطعا و مسلما مردم و طرفداران اصلاح‌طلبان آن را نخواهند بخشید.
وی درباره نامزدی جهانگیری هم گفت: البته در این شرایط نباید به نقد پرداخت ولی باید به این‌اشاره کنم که قطعا و مسلما آنهایی که از دولت ناراضی هستند کسانی که با آقای روحانی بودند را جدا و تفکیک نمی‌کنند. کما اینکه امروز چوبی که اصلاح‌طلبان از مردم می‌خورند به دلیل حمایت از آقای روحانی است. مگر می‌شود کسی کارهای دولت را در اختیار داشته باشد و مردم نیز از دولت ناراضی باشند اما او آسیبی نبیند؟ حملات و هجمه‌هایی که در فضای مجازی صورت می‌گیرد به همین دلیل است که مردم نمی‌توانند تفکیک کنند و جای تفکیک هم نیست. بالاخره سیاست مجموعه دولت یک امر مشخصی بوده و نه آقای جهانگیری بلکه دیگر آقایان نیز کاندیدا می‌شدند همین اوضاع بود. بالاخره اکثریت مردم ناراضی هستند ولی این نارضایتی ضربه می‌زند و دوستانی که تصمیم گیری می‌کنند باید به این مسئله توجه داشته باشند که تعلقات جبهه‌ای و حزبی باعث نشود، شکست بخوریم.