فعالیت مشاغل گروه 2 در شهرهای قرمز مجاز شد
ممنوعیت سفر از 21 تا 25 اردیبهشت در همه استانها
با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا در تعطیلات ایام عید فطر تردد بین استانها در تمام کشور از 21 تا 25 اردیبهشت ممنوع است.
به گزارش ایرنا، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تصمیمات جلسه روز پنجشنبه این ستاد گفت: دو تصمیم مهم در جلسه کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور رئیسجمهوری به منظور مدیریت و مقابله دقیقتر و ویژه در کنترل پیک چهارم گرفته شد که در تصمیم نخست مقرر شد تمامی سفرها در سراسر کشور در همه رنگبندیها از ساعت ۱۲ ظهر روز سهشنبه ۲۱ اردیبهشت تا ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه ۲۵ اردیبهشت مصادف با تعطیلات عید سعید فطر ممنوع باشد و تمام راههای ارتباطی ورودی و خروجی این استانها مسدود و تردد ممنوع خواهد بود.
علیرضا رئیسی در پاسخ به این سؤال که آیا ممنوعیت برای سفرهای ریلی و هوایی نیز اعمال خواهد شد، توضیح داد: خیر این ممنوعیتها فقط برای خودروهای شخصی است که از سفر و تردد آنها در سراسر کشور در همه رنگبندیها جلوگیری خواهد شد و با اعمال جرائم سنگین رانندگان متخلف اعمال خواهد شد.
رئیسی افزود: در تصمیم دوم نیز مقرر شد اصناف گروه مشاغل ۱ و ۲ با محدودیتهای سختگیرانهتری از روز شنبه در شهرهای قرمز و نارنجی فعالیت کنند، اما سختگیریها در ارتباط با رعایت پروتکل افزایش پیدا میکند و اگر کسب کاری پروتکلها را رعایت نکند و باعث شود که نقض پروتکل صورت بگیرد و مسجل شود، حدود سه هفته در شهرهای قرمز و دو هفته در شهرهای نارنجی تعطیل خواهد شد.
گفتنی است، براساس پیشنهاد ارایه شده از سوی کمیتههای تخصصی ستاد ملی کرونا، تمدید محدودیتهای اعمال شده در شهرهای نارنجی و قرمز برای عبور کامل از پیک چهارم به تصویب رسید.
ابلاغ رسمی ممنوعیت کلیه سفرها در ایام عید فطر از سوی وزیر کشور
وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا در نامهای که خطاب به وزیر راه و شهرسازی و فرمانده نیروی انتظامی صادر شد، به استناد مصوبه رؤسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مدیریت کرونا، ممنوعیت کلیه سفرها در ایام عید فطر در سراسر کشور، از ساعت ۱۲ روز سهشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه تا ظهر روز شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ را رسما ابلاغ کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی، فرمانده قرارگاه در این ابلاغیه، از وزارت راه و شهرسازی و ناجا خواست، با پیشبینی همه تمهیدات لازم، ممنوعیت کلیه سفرها در همه مناطق کشور فارغ از هرگونه رنگ بندی کرونایی را در بازه زمانی مصوب، به نحو کامل محقق کنند.
کدام مشاغل از امروز مجاز به فعالیت شدند؟
گفتنی است، تا ۱۷ اردیبهشت ماه به مدت یک ماه در شهرهای قرمز به جز مشاغل گروه یک تمامی مشاغل مجاز به فعالیت نبودند در شهرهای نارنجی هم مشاغل گروه یک و دو مجاز به فعالیت بودند، اما با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا از امروز مشاغل گروه یک و دو در شهرهای قرمز و نارنجی مجاز به فعالیت هستند.
علاوهبر مشاغل گروه یک که تا کنون هم فعال بودند، مشاغل گروه دوم که از امروز علاوهبر شهرهای نارنجی در شهرهای قرمز هم مجاز به فعالیت شدند عبارتند از بوستانها و مراکز تفریحی، پاساژهای سرباز و سربسته، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ و بازارهای موقت، فروش انواع خودرو، موتور و دوچرخه؛ مراکز شماره گذاری اتومبیل؛ آرایشگاههای مردانه و زنانه؛ مراکز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی؛ مراکز فروش فرش و موکت، کف پوشها، لوازم خانگی، تشک، پتو و روانداز، حوله و ملحفه، پارچه، پرده، مبلمان و ملزومات مرتبط (اداری- منزل)، لوستر و چراغ، کابینت، درب و پنجره، تهویه، صنایع دستی، تزیینات داخلی ساختمان؛ مراکز فروش کادویی، اسباب بازی و سرگرمی، لوازمالتحریر؛ ظروف (چینی، کریستال، پلاستیک، بلورجات، ملامین)، لوازم التحریر، کتاب و مجله، محصولات فرهنگی و کمک آموزشی، تجهیزات مهندسی و نقشه برداری، مراکز فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، چرم و مصنوعات چرمی، خرازی، خیاطی و آتلیه و عکاسی و خدمات فیلمبرداری است.
به گزارش ایرنا، آژانس مشاور املاک؛ مراکز تهیه، توزیع و طبخ مواد غذایی، خوراکی، کافی شاپ، ظروف یکبار مصرف؛ فروشندگان پرنده و ماهیهای تزئینی؛ وسایل، ابزار ملزومات شکار و صیادی؛ فروشگاه ملزومات و تجهیزات بدنسازی و ورزشی؛ فروشندگان طلا، جواهر، نقره، سنگهای قیمتی، بدلیجات، ساعت، رنگ ساختمانی، صنعتی و خودرو، ظروف، صندلی، میز و سایر ملزومات کرایهای؛ ابزار و یراق، قفل و لولا، فروش کالاهای دست دوم و سمساری و آموزشگاههای رانندگی از دیگر مشاغل مجاز به فعالیت از روز ۱۸ اردیبهشت به شمار میروند.
براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت گروههای شغلی سه و چهار همچنان در شهرهای قرمز و نارنجی تا ۲۸ اردیبهشت ممنوع است.
کارمندان از امروز
به چه صورت باید سر کار حاضر شوند؟
بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا نحوه فعالیت کارمندان در شهرهایی که از وضعیت قرمز خارج شده و نارنجی شده، تغییر میکند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، طبق اعلام مسئولان سازمان اداری و استخدامی، شرایط دورکاری کارکنان برای مناطق سه گانه زرد، نارنجی و قرمز طبق دستورالعمل قبلی به صورت درصدی پابرجا است و بالاترین مقام مسئول در دستگاه میتواند در رابطه با نحوه حضور کارکنان و دورکاری کامل بر اساس شرایط تصمیمگیری کنند.
علاءالدین رفیعزاده، معاون نوسازی اداری سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: در شهرهای با وضعیت قرمز کارمندان و واحدهای خدمات ضروری باید حضور ۵۰ درصدی داشته باشند؛ مابقی ادارات با حضور یک سومی کارکنان ادامه فعالیت دهند. تعریف چهارچوب فعالیت در رنگهای مختلف در بخشنامه به تمام بخشها ابلاغ شده و تعیین رنگها هم توسط وزارت بهداشت و در روزهای دوشنبه هر هفته انجام میشود.
برگزاری کنکور سراسری در روزهای ۹ تا ۱۲ تیر
و کنکور ارشد در تاریخ ۶ تا ۸ مرداد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شبکه خبر، کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسه روز پنجشنبه خود اعلام کرد که کنکور سراسری ۱۴۰۰ در روزهای ۹ تا ۱۲ تیرماه و کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ در تاریخ ۶ تا ۸ مرداد برگزار میشود.