تلاش فدراسیون برای اعزام ورزشکاران به کلمبیا
اما و اگر فراوان درباره سهمیه دوم وزنهبرداری مرادی، رستمی یا هاشمی میتوانند به المپیک برسند؟!
سرویس ورزشی-
وزنهبرداری ایران در المپیک توکیو تنها دو سهمیه دارد که یک سهمیه آن توسط علی داودی در فوق سنگین قطعی شده و سهمیه دیگر در دسته ۹۶ کیلوگرم یا در دسته ۱۰۹ کیلوگرم خواهد بود.
پرونده پیکارهای وزنهبرداری قهرمانی آسیا 2021 در تاشکند ازبکستان بسته شد و تیم ایران در ردهبندی امتیازی این مسابقات در بخش مردان در رده چهارم قرار گرفت. همچنین تیم ملی زنان ایران نیز در رده نهم قرار گرفت. کاروان وزنهبرداری ایران متشکل از ۹ وزنهبردار در بخش مردان و ۵ وزنهبردار در بخش زنان در این پیکارها شرکت کرد که در نهایت در ردهبندی مدالی نیز ایران دوم شد.
ردهبندی امتیازی این مسابقات به شرح زیر است:
بخش مردان: ۱- قزاقستان ۶۵۸ امتیاز (۱۰ وزنهبردار)، ۲- ازبکستان ۶۴۵ امتیاز (۱۰ وزنهبردار)، ۳- چین ۶۳۸ امتیاز (۱۰ وزنهبردار) و ۴- ایران ۶۰۰ امتیاز (۹ وزنهبردار)
بخش زنان: ۱- چین ۷۱۳ امتیاز (۱۰ وزنهبردار)، ۲- کره جنوبی ۵۵۸ امتیاز (۸ وزنهبردار)، ۳- ازبکستان ۵۰۸ امتیاز (۸ وزنهبردار) و ۹- ایران با ۲۵۵ امتیاز (۵ وزنهبردار)
ردهبندی مدالی:
بخش مردان: ۱- چین ۱۶ طلا، ۵ نقره و ۱ برنز، ۲- ایران ۷ طلا، ۴ نقره و ۴ برنز و ۳- قزاقستان ۴ طلا، ۲ نقره و ۶ برنز.
تلاش برای اعزام ورزشکاران به کلمبیا
محسن بیرانوند دبیر فدراسیون وزنهبرداری در پایان این مسابقات درخصوص عملکرد وزنهبرداران ایران به خبرگزاری تسنیم گفت: این نتیجه را باید از چند بُعد نگاه کرد. حالت خوب این بود که تیم ما 10 نفره عازم ازبکستان میشد و با احتساب امتیاز حافظ قشقایی روی سکوی قهرمانی میایستاد، اما 9 نفره در مسابقات آسیایی شرکت کرد و ما آسیب دیدگی حسین سلطانی را هم داشتیم. خوب میشد اگر امتیاز سهراب مرادی و کیانوش رستمی در تاشکند به حدنصاب میرسید و ما تکلیف سهمیههایمان را میدانستیم.
وی افزود: متاسفانه حافظ قشقایی و عارف خاکی آسیب دیدند. علیهاشمی هم بنا به دلایلی نیامد. نام زارعی هم در لیست اولیه بود که آپاندیسش را عمل کرد و تیم ناقص شد. اینها دست کسی نبود، آنجا هم حسین سلطانی آرنجش درآمد که جزو اتفاقات ورزش است. سه طلا از 10 نفر اول از آن ما شد آن هم در شرایطی که علیهاشمی را نداشتیم و سهراب مرادی هم در وضعیت ایده آل نبود. بیرانوند با تاکید بر اینکه اقدامات لازم برای اعزام تیم به کلمبیا انجام شده، تاکید کرد: این آمادگی را داریم که نظر برخواه اگر روی هر وزنهبردار باشد، اعزام کنیم، اما به هرشکل مسابقات در آمریکای جنوبی برگزار میشود، از سفارت ترکیه اقدام کردیم اما گرفتن ویزای کلمبیا سخت است. بهترین حالت این بود که در همان تاشکند کار تمام میشد.
وی بینیاز بودن کیانوش رستمی یا سهراب مرادی از حضور در مسابقات کلمبیا را محتمل دانست و گفت: این احتمال وجود دارد که با طریق قارهای سهمیه بگیریم. به هرحال احتمالاتی وجود دارد، مثل همین خبری که روز گذشته اعلام شد و شاید وزنهبردار ارمنی به خاطر تصادف نتواند در المپیک شرکت کند. از این دست اتفاقات هم ممکن است پیش بیاید. به هرحال خوب میشد اگر سهراب مرادی با وزنه خوب به کارش خاتمه میداد تا از این همه استرس و دغدغه و هیجان خارج میشدیم و خیالمان راحت میشد.
سهمیه دوم به چه کسی میرسد
وزنهبرداری ایران در المپیک توکیو تنها دو سهمیه دارد که یک سهمیه آن توسط علی داودی در فوق سنگین قطعی شده است و یک سهمیه دیگر باقی مانده که یا در دسته ۹۶ کیلوگرم خواهد یا در دسته ۱۰۹ کیلوگرم. فدراسیون بیشتر به دنبال این است که در دسته ۹۶ کیلوگرم سهمیه بگیرد چون شانس گرفتن مدال در این وزن بیشتر است و سهراب مرادی و کیانوش رستمی دنبال یک سهمیه این وزن هستند. برای گرفتن این سهمیه یکی از آنها باید یا جزو هشت وزنهبردار اول وزن باشد یا در بین وزنهبرداران آسیایی بیشترین امتیاز را داشته باشد که به دلیل امتیاز کمی که دارند جزو هشت نفر نمیتوانند باشند و تمام امیدشان رسیدن به سهمیه بهترین وزنهبردار قاره است. پس از پایان مسابقات وزنهبرداری قهرمانی آسیا ازبکستان، از آنجا که سهراب مرادی و کیانوش رستمی نتوانستند حداکثر امتیاز لازم را بگیرند، کسب سهمیه دسته ۹۶ کیلوگرم برای ایران به اما و اگرهای فراوانی کشیده است و انواع احتمالات برای رسیدن به این سهمیه مطرح است.
نگاه مرادی و رستمی به کلمبیا است
از آنجا که وزنهبردار قرقیزستان امتیاز بالاتری نسبت به سهراب و کیانوش دارد و فعلا شانس اصلی کسب عنوان بهترین وزنهبردار قاره آسیا است، بنابراین یکی از قطعیترین راهها برای کسب سهمیه این است که سهراب مرادی یا کیانوش رستمی در مسابقات گزینشی المپیک کلمبیا بتوانند مجموع امتیازات خود را به امتیازی بالاتر از وزنهبردار قرقیزستان برسانند.مجموع امتیازات وزنهبردار قرقیزستان پس از قهرمانی آسیا ۳۲۲۶ امتیاز است.
سهراب مرادی در صورتی که در کلمبیا مجموع ۳۸۸ کیلوگرم را ثبت کند، ۹۴۱.۱۱۷ امتیاز میگیرد و میتواند مجموع امتیازات خود را به ۳۲۲۷ برساند و بالاتر از وزنهبردار قرقیز قرار بگیرد.کیانوش رستمی کارش برایش بسیار سختتر است. او برای پیش افتادن از وزنهبردار قرقیزستان باید حدود ۱۲۰۰ امتیاز بگیرد و در واقع در کلمبیا باید ۴۰۲ کیلوگرم وزنه بزند که کار بسیار مشکلی محسوب میشود. حالا اگر این امتیازات در مسابقات کلمبیا پیش نیاید باید چشم و امید این دو وزنهبردار به احتمال تغییرات در رنکینگ باشد. البته در صورتی که سهراب مرادی به هر دلیلی به کلمبیا نرود یا در کلمبیا نتواند وزنه بزند، کیانوش رستمی با مجموع ۳۷۸ کیلوگرم و کسب ۱۰۵۰ امتیاز بالاتر از سهراب مرادی میگیرد و میتواند به تغییرات رنکینگ چشم داشته باشد.
در صورتی که سهراب مرادی و کیانوش رستمی در مسابقات کلمبیا نتوانند اختلاف امتیاز با وزنهبردار قرقیز را جبران کنند، شاید باید امیدوار باشند که تغییرات رنکینگ به نفع آنها باشد که البته این رنکینگ هم پیچیدگیهای خاص خود را دارد. در صورتی که رنکینگ ریزش داشته باشد و وزنهبردار قرقیز بتواند جزو هشت نفر رنکینگ باشد، یکی از دو وزنهبردار ایران میتواند سهمیه بهترین وزنهبردار قاره را بگیرد.