آخرین اخبار از چگونگی برگزاری انتخابات
رد صلاحیتها به پرونده ویلموتس ارتباطی ندارد مبنای بررسی، قانون و اساسنامه فدراسیون فوتبال است
رئیسحراست فدراسیون فوتبال با اشاره به اعلام نهایی اسامی کاندیداهای انتخابات فدراسیون فوتبال تاکید کرد که موضوع و دلیل رد صلاحیت برخی اعضای هیات رئیسه کنونی ارتباطی با پرونده ویلموتس ندارد.
سرویس ورزشی-
فدراسیون فوتبال روز یکشنبه با صدور اطلاعیهای از رد صلاحیت 10 نامزد انتخابات این فدراسیون خبر داده بود. پس از انتشار این اطلاعیه برخی گمانهزنیها حکایت از آن داشت که دو تن از چهرههای شاخص ثبتنامکننده برای پست ریاست فدراسیون فوتبال، پیامکی مبنی بر رد صلاحیت و عدم امکان حضور در رقابت انتخاباتی فدراسیون فوتبال دریافت کردهاند.
بر اساس اخبار انتشار یافته این مسئله در شرایطی است که گفته میشود تعدادی از افراد شناخته شده که برای حضور در سایر سمتهای فدراسیون فوتبال نیز ثبتنام کردهاند نیز رد صلاحیت شدهاند که در بین آنها از مدیران باشگاهی، رؤسای هیئتها و همچنین مسئولان کمیتههای فدراسیون وجود دارند.
این اتفاقی کاملا تعیینکننده در انتخابات فدراسیون فوتبال ایران است که به طور قطع بر آینده اداره فوتبال در ساختمان سئول تأثیر مستقیمی خواهد داشت. البته این امکان نیز وجود دارد با رایزنی و مذاکره مسئله این رد صلاحیتها در روزهای نزدیک به انتخابات حل شود.
اظهارنظر حراست فدراسیون
درباره ردصلاحیتها
رضا نقی پور رئیسحراست فدراسیون فوتبال در تازهترین صحبتهای خود با اشاره به روند قانونی برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال و اعلام اسامی تایید صلاحیت شدهها گفت: روند رسیدگیها بر اساس قانون و اساسنامه فدراسیون فوتبال انجام شده و در ادامه نیز فرآیندها بر همین روال دنبال خواهد شد.وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه گفته میشود رد صلاحیت برخی از اعضاء هیات رئیسه در ارتباط با پرونده ویلموس بوده است؟ اظهار کرد: خیر این مطالب صحت ندارد
نقی پور تاکید کرد: این موضوع هیچ ارتباطی با پرونده ویلموس ندارد، چرا که صلاحیت برخی افراد که در این پرونده نامشان مطرح است توسط مرجع قانونی تایید شده و در انتخابات فدراسیون فوتبال حضور خواهند داشت.
مقاومت در برابر رد صلاحیت
روز گذشته ایسنا در گزارشی مدعی شد عدهای در فدراسیون در برابر رد صلاحیت برخی از کاندیداها مقاومت میکنند! در ادامه گزارش عنوان شده که اخیرا تحرکاتی با هدف قانونشکنی از سوی برخی افراد در مجموعه فدراسیون فوتبال صورت گرفته که نتیجه آن میتواند برای آینده فوتبال ایران خطری بزرگ تلقی شود. خطری که اگر قوه قضائیه با آن برخورد نکند در آینده تبعات هولناکی را دامنگیر فوتبال کشور خواهد کرد. در ۵ سال گذشته فوتبال ایران از سوء مدیریت و تخلفات مالی آسیبهای فراوانی دیده است. وقتی فیفا به عنوان نهادی عالیرتبه در این حوزه با متخلفان در حوزه جرایم مالی به شدیدترین شکل ممکن برخورد میکند و قدرتمندترین افراد را مورد تعقیب قانونی قرار میدهد، قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران نیز میتواند و باید با متخلفان و قانونگریزان کنونی فوتبال برخورد کند. وجود نهادهای قضایی قدرتمند در بدنه فدراسیون از جمله کمیته اخلاق میتوانست تا حدود زیادی از پدید آمدن و افزایش جرایم مالی در فوتبال پیشگیری کند اما در کنار ضعف ساختاری موجود در این فدراسیون که اخیرا به کمک اصلاحات فیفا در حال رفع و رجوع شدن است، حاکمیت قضایی جمهوری اسلامی نیز یقینا میتواند با حمایت نهادهای نظارتی و سازمان بازرسی و حتی فیفا برای مبارزه با فساد همکاری جدی را آغاز کند. با ساختار غیرحرفه ای و وابسته فوتبال ایران، پولی که در آن هزینه میشود مستقیم یا غیر مستقیم از جیب بیتالمال میآید و دستگاه قضایی نیز بر اساس قانون وظیفه برخورد قاطع با افراد متخلف در این حوزه را بر عهدهدارد. قطعا عدم برخورد با قانون شکنان و متخلفان در مجموعه فدراسیون فوتبال فتح باب ناسالمی خواهد بود که در آینده برخی افراد از این موضوع بیشتر از آنچه تاکنون اتفاق افتاده به نفع منافع شخصی
بهرهبرداری خواهند کرد.
پول ویلموتس از کدام محل تامین میشود؟
پرونده ویلموتس و تبعات مالی آن یکی از نقاط تاریک مدیریت قبلی فدراسیون فوتبال است و هنوز معلوم نیست در صورت قطعی شدن جریمه، چندین میلیارد غرامت این مربی بلژیکی از کدام محل تامین خواهد شد. البته دیروز فرامرزیان معاون توسعه منابع مالی وزارت ورزش در این باره گفت: مسئول پاسخگویی به مسائل مالی فدراسیونها خودشان هستند چون نهادهای مستقل هستند. ممکن است روی منابعی که ما اختصاص میدهیم یا پاداش بینالمللی حساب باز کنند اما وزارت ورزش نه فقط درباره فوتبال بلکه در هیچ رشتهای دخالتی ندارد. وزارت ورزش در مورد همه فدراسیونها از جمله فوتبال، الزامات قانونی و حقوقی را تعیین کرده مبنی بر اینکه موارد مطرح در قراردادها ضمانت اجرایی داشته باشند. این موضوع به فدراسیونها هم ابلاغ شده است. وی تاکید کرد: اینکه وزارت بگوید با این شخص قرارداد ببندید یا خیر بحث دخالت دولت محسوب میشود. بحث ویلموتس هم یک واحد مستقل حقوقی است اما ممکن است تصمیم بگیرند از محل منابع وزارت ورزش آن را پرداخت کنند. البته اینکه برای منبع در اختیار وزارت ورزش خودِ ما باید تعیین کنیم چقدر به قراردادها، چقدر بانوان، چقدر همگانی و ... اختصاص یابد.
مهمترین مطالبه جامعه ورزش
پیش از این نوشته ایم کسانی که برای نشستن بر صندلی ریاست فدراسیون فوتبال داوطلب شدهاند باید خود را برای یک تلاش جدی و مبارزه تمام عیار آماده کنند. قابل انکار و حاشا کردن نیست که فوتبال ما با انواع و اقسام مشکلات دست بهگریبان است و اگر کسی واقعا میخواهد به قصد اصلاح و خدمت در راس فدراسیون بنشیند باید به جنگ این مشکلات رنگارنگ برود. در واقع این شاید مهمترین خواسته و مطالبه جامعه ورزش و علاقه مندان فوتبال است که این بار مدیریتی« از نوع دیگر» سکان اداره این رشته جذاب و پرطرفدار را بگیرد. مدیریتی که میخواهد برای فوتبال واقعا کاری بکند و قدمی بردارد و نمیخواهد روشهای گذشته را تکرار کرده و با واقعیتهای نه چندان خوشایند آن کنار بیاید و به باندهای سودجو و بعضا مفسد آن باج بدهد.