در سالگرد انقلاب 2010
تونس به شدت نا آرام شد 11 وزیر تحت فشارهای مردمی استعفاء کردند
مردم شهرهای مختلف تونس در دهمین سالروز انقلاب خود، علیه گسترش فساد در این کشور و بیکفایتی مقامات، دست به تظاهرات زدند و در برخی مناطق، با نیروهای پلیس به شدت درگیر شدند.
مردم تونس که اواخر سال 2010 و در پی خودسوزی یک
سبزی فروش به نام، «محمد بوعزیزی»، علیه دیکتاتوری «زین العابدین بن علی» انقلاب و او را سرنگون کرده بودند، طی روزهای اخیر و به مناسبت دهمین سالگرد این انقلاب نیز دست به تظاهرات ضد دولتی زدند و به شرایط جاری اعتراض کردند.
طبق گزارش رسانههای تونسی، شنبهشب دستکم شش شهر این کشور شاهد اعتراضات مردمی علیه وضعیت اقتصادی و اجتماعی و تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با شیوع کرونا بود.
به گزارش فارس، نیروهای امنیتی تونس برای پراکنده کردن معترضان، از گاز اشکآور متوسل شدند. اما معترضان نیز به سمت نیروهای امنیتی سنگ پرتاب و خیابانها را مسدود کردند.
شهر ساحلی «سوسه» از جمله مناطق نا آرام بوده و میان جوانان و نیروهای پلیس درگیری رخ داده است.
در شهر «القیروان» هم مردم معترض با آتش زدن لاستیک خودرو، خیابانها را مسدود کردند. بنابر این گزارش، معترضان همچنین به سمت تعدادی از خودروهای امنیتی سنگ پرتاب کردند.
هر چند سوء مدیریت در مهار کرونا، باعث شروع این اعتراضات بوده، ولی شرایط سخت معیشتی و بیکاری علت واقعی شکلگیری جریان جدید اعتراضات در تونس است.
تغییر 11 وزیر
«هشام مشیشی» نخستوزیر تونس، از اصلاح کابینه این کشور با تغییر ۱۱ وزیر، خبر داد. وی عصر روز شنبه طی اظهاراتی گفت: «به گونهای کابینه را اصلاح کردم که فلسفه استقلال دولت مصون بماند و در هماهنگی با نهادهای قانون اساسی باشد.»
این در حالی است که فقط چهار ماه و چند روز از آغاز به کار کابینه تحت رهبری هشام مشیشی در تونس میگذشت. «الیاس الفخفاخ» نخستوزیر سابق تونس، که به فساد مالی متهم شده بود، 26 مرداد استعفا کرده است.