kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۸۷۳۰
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲
دی ماه هنوز تمام نشده رکورد زد

ثبت آلوده‌ترین ماه پایتخت در ۱۰ سال گذشته

مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوا دی ماه سال جاری را به عنوان آلوده‌ترین ماه پایتخت طی 10 سال گذشته معرفی کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، احمد طاهری گفت: بر اساس شاخص کیفیت هوای گزارش شده برای شهر تهران در دی ماه، ۱۳ روز در وضعیت ناسالم و ۱۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس به ثبت رسیده است. اگرچه تغییرات ایجاد شده در نحوه محاسبه شاخص در سال جاری و سختگیرانه‌تر شدن حدود مجاز نیز در افزایش تعداد روزهای ناسالم نقش داشته اما حتی اگر با دستورالعمل و حدود مجاز سابق نیز شاخص کیفیت هوا در دی ماه سال ۹۹ را محاسبه کنیم، ۹ روز ناسالم و ۱۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس را نشان می‌دهد.
طاهری افزود: با توجه به آمار ارائه شده، دی‌ماه ۹۹ را می‌توان آلوده‌ترین ماه از منظر آلودگی هوا در ۱۰ سال گذشته در شهر تهران دانست.بر اساس اطلاعات ثبت شده شاخص کیفیت هوا، از دی‌ماه ۸۹ تا کنون هیچ‌گاه تعداد روزهای ناسالم در یک ماه به ۹ روز بر اساس دستورالعمل سابق و به ۱۵ روز بر اساس دستورالعمل جدید نرسیده است. همچنین بر اساس این اطلاعات، آذر ۸۹ با ۱۱ روز ناسالم وضعیت بدتری از دی ماه ۹۹ داشته است.
وی بیان کرد: این شرایط در حالی رقم می‌خورد که به دلیل شرایط ایجاد شده توسط بیماری کرونا، الگوی حمل‌ونقل در شهر تهران دستخوش تغییراتی شده که افزایش تردد ناوگان سواری در ساعات مجاز تردد و عدم تردد ناوگان حمل‌ونقل در بازه ساعتی ۲۱ تا ۴ صبح را شاهد هستیم که در ساعات روز افزایش انتشار را به همراه داشته است و شرایط جوی از جمله کاهش ارتفاع لایه مرزی، پایداری جوی و عدم وزش باد با سرعت قابل ملاحظه، انباشت آلاینده مذکور در سطح شهر را به همراه داشته است.
مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت تاکید کرد: همچنین با توجه به افزایش مصرف گاز در بخش‌های مسکونی، احتمال مصرف سوخت نامناسب با تولید آلودگی بالا در صنایع مجاور شهر تهران نیز به تشدید سطح آلودگی در شهر تهران منجر شده است.
70 درصد قوانین مرتبط با آلودگی هوا اجرا نشده است!
حدود ۷۰ درصد مصوبات قانونی در جهت کاهش آلودگی هوا اجرایی نشده است که همین مسئله می‌تواند یکی از عوال تشدید وضعیت آلودگی هوا قلمداد شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، هر ساله با آغاز فصولِ سرد سال، شاهد افزایش میزان غلظت آلاینده‌های هوا به واسطه پدیده‌ای به نام «اینورژن» یا «وارونگی دما» در شهرهای بزرگ و پرجمعیت هستیم که این مسئله بر تشدید شرایط آلودگی هوا در این شهرها نیز اثرگذار است.
در همین راستا، بسیاری از کارشناسان و حتی مسئولانی از سازمان حفاظت محیط زیست و نمایندگان مجلس معتقدند که برای رفع آلودگی هوای تهران و دیگر شهرهای کشور کمبود قوانین نداریم که لازم است دستگاه‌های متولی در این قوانین به وظایف‌شان در این چارچوب قانون عمل کنند.
دبیر کمیته فنی صدور مجوزهای زیست‌محیطی سازمان حفاظت محیط زیست دراین باره اظهار داشت: در سال‌‌های اخیر اقدامات خوبی در راستای مقابله با آلودگی هوا از سوی دستگاه‌های مختلف انجام شده، در صورتی که اگر این اقدامات به‌خوبی انجام شده بود، امروز شاهد وضع موجود در زمینه آلودگی هوای شهرها نبودیم.
بهزاد اشجعی با تأکید بر اینکه بخش عمده‌ای از مصوبات و قوانین در حوزه مقابله با آلودگی هوا در سال‌های اخیر اجرا نشده است، افزود: همین مسئله موجب شده تا اقدامات در راستای جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها به خوبی انجام نشود و امروز شاهد وضعیت موجود باشیم.
اشجعی با تأکید بر اینکه 200 مصوبه قانونی برای 20 دستگاه در جهت کاهش انتشار آلاینده‌ها وجود دارد، ادامه داد: طبق بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم، حدود 70 درصد این مصوبات قانونی در جهت کاهش آلودگی هوا اجرایی نشده است که همین مسئله می‌تواند یکی از عوال تشدید وضعیت آلودگی هوا قلمداد شود.
وی گفت: در یک مقطع زمانی از دستگاه‌ها درخواست کردیم که به صورت خوداظهاری، میزان اجرایی شدن ضوابط قانونی کاهش آلودگی هوا را اعلام کنند که طبق اعلام خودشان، دستگاه‌های اجرایی متولی در امر کاهش آلودگی هوا، 50 درصد مصوبات قانونی را اجرا نکرده‌اند.در شرایطی که درصد زیادی از احکام قانونی در حوزه کاهش انتشار آلاینده‌‌ها از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط اجرایی نشده است، نباید انتظار کاهش آلودگی هوا را داشته باشیم.